High Five

High Five

(בגלל שאני כל כך נואש לכתוב משהו ביום הזה...אה, מיגל אוליביו חתם עם קנזס) סטיב הנסן מיאהו ספורטס עם כתבה על 5 הקבוצות הכי טובות בMLB כשאנחנו נכנסים ל2008.
חובבי הNL לא יאהבו את הכתבה, הכתבה די אנטי-NL וכל 5 הקבוצות הם מהAL. ציטוטים נבחרים: קודם כל, הסדר שלו: 1. בוסטון רד סוקס 2. קליבלנד אינדיאנס 3. דטרויט טייגרס 4. ניו יורק יאנקיז 5. לוס אנג'לס איינג'לס (אליקו, זה גם קצת מתקשר למה שדיברנו עליו במסר בימים האחרונים...) ולחשוב שרק 3 מה4 קבוצות הראשונות יכולות להגיע לפלייאוף...אחת תישאר בחוץ. ........a list of the game's Top Five teams: The Colorado Rockies, Arizona Diamondbacks, Philadelphia Phillies, Chicago Cubs, San Diego Padres … No, wait. Wrong list. Those names belong with the losers. Overly harsh? OK, maybe they aren't losers in the same wrong-place, wrong-era way as the luckless saps revealed as performance-enhancing drug users. But losers as in second-tier. Also-rans. Pretenders. Sure, four were playoff teams, but they hail from the National League, where the competition was no better than scout teams and B teams, junior varsity and taxi squads, the modern-day equivalents of the St. Louis Browns and Washington Generals. The American League produced the best four teams last season. And any argument that the Rockies or another NL outfit would be regarded as baseball's fifth-best team heading into spring training was torpedoed when the Detroit Tigers acquired slugger Miguel Cabrera and pitcher Dontrelle Willis from the Florida Marlins. recurring theme next season will be outrage that only three of the game's top four teams can make the playoffs because they reside in two divisions of the same league. But nobody should call the left-out team a loser. ....הרשימה עם פירוט... It's jarring to think that only three of the four top teams in baseball will make the playoffs. Who will be the odd team out? The Red Sox, Indians, Tigers or Yankees will sit at home during the playoffs, watching the pretenders, the also-rans, the second tier, the scrubs from the NL lurch through October. ... The Tigers responded by aggressively improving. That's the way the big boys do it. That's the way it's done in the AL.

זה כאב ../images/Emo67.gif../images/Emo6.gif

עוד עיתונאי מוגדל בשקל תשעים שמחליט לפרשן את ה-NL. איפה העיתונאי הזה היה בדיוק לפני שנה. הוא בטח חשב שהקרדינלס/מטס יקחו את הוורלד סייריס. לפי דעתי הסדר הוא כזה (אני לא עיתונאי ולא מקבל על זה כסף אז מה אכפת לי להציג את הדעה שלי
) : 1. רד סוקס 2. טייגרס - בעונה טובה שלהם ועונה רעה/בינונית של הרד סוקס יש להם פוטנציאל לקחת את הובלת ה-AL. 3. יאנקיז 4. איינג'לס/אינדיאנס - שתי קבוצות דומות. הייתי נותן קצת יתרון לאינדיאנס כי אני לא מאמין שהם יכולים לתת עוד עונה כמו העונה שעברה.

איך היית ממשיך?

אומנם מוקדם לדעת כי עדיין לא נגמר האוף סיזן (רציתי/התרגלתי לכתוב "מוקדם" אבל על מי אני עובד? אנחנו לא מוקדם באוף סיזן, אלא עמוק בתוך...)... אבל איך היית ממשיך את הרשימה...רק 6-10...תזכרו שאני לא טוב בלחזות את הNL (יותר מדי לא ברור שם לדעת
)... 6. דודג'רס 7. סן דייגו 8. טורונטו (הפיצ'ינג השני הכי טוב במייג'ורס שנה שעברה, ההתקפה תשתפר...חבל שהם תקועים איפה שהם תקועים) 9. מטס/פיליז חולקים את המקום הזה. 10. מינסוטה אם הם שומרים על סנטנה, אבל בגלל שזה לא סביר...נגיד שאריזונה (לא מאמין גדול). הקאבס ומילווקי באזור ה11-15 בשבילי.

