HIT

orkamara

New member
HIT

שלום לכולם, האם תוכלו להביע את דעתכם על המכללה HIT בחולון בכלל ועל לימודי מדעי המחשב במכללה בפרט? אשמח גם לדעת את השם שיש למכללה בתעשייה ואם בוגריה משתלבים בה. בנוסף, האם יש משמעות רבה לכך שהתואר שמקבלים בסוף שלוש השנים הוא BA ולא BSI? בתודה, אור

vinney

Well-known member
אין למכללה שם בתעשיה מהסיבה הפשוטה

שהיא יחסית חדשה בתחום, ואם יש לה כבר בוגרים, אז מעט מאוד. אין שום משמעות לBA או BSC, בתחום מדעי המחשב.

orkamara

New member
המשך

על איזה תחום מדבר? מדעי המחשב? כי הבנתי שמכללה קיימת כבר 35 שנה אבל אני לא יודע מה לגבי המחלקה של מדעי המחשב.

Alkhimey

New member
המכון די חזק בעיקר בתחום

של עיצוב תעשייתי. דרך אגב לפני שהקימו אותו המקום היה אזור התעשיה של חולון.

אני אפנה אותך לכתבה...

שהועברה פה ממש לא מזמן לגבי המכון הטכנולוגי חולון בפרט ולגבי עוד מספר מכללות ואוניברסיטאות בכלל.. אני רק רוצה לציין שאני סקפטי לגבי חלק מהממצאים שם לטוב ולרע ותיקח את כל מה שכתוב שם בעירבון מוגבל... http://www.haaretz.co.il/hasite/spages/841999.html

SomePerson

New member
למדתי ב HIT

אז ככה : אני סיימתי השנה לימודים ב HIT ואני רוצה להגיד לך שבתחום מדעי המחשב הם נחשבים חלשים יחסית . התחום החזק אצלם הוא הנדסת חשמל ואלקטרוניקה (מה שלמדתי) , שם ניתן גם ללמוד לתואר שני . פעם המכון התגאה בזה שהוא לא נחשב מכללה , היות ויש בו מספר מכוני מחקר , כמו כן הוא הראשון שניתן לו היתר להעניק BSc (למוסד שאינו אוניברסיטה) ועכשיו הוא היחיד שנותן MSC . פעם הוא היה שייך לאת"א והתואר היה של ת"א והרמה היתה יותר גבוהה , אך משקיבל עצמאות הרמה ירדה

neko

New member
HIT היא מכללה, גם בבינתחומי יש

מחקר, וגם באריאל. זה לא משמעותי. מה שהופך מוסד לאוניברסיטה הוא הזכות להעניק תואר שלישי. חוצמזה, גם הבינתחומי (ואני חושב שגם מכללת ת"א) מעניק MSC.

vinney

Well-known member
האמת גם זה לא נכון

האוניברסיטה הפתוחה לא מעניקה תואר שלישי, והיא עדיין אוניברסיטה לכל דבר ועניין. ההבדל בין אוניברסיטה למכללה אקדמית הוא מטושטש יחסית, כשמה שקובע (בארץ) זאת החלטת המדינה, ובנוסף (וכבסיס להחלטה בארץ) - עומק ונפח המחקר, וכיוונו. מכללות בד"כ, גם אם עוסקות במחקר, מכשירות בוגרים לתעשיה (גם בתואר ראשון וגם בתואר שני). אוניברסיטאות, בד"כ, מכשירות בוגרים (לפחות בהצהרה) להמשך מחקר.

SomePerson

New member
התכוונתי

בקשר ל M.Sc התכוונתי דווקא להנדסת חשמל . זהו המוסד היחיד חוץ מהאוניברסיטאות שמעניק זאת

למעלה