Hit the HOOTERS

Hit the HOOTERS

"מה יכול להיות יותר כיפי ממקום שמלא באוכל אמריקאי מעולה, מוסיקה מקפיצה, ספורט נונסטופ על מסכי טלוויזיה גדולים, חבר'ה טובים, בירה קרה בכמויות וה-Hooters Girls שלבושות בבגדי מעודדות קצרים ועושות לכם שמח כל הזמן... לא, זו לא פנטזיה: זה התיאור של סניף Hooters טיפוסי." (מתוך דף הבית של הוטרס ישראל) אם חשבתן שניצלנו מהמסחור הקפיטליסטי של גוף האישה והפיכתנו המוחלטת לאובייקט מין, טעיתן. לפני מספר שבועות נפתח במרכז הארץ באזור התעשייה בפולג (נתניה) סניף של Hooters. למעשה, הוטרס ישראל הוא אחד מבין 450 סניפי הוטרס ברחבי העולם. הוטרס היא רשת שמציעה לכם, ארוחת ג'אנק במחיר סמלי שמוגש על ידי נערות בבגדי מעודדות מינימאליים. הרשת מושכת אליה את הנערות על ידי הצעות מגוונות של פרסום ציבורי או כמו שהם רשמו בפירוש באתרם "הצטרפותך מאפשרת לך להשתתף בתחרות בגדי הים השנתית של Hooters ולהופיע במגזין Hooters היוקרתי (תחילת דרכך בעולם הדוגמנות?)" הרשת מציעה את העבודה לנערות מסוימות, את הקריטריונים השוביניסטים היא מכסה על ידי- כריזמה, לבביות וחיוך שובה לב ומדגישה שהן ייבחרו לא רק בגלל איך שהן נראות. אנו רק יכולות לשער שהן צריכות להיות בקו האנורקסיה הממוצעת לדוגמנית, חטובות וחמודות (חיוך שובה לב, כבר ציינו?). החברה השוביניסטית מצאה דרך יוצאת מן הכלל המחפה על זוהמתה המכפישה. אוכל ושעשועים. נשים על לחמניות. בואו ליהנות, עוד היום, מהשפלת נערות צעירות עם חיוך שישבה את לבכם והומור משווע.. ואיך שכחנו את בגדי המעודדות הצמודים שהן עוטות על גופן הצנום? מסעדה, בה נשים מוצגות כאובייקט מין משעשע ומלבב, שמטרתו ותכליתו הגשת אוכל, משקפת ערכים חברתיים נלוזים שעלינו להתרחק מהם. האם העידן הפרימיטיבי-שוביניסטי שמציב את האישה במטבח, לבושה בבגדי סאטן קצרצרים, לא חלף? הרי היום, האינטלקטואלים, מדברים רק על תקרת הזכוכית המונעת מן האישה את כניסתה אל תוך ניהול הקפיטל, כאילו חלפו מהעולם הרעיונות המשפילים הראשוניים בהם מוצגת האישה בריש גלי כאחת שתכליתה להספק את תאבונו של הגבר. למרות שאיפתנו, הישראלים, לגעת בזוהר האמריקאי, עוד לא נגענו בשפל המדרגה. האם זו היא עוד פסיעה אל תוך חברה רדודה המרקיבה מבפנים? נכון, בסניף הוטרס בפולג, שלא כמו בארצות הברית, לא תמצאו בלונדיניות מנותחות חזה, לעומת זאת, בטח תוכלו למצוא נערות בגיל העשרה, שודאי לא סיימו תיכון, אולי הבנות של השכנים, אולי לא. הנערות מוכנות להגיש לכם בבגדים מינימאליים, כדי שאולי, בעוד כמה חודשים, הן ייכנסו בתור אובייקט מין לאתר של הרשת, למגזין של הרשת, ובמקרה הטוב ביותר, אולי גם לאיזה בוק של האמרגן הנצלן של מאיה בוסקילה. הרשת האמריקאית, הוטרס, מנצלת את משאביה ומציגה לנערות קרש קפיצה אל עולם הזוהר המזויף בו יוכלו להתפרסם בכבוד, בו יוכלו להיכנס אל תוך עמודי עיתון הנד ג'וב בבגדי ים עם פטמות מבצבצות. אבל כשזה נוגע לפורנו רך, למי באמת איכפת?

legogras

New member
מזעזע../images/Emo105.gif

למי שמישהי שפויה תלך לעבוד שמה? חייבים לארגן הפגנה נגד זה!