ידעתי ששכחתי מישהו

קולורדו...אולי הייתי מוריד את סן דייגו קצת...יאללה שיפוץ
(אני משנה את דעתי כל 2 דקות בכל מקרה) 6. דודג'רס 7. טורונטו 8. סן דייגו/רוקיז 9. פיליז/מטס 10. מינסוטה/אריזונה אטלנטה, מילווקי, קאבס אי שם באיזור ה10-15. קבוצת הסליפר שלי: קנזס/טמפה בAL (הם בדיווז'נס שלא ייצא להם כלום מזה, אבל יש מצב לעונה קרובה ל500. לפחות פתאום...) והרדס בNL.

אני לא מבין למה הקאבס מדורגים כל כך נמוך אצלך

אני חושב שיש לנו קבוצה הרבה יותר טובה ממילווקי, אטלנטה, אריזונה וסן דייגו. אני מאמין שאנחנו יותר טובים גם מהרוקיז, אבל על זה אפשר להתווכח. צריך להסתכל על כל הקבוצה ולא רק על ההתקפה הטובה שלה (רוקיז) או על הפיצ'ינג הטוב שלה (סן דייגו). אני חושב שהעונה הקאבס יראו הרבה יותר טוב מהקאבס של השנים האחרונות. אולי אפילו יותר טוב מהקאבס של 2003. אני אציג את הדעה שלי לגבי המצב של הקבוצה ולמה היא יותר טובה מקבוצות ה-NL שהזכרתי. נתחיל מההתקפה. לי סיים עונה ראשונה שלאחר עונת פציעה (2006. שיחק רק 50 משחקים, וגם זה היה בשלב מאוחר של העונה כשלא היה לנו עניין בכל מה שקשור לפוסט סיזן, אז היה אפשר לתת לו את ההזדמנות לשחק למרות שהוא לא היה בשיאו) - יש מקרים ששחקנים לא חוזרים לעצמם. אני חושב שדרק לי נתן עונת קאמבק (כאמור, הוא נתן עונה מלאה - 150 משחקים. הפסיד כמה בגלל השעיה של ה-MLB וקיבל מנוחה בכמה משחקים במהלך העונה) . נתון חשוב שקשור לדרק לי : מאז עונת 2000 (כולל), הוא שיחק לפחות 155 משחקים בעונה. זה נקטע ב-2006 כשהוא שיחק רק 50, והעונה כשהוא שיחק 150. אבל זה אומר שאפשר לסמוך על דרק לי כשחקן של יומיום על המגרש, וזה חשוב כי זה נותן לנו יתרון בתיכנון מראש של הליינאפ,סידור החובטים,טקטיקת משחק,שימוש טוב יותר של הספסל וכ'ו. כלומר, בשורה התחתונה - העונה, אלא אם כן יקרה משהו חריג (חס וחלילה פציעה), דרק לי יפתח את העונה וישחק ב-1B כל עונה, שזה כמובן יתן לנו עוד ראנס, עוד כוח התקפי שלא נראה בעונות האחרונות (ובהמשך אסביר מדוע לא ראינו כוח התקפי גדול מהקבוצה, למרות שהפוטנציאל היה שם). עכשיו נמשיך הלאה אל שני הכוכבים שמשלימים את השלישייה המכובדת. ארמיס שיחק רק 132 משחקים העונה - 25 פחות מהעונה שעברה, וכן כמעט 90 AB פחות (!). זה הבדל משמעותי בהתחשב בכך שהוא חבט העונה בערך הומראן לכל 6 AB , ז"א, תוספת של 15 הומראנים, אבל אם נהיה הגיוניים ונסתכל על מה שהוא עשה בעבר אז אני חושב ש-10 הומראנים זה סביר לומר (כלומר, הוא מגיע ל-36 הומראנים בעונה שזה מספר שהוא מכיר טוב. 38 כאלה ב-2006, 36 כאלה ב-2004. ב-2005 31 הומראנים ב רק 123 משחקים) . אפשר לומר שארמיס הוא אחד הסלאגרים הכי משובחים שיש ב-NL. שני רק לדייויד רייט בעמדה שלו, אבל זה שחקן שכל קבוצה היתה רוצה. הוא גם מאוד השתפר בהגנה שלו, וזה עוד משהו שיאמר לזכותו. ואגב, למרות התדמית "הבעייתית" שלו מבחינת פציעות, הוא דוקא משחק לא מעט משחקים בעונה. היו פה ושם הפסדים של 10-30 משחקים, אבל זה לא שהוא שחקן שלא כדאי להשקיע בו. עוד משהו קטן שחשבתי להעלות בקשר לארמיס. יש לו 336. OBP בקריירה (גרוע בשביל שחקן במעמדו), אבל ב-4 העונות האחרונות יש לו ממוצע של 362. OBP בעונה (שיפור גדול, ולא רע בכלל לדעתי). עכשיו לשחקן שלפי דעתי אמור לספק הכי הרבה מבחינת המחץ ההתקפי (מלבד הגנה מצוינת) זה סוריאנו. קודם כל בגלל שאין עליו את הלחץ של לככב כמו שהיה עליו ב-3 העונות האחרונות שלפני הקאבס (וושינגטון, טקסס) - לא שעקבתי אחריו בעונות האלה, אבל נדמה לי שהוא היה הכוכב בקבוצות האלה (?) וציפו ממנו לייצר. אצלנו, לעומת זאת, הוא לא צריך לייצר, אלא רק לבנות או לתרום. יש לו (אחריו יותר נכון, כי הוא חובט לידאוף אצלנו, מה שעשוי להשתנות במידה ורוברטס יגיע לקבוצה) את פוקודום-דילי-רמירז בסדר הזה של החובטים, וכולם בעלי OBP גבוה, וכולם מגוונים עם המחבט שלהם. זה יוצר רביעייה קטלנית כשהיא בשיא שלה, זאת אומרת ללא פציעות או היעדרויות כלשהן (גם אם ההיעדרות היא מבחינת מנטלית. כמו למשל ההיעדרות של דילי בגלל מחלת בתו). לפי דעתי אחת הטובות ב-NL (מתמודדת ראש בראש עם הרביעייה של המטס, אולי גם של הפיליס ומילווקי) . עד כאן זאת היתה הקדמה שמטרתה היתה לשכנע שאנחנו יותר מ 11-15 בדירוג של לירון, כי כמו שאמרתי, פיצ'ינג יש לנו וכרגע חובת ההוכחה היא רק על היכולת ההתקפית שלנו לייצר יותר. ואם למשל היה לנו מספרים בהתקפה כמו שהפיליס הציגו, אתם יודעים מה? ניקח לדוגמה קבוצה אחרת כי הפיליס היו אחת הקבוצות ההתקפיות הטובות ב-NL אם לא הטובה שביניהן, אז בואו נאמר שאם היו לנו מספרים התקפיים כמו של מילווקי למשל, אז הינו מסיימים את העונה במאזן הרבה יותר טוב. זה כבר היסטוריה. נסתכל על העונה הקרובה. בחזרה לסוריאנו. העונה, עונתו הראשונה עם הקאבס, הוא שיחק רק (!), ושימו לב טוב לזה, 135 משחקים ו-579 AB (זה נשמע לי הרבה AB, אבל תכף נראה למה זה לא כשמדובר בסוריאנו). הוא נפצע במהלך משחק נגד המטס. לא זכור לי משחקים שבהם הוא קיבל מנוחה למעט המשחק הלפני אחרון בעונה הרגילה, וגם זה היה במכוון (פינאלה נתן מנוחה לכל שחקני הליינאפ) . סוריאנו הוא בדרך כלל שחקן יומיומי שלא מפסיד יותר מ-6 משחקים בעונה, לכן גם כאן אני סגור על עמדת ה-LF ואני חושב שההעונה הבאה שלו תהיה אפילו יותר טובה עם עוד 20 משחקים לשחק. מבחינת ה-AB שהוא מקבל, ב-5 מתוך 7 העונות המלאות שלו בקריירה (כולל העונה) הוא קיבל למעלה מ-600 AB. כנראה שזאת הסיבה ש-579 AB בשבילו זה עניין שבשגרה. זה די הפתיע אותי כי לא יצא לי לראות שחקן שמקבל כל כך הרבה AB בעונה. סוריאנו גם רשם לעצמו רק 70 RBI. לא שזה משקף את האיכויות שלו כשחקן, אבל אני חושב שבעונה ממוצעת הוא שווה יותר. עם פוקודום וסוטו שמצטרפים לליינאפ (פוקודום כנראה יחבוט 2#, סוטו כנראה יחבוט אחרי ארמיס ב-5#) ועם דירוסה חובט ב-6# וידוע כשחקן עם אוורג' טוב, ועם המהירות של פיי וטריו בבוטום אוף דה אורדר , יהיה אפשר לשחק הרבה יותר עם החובטים האלה מאשר עם החובטים של העונה שעברה. רק נקווה שפיי יתחיל להראות מחבט או שניאלץ ללכת על אופצית לופטון ל-CF. עוד שחקן שנותן תחושה טובה לעונה הקרובה זה סוטו. העונה היה חסר לנו קאצ'ר. הן הגנתית והן התקפית. התחלנו עם בארט שתרם התקפית בשנים שלו בקאבס אבל קאצ'ר פותח לקבוצת פלייאוף הוא לא (בגלל ההגנה העלובה שלו) , המשכנו עם רוב בואן ששיחק כמה משחקים וזה היה כמה משחקים יותר מדי (הבנו שאין לו לא התקפה ולא הגנה. הוא פשוט חסר תועלת ולא מתאים לתפקיד ראשי) , סיימנו עם ג'ייסון קנדל שהיה די מבזה - שחקנים גנבו עליו בסיסים. הוא סיים את העונה עם משהו כמו 2 או 3 תפיסות של גניבות בסיס במשהו כמו 50 ניסיונות. הגנה לא היתה לו. קיבלנו את סוטו. ומה נאמר ומה נגיד, הילד (יתחיל את העונה הקרובה כקאצ'ר ראשי ויחשב עדיין לרוקי) פוגע. גם התקפה יש לו , גם הגנה סולידית. יש לו את הנרי בלנקו שיהיה המדריך שלו ויעזור לו להשתלב בליגה. קיבלנו פה פוטנציאל של קאצ'ר, וזה דבר גדול. את מרבית העונה האחרונה שיחקנו עם חובט אחד פחות (מאז העזיבה של בארט). עכשיו החזרנו לעצמנו עוד חובט לליינאפ, וזה אמור לעזור לנו לשחק בייסבול יותר טוב בהתקפה.

המשך התגובה.

נאלצתי לקצר את אורך התגובה. ---------------------------- כתבתי על זה שלא ראינו כח התקפי למרות שהיה לנו פוטנציאל להתפתח לקבוצה כזאת.הסיבה לכך היא מורכבת - זה גם פציעות, גם צוות מאמנים לא מתאים, גם חוסר בכישרון בקבוצה, ניהול כושל בכל מה שקשור בבחירת שחקנים. היה לנו בשנים האחרונות את ארמיס ודרק לי, וזהו. לצידם שיחקו שחקנים כמו ג'ון מאברי, נייפי פרז, רוני סדיינו,מייקל בארט, אנג'ל פאגן בליינאפ. אלה מסוג השחקנים שגם בקבוצה שאין לה כוונות פלייאוף הם לא יכולים לשחק, בטח לא בליינאפ, חלקם גם לא אמורים להיכלל בקבוצת מיג'ורס. בסה"כ היה לנו שני שחקנים שיכולים לחבוט טוב ולהעלות ראנס על הלוח - ארמיס רמירז ודרק לי. לגבי הכח ההתקפי שעליו דיברתי, הכוונה שלי היתה לארמיס ולדרק לי, שהם השחקנים שעליהם דיברתי בתחילת התגובה. אני לא מכיר קבוצה במיג'ורס שמצליחה לנצח, שלא לדבר על הפלייאוף, עם שני שחקנים בלבד. הפוטנציאל לייצר ראנס היה קיים בזכותם של רמירז ולי, אבל בפועל זה לא קרה מספיק כי לא היו שחקנים אחרים שיעלו על בסיס או שיכניסו את אלה שעלו על בסיס. לא היה מחץ בהתקפה. על הפיצ'רים אין בכלל מה לדבר. רוטציה בכלל לא היתה לנו ! מי לא קיבל הזדמנות ? חואן מטאו, ג'רום וויליאמס, לס וולרונד... שחקנים שלא מתאימים לשום רוטציית במיג'ורס. בבולפן היה לנו את לטרוי הווקינס כקלוזר, וזה אומר הכל. על הפיצ'ינג. אוקיי, אז אמרתי שהינו הפיצ'ינג סטאף השני הכי טוב ב-NL. צריך לזכור שכל מה שנכתב בתגובה הזאת זאת רק דעה אישית שלי והכל ספקולציות. אנחנו עדיין לא יודעים מה יהיו הסגלים לקראת העונה הבאה, אנחנו עדיין לא יודעים באמת מה שווה כל קבוצה. נחכה לסיום הספרינג טריינינג ואז נכתוב את הדו"ח , שגם הוא יהיה בסופו של דבר על הנייר במקרה שלי (
), אבל ניתן קרדיט ללירון. הדו"ח יהיה אמת ויציב במקרה של לירון
. הוא תמיד מהמר נכון על מה שיקרה. על הנייר, הפיצ'ינג סטאף שלנו לא סבל אבידות. כולם נשארו (למעט מי שהרס אותנו - וויל אומן - וזה דוקא אומר שהתחזקנו). לכן אני לא רואה מדוע לא נראה גם העונה אותנו כאחת מקבוצות הפיצ'ינג הכי טובות ב-NL. למה לא ? * ליילי לא ישחזר את העונה האחרונה שהיתה העונה הכי טובה שלו בקריירה : ------------------------------------ שיא קריירה מבחינת ERA - עם 3.83 (הערה: רק בעונות של 100 אינינגים לפחות). שיא קריירה מבחינת IP - עם 207 אינינגים. עובר בפעם הראשונה בקריירה את קו ה-200 אינינגים בעונה. שיא קריירה מבחינת BB - עם 55 בלבד. נתן רק 51 בעונת 2001, אבל הגיש רק ב-120 אינינגים. שיא קריירה מבחינת K - עם 174 סטרייק אאוטים. שיא קריירה ב-WHIP - עם 1.14 (הערה: רק בעונות של 100 אינינגים לפחות). השווה את שיא ה-W - עם 15 . -------------------------------------- הוא נתן מספרים יפים, אבל חשוב לזכור שזאת עונה טובה ראשנה בקריירה של ליילי. הוא משחק במיג'ורס כבר 10 עונות, אבל רק 6 מהן של מעל 100 אינינגים. למעט העונה האחרונה, יש לו ממוצע של ERA בין 4.00 ל-5.00 . הוא אף פעם לא היה פיצ'ר גדול. לא בטוח שהעונה לא היתה עונת קריירה מבחינתו. ספק אם יוכל לשחזר את זה. ליילי חוזר מבוגר בעוד עונה. הוא יהיה בן 32 העונה. אין לו לאן להתפתח. בבייסבול זה לא גיל מאוחר, אבל זה לא דומה לשחקן צעיר שנתן עונה טובה ראשונה בקריירה ויש לו לאן להתפתח. בגיל הזה אי אפשר לדעת איך ליילי יחזור. אי אפשר לדעת האם היד שלו תחזיק עוד עונה של 200. * גם ריצ' היל נתן עונה גדולה. היה 4# סולידי שעשה את מה שהיה צריך לעשות. הוא הוביל את הקבוצה בסטרייק אאוטים, אבל עם סטרייק אאוטים לא מנצחים משחקים. הוא לא הצליח לעבור את קו 200 האינינגים למרות שהיו לו 32 סטארטס. יותר מדי פעמים הוא לא הצליח להגיע לאינינג השישי, לפעמים גם לא לאינינג החמישי. אפשר לומר שהוא ישתפר כי זאת היתה רק העונה השלישית שלו במיג'ורס (והראשונה מעל 100 אינינגים) , אבל השחקן כבר בן 28. לקח לו הרבה זמן להגיע למיג'ורס וזה בגלל שהוא מעולם לא הצטיין במינורס. אי אפשר לומר בודאות אם הוא יתן עונה טובה או אם הוא ישאר לא יציב וישבר. * אין לנו סטארטר חמישי. אנחנו נגיע לספרינג טריינינג עם 4 פיצ'רים ברוטציה, אבל סטארטר חמישי עדיין אין. בין המועמדים: דמפסטר, מארשל, קווין הארט - אף אחד מהשלושה לא מתאים לרוטציה של קבוצת פלייאוף. אמנם דמפסטר היה סטארטר בעבר, אבל זה היה לפני הרבה זמן, יותר מדי זמן (היה סטארטר ברדס. הגיע לקאבס, נפצע ואז קיבל מאז את תפקיד הקלוזר). מארשל הראה יכולת טובה, אבל השאלה היא אם נרצה להמשיך עם הרוטציה של 3 LHP. מעבר לזה גם מארשל גילה חוסר יציבות כשנשבר בחודשיים האחרונים של העונה, ובשל כך יצא מהרוטציה. לגבי קווין הארט אי אפשר לדעת כלום. הוא היה טוב בבולפן, אבל אי אפשר לדעת אם הוא יוכל לתת את ה-25 סטארטס בשנה, ולשמור על יכולת טובה, כשידוע שאין לו שום ניסיון ברמה הזאת. צריך לחשוב מה יקרה גם אם ג'ייסון מארקי, שידוע כפיצ'ר שנותן מחציות שניות גרועות, לא יתפקד במחצית השניה של העונה. מי יכנס במקומו? * בעיה לא קטנה - קרלוס זמבראנו. הוא אמור להיות "האייס" שלנו, אבל הוא מגיע אחרי עונה בינונית (שהספיקה לו להיכנס לטופ 5 בהצבעות של ה-NL CY) בה לא הצליח להנהיג את הקבוצה ולנצח בתחילת העונה כשהקבוצה הפסידה. היו לו יותר מדי משחקים גרועים. הרבה יותר ממה שהתרגלנו. בנוסף לכך הוא ידוע גם כשחקן עם ראש כמו קרוסלה. אף אחד לא יודע מה בדיוק קורה לו בראש. ההשערה שלי היא שיש לו עצם שלוחצת לו על המוח ועושה אותו עצבני (כמו אצל הדורבנים). אחרת אני לא מבין למה הוא יותר מדי פעמים מאבד את שפיות הדעת ועושה טעויות בלתי מחויבות. למה כן ? * ליילי מסוגל לתת עוד עונה טובה. העונה, עפ"י המתוכנן, אנחנו אמורים לקבל התקפה הרבה יותר טובה ממה שהיתה לנו ב-4 העונות האחרונות. על הנייר זה יהיה קל יותר להשיג ניצחונות ולהוריד מעצמך את הלחץ כשיש לך את הגיבוי של ההתקפה. ליילי ידע שהוא יכול לקבל יתרון מהיר במשחק ואז כל מה שהוא צריך לעשות זה להאט את המשחק ולתת לחובטים "להציל את המולדת" ולהיכנס ללחץ. זה שונה ממה שראינו העונה כשהקבוצה חזרה מפיגור הרבה יותר מאשר לקחה יתרון מהיר. * את בעיית הסטארטר החמישי אפשר לתמרן. אם זה מעבר של רוטציה ל-4 פיצ'רים כשיש בין לבין ימי מנוחה. מקסימום אין מה לדאוג כי יש לנו, נכון לעכשיו, 7 פיצ'רים מוכנים למיג'ורס שיכולים להיכנס לרוטציה. אפשר להחליף את מי שלא מספק את הסחורה ולהכניס יד חדשה לרוטציה. למשל במחצית השניה של העונה, כשמארקי יתחיל להישבר, יהיה אפשר לתת לו כמה סטארטס מנוחה ולשלב את אחד הספוט סטארטרים. אולי זה מה שיעזור למארקי לחזור לעצמו. * בנוסף למי שכבר הזכרתי, קרלוס זמבראנו וריצ' היל ישלימו את הרוטציה. אם זמבראנו יפתח טוב את העונה הוא יכול להיות קטלני ואפילו לשדרג אותנו בהשוואה לעונה שעברה. אפשר לומר שכל קבוצה בליגה היתה רוצה את זמבראנו. בשיאו הוא לא פחות טוב משאר "האייסים" של ה-NL : שיטס, הראנג, אורלנדו הרננדז, אוסוולט, פני . ריצ' היל הוביל אותנו בסטרייק אאוטים. זה מראה שיש לו את זה. מה זה 'זה' ? נחכה ונראה. אבל הוא מתפקד כפיצ'ר רביעי ברוטציה. בתור פיצ'ר רביעי ברוטציה, היל לא אמור לנצח בשבילנו משחקים. יש עליו פחות לחץ ואחריות. אם היל הוא פיצ'ר רביעי ברוטציה שלנו אז זה אומר שיש לנו 3 פיצ'רים יותר טובים ממנו, וזה מעודד. סטרייק אאוטים לא מנצחים משחקים, אבל אחרי שהוא סיים עונה מלאה ראשונה, הוא אמור לחזור העונה הרבה יותר טוב. הוא בקלות יכול להיות הסטארטר הרביעי ברוטציה הכי טוב בדויז'ן, מה שיתן לנו יתרון יחסי על פני מילווקי.

