HIGH Q 10 סימולציה

a p p l e m a n

New member
HIGH Q 10 סימולציה

טור א טור ב AE+EB DB מלבן DE=EC טור א טור ב השארית מחלוקת z ב10 3 מידע נוסף: הארית מחלוקת z ב5 היא 3.

k xoxo

New member
ניסיון..

טוב השאלה הראשונה ממש לא הבנתי... כתבת אותה נכון? די זאת הנקודה באמצע? קיצר לא הבנתי ניראה כמו 2 אבל השאלה השנייה זה 4 Z יכול להיות נגיד 18 שמחלקים ב5 זה 3 שארית 3 אז 18 לחלק ל10 יש שארית 8--> טור א יותר גדול עכשיו Z יכול להיות גם 13 שמחלקים ב5 זה 2 שארית 3 ואז 13 לחלק ל10 נותן שארית 3 -->ואז הטורים זהים

a p p l e m a n

New member
האמת היא שחיפשתי כיוון חדש

בב' אני מחפש פתרון לא באמצעות הצבה. כי נגיד פה סתם התחפשנתי ועשיתי הצבה אחת ויצא לי אותו הדבר אז לא עשיתי הצבה שניה וכתבתי 3. אז אני מחפש שיטה נוספת שהיא לא הצבה. ב-1 הקטע שלמטה במלבן שלא מסומן מחלק את המלבן לשני חלקים שווים. עכשיו אני לא רוצה את הפתרון האלגברי של פתגורס והצבה של x, למרות שאפשר לפתור את זה ככה. ככה אני עשיתי. אבל הספר פתר את זה בדרך אחרת שלא הכי הבנתי. חילק את זה לריבועים. ופתר בלי לכתוב כלום. זה מענין אותי.

k xoxo

New member
אוקיי

אז בקשר לשאלה הראשונה.. EB זה האלכסון במלבן, הוא לבד כבר יותר גדול מ BD כי הם יוצאים מאותו קודקוד ונ יותר רחוקה מD.. אז אם מוסיפים עוד צלע זה בכלל יותר גדול... ובשאלה השנייה אפשר קודם לחשוב על תכונות של מספר שמתחלק ב5 ... הוא צריך להגמר ב0 או 5 אז אם אתה רוצה שארית 3 פשוט מוסיפים 3 ואז הוא נגמר ב3 או 8 ואז אתה חייב להציב את שני המספרים האלה אין אפשרות אחרת.... ניראה לי...

KINGAR

New member
גלגל הצלה 50:50

לגבי שאלה ראשונה בשרטוט שצרפת לא מופיעה הנקודה D (ונראה לי שD וE התחלפו אצלך) אבל באופן כללי שאלה מהסוג הזה אפשר לקחת סרגל קטן ולבדוק שהשרטוט תואם את הנתון המצורף(DE=EC) ואז למדוד את שני הגדלים שיש להשוות וכך לפסול שתי תשובות (יעני גלגל הצלה 50:50) ולהשאר עם התשובה שקיבלת והאפשרות שהתשובה היא תשובה מספר 4. באופן ספציפי בשאלה זו טור ב גדול יותר.

למעלה