אני בספק עם הפגנה תעזור

ואם להיות כנה אני יכולה להבין איך בנות מסכימות לעבוד שם , משפיל ? נכון שובנסטי? בוודאי . אבל מאוד בקלות אפשר לקנות בחורות בכסף . גם אני שרואה עצמי כבחורה אידלסטית למדי ואף צדקנית , מוצאת את עצמי עושה טיפים בעזרת מחשוף ופלירט ( אני ברמנית ) ואני עוד עם ראש על הכתפיים יחסית . אני לא מתפלא בכלל שבחורות מסכימות למלצר שם . לדעתי הטענות צריכות להיות כנגד החברה שלנו שהולכות למקומות כאלה, כנגד מערך העבודות שמאפשר להרוויח בתור מלצרית 30-70 לשעה , ואילו בתוך עבודה מכובדת 25 לשעה במקרה הטוב..

legogras

New member
הבעיה עם מלצרות בכללי../images/Emo105.gif

שהכסף עובד לפי רמת הפלירטוט? אז מה כן אפשר לעשות?, אי אפשר סתם לשתוק.

זה לא מדויק

יש מלצרים בנים שעושים טיפים הרבה יותר גבוהים , זה קודם כל עניין של שירות טוב, הרבה לפני מחשוף .

EmGee

New member
מה את מטומטמת?

אנחנו חיים בעולם קפיטליסטי, הדרך היחידה לסגור עסקים היא להפוך אותם ללא כדאיים כלכלית, ולא בשום אופן הפגנות. אם תלכי להפגין שם את תתני למקום רק פרסום.

למה להפגין?

אני לא מנסה לעורר פרובוקציה, אלא באמת ובתמים שואל מה מבדיל את המסעדה הזו מעסקים דומים בישראל? העובדה שתקציב הפרסום של המסעדה הזו גדול יותר? מאז ומעולם נשים השתמשו בגופן על-מנת להרוויח כסף. נכון, גברים בהמתיים נוהגים לנצל עובדה זו ללא הרף. אני מסתכל על זה מנקודת מבט אחרת. העובדה שהחברה שלנו מפרשת את שימוש הגוף לשם פרנסה כ"ניצול", אינה מובנת מאליה. הרי גם עבודה חקלאית, שאיננה דורשת השכלה - היא שימוש בגוף לשם פרנסה. גם ניקיון, סבלות, עבודת בניין וכיו"ב. כן, גופן של הנשים מנוצל לשם סיפוק יצרים של גברים שחלקם לא במלצרית מעבר לזוג שדיים שמגיש להם אוכל. וגופם של פועלים ערבים או תאילנדים? וגופן של מטפלות פיליפיניות? שעובדים תמורת מה שבמקרה הטוב הוא שכר מינימום. מישהו חושב להפגין נגד ניצול מהסוג הזה? התשובה היא, כמובן, לא. זה, לפי דעתי, בגלל שהניצול הזה מספיק עתיק כך שאנו רואים אותו כמובן מאליו וכחלק מסדר היום. אני מרשה לעצמי לכתוב את השורות הללו לאחר ש"נוצלתי" על-ידי בעלי חנות גלידה במרכז ירושלים במשך מספר חודשים כאשר עבדתי בחנות שבבעלותם. שם קיבלתי, יחד עם שאר העובדים, יחס משפיל, פוגע, מזלזל וזכויותי נפגעו. כן, היתה לי ברירה ויכולתי להתפטר וכך עשיתי. אז מה בעצם ההבדל בין עמיתי לעבודה שממשיכים לעבוד שם עד היום לבין מקומות תעסוקה אחרים, בהם ה"ניצול" יותר בולט לעין? בירושלים נפתח לפני שנים אחדות מינימרקט, שהתהדר, עם פתיחתו, בכך שהוא פתוח במשך 364 ימים בשנה. (כל ימות השנה פרט ליום כיפור). החרדים בירושלים הפגינו מולו, אך ללא תוצאות. ממקום קטן בלי פרסום, המינימרקט הפך בין-לילה למקום החם של ירושלים. ניתן לשאול על מה כל הרעש, שכן עסקים רבים פתוחים בירושלים בשבת זה שנים רבות. אז כל הרעש היה בכך שהגימיק היחיד של המקום הוא העובדה שהוא פתוח בשבת. מזכיר משהו..? אני מבין את הכעס, בחברה שיוויונית, אל מקום שעיקרו הצגת חזה של נשים. מבין, אבל לא מסכים.

legogras

New member
לא חשבתי על זה../images/Emo105.gif

שההפגנה תגרור יותר פירסום, זו הייתה התגובה הראישונה שלי בתור פעולת נגד. ואין שום הבדל בין ניצול זה או אחר, זה פסול בדיוק כמו לנצל כל אדם אחר שיוצא לשוק העבודה. אני מצטערת שניצלו אותך ושמחה שהתפטרת, לפחות היה לך את האפשרות להתפטר, לא כול האנשים יכולים להרשות לעצמם לאבד מקום עבודה. וכן, יש אנשים שמפגינים, במקרה אני פעילה בעמותה שקוראים לה :" במעגלי צדק" ופועלת למען זכיות של עובדים, בתור ירושלמי בטח שמעת אליה כבר הרבה, היא אחראית בין השאר ל:" תו החברתי". והעניין הוא שברגע שחברה מאפשרת יחס כזה משפיל לנשים, זה לא נגמר במקום ש"עיקרו הצגת חזה של נשים" כמו שאמרת, הרי המקום הזה מציג את השנים אך ורק בתור זוג שדיים חינני שתפקידו "לעשות שמח" ללקחות הגבריים שלו, אז אם נשים הן רק זוג שדיים, זה הרי אומר שאפשר לעשות בהן מה שרוצים לא? ואתה מבין לאן אני חותרת.

אושרי 7

New member
רובינשטיין צודק.

הטענה "המסעדה מנצלת את גוף האשה ע"מ לגרוף רווח, ומציגה אותו בתור אובייקט מיני" היא מגוחכת כמו הטענה לפיה האנ.בי.איי "מנצל את גופו החסון והשרירי של הגבר למטרות רווח כספי ומציג אותו בתור מערכת שרירים שתפקידה לשעשע".

בטח שזה אותו דבר

הטענה הכביכול מגוחכת, אינה מגוחכת בכלל. במיוחד בהתחשב בהרכב האתני של ליגת הכדורסל, שחקנים חומים מבדרים קהל ורוד (ולרוב מאוד עשיר) בליגה בבעלות אנשים ורודים (ועוד יותר עשירים). הקו בין עיסוק הוגן לניצול עובר בכל מיני מקומות. המקום של העסקה בתפקיד של קידום מכירות באמצעות מין הוא אחד הבעייתיים שבהם. לא שברור לי מה אפשר לעשות עם זה, כי לאסור זה דפוק, ומין מוכר אולי יותר מכל דבר אחר, וזה לא שאני חושב שצריך יותר צניעות. השאלה היא איך הופכים מין ללא לגיטימי כמקדם מכירות (או כסחורה, אגב) בלי להפוך מין ללא לגיטימי.

negative

New member
הבחורים השחורים האלה

חיים באותה איכות חיים כמו האנשים הוורודים בעלי ההון שם...

זה עדיין ניצול, גם אם יש רווח למנוצל

הם לא עשירים במובן שאין להם הון, רק כסף. ורק מעטים מהם עשירים. רוב הקהל זה אנשים שיכולים להרשות לעצמם כרטיסים, שזה אומר שגם אם הם לאו דווקא עשירים, הם מאוד מבוססים. וזה לא מקרה שרוב מכריע של האוהדים באולם הם לבנים. זה עניין של כסף ומעמד. אם ניצול נמדד אצלך רק לפי מי נשאר בסוף היום עם הכי הרבה כסף בכיס, אז אולי גם זונות אינן מנוצלות בעצם.

negative

New member
זונות עשירות שעושות זאת מבחירה אכן

אינן מנוצלות. ישנן הרבה סטודנטיות שבוחרות להיות נערות ליווי לפרנסתן.. הן בדיוק כמו שחקני הכדורסל (אלה השחורים ואלה הלבנים) שעוסקים במקצוען מבחירה.. עוד לא שמעתי על שחקני כדורסל מנוצלים. (זונות מנוצלות מאידך , יש הרבה..לצערנו)

אושרי 7

New member
מה הקשר?

קודם כל לא כל שחקני האנ בי איי שחורים, רובם כן בעיקר מסיבות גנטיות ותרבותיות, מתוך בחירה בלבד, הם כמובן עשירים הרבה יותר מהצופה הממוצע ואם יש פה ניצול הרי שהוא מופעל נגד הצופים.

למעלה