המשך התגובה (2)

נאלצתי לקצר את אורך התגובה. --------------------------------- * הקבוצה מגיעה יחד לעונה שניה ברציפות תחת המאמן לו פינאלה. לא היו יותר מדי שינויים בסגל של הקבוצה, כך שהשחקנים יגיעו העונה כשהם מכירים אחד את השני טוב יותר, המאמן ידע טוב יותר איך להשתמש בפיצ'רים שלו. מהבחינה המנטלית השחקנים, בעיקר אלו שבאו מקבוצות שלא הגיעו לפוסט סיזן, שינו את כל צורת החשיבה שלהם - הם יודעים מה המטרה, הם מכירים טוב יותר את הדויז'ן ואת הקבוצות שבו. * הבולפן חזק. שחקנים כמו מארמול ה-MVP, הוורי שלא נותן ווקס, איר של המחצית השניה של העונה, ווארטז היציב, אסקניו הפרוספקט שהגיע מאטלנטה, בתוספת של קרי ווד שאמור להתחיל את העונה ולתת יותר מחץ בהשוואה למחצית הראשונה של העונה שעברה - מדובר בפיצ'רים ממעלה ראשונה. אני לא רואה שום קבוצה בדויז'ן שיש לה כזה בולפן מגוון, מנוסה ומוכח. תוסיפו עוד אופציות להרחבת הבולפן כמו טים להיי, ניל קוטס, בילי פטריק, אנג'ל גוזמן ושון מארשל/גאלאגר/קווין הארט בלונג רליף, ויש לנו בולפן טוב מאוד. אם על למי יש רוטציה יותר טובה והתקפה יותר טובה, אנחנו או מילווקי, אפשר להתווכח אז אני חושב שבכל מה שקשור לבולפן אין שאלה, לנו יש את הבולפן הכי טוב בדויז'ן, ובהרבה יותר טוב מזה של מילווקי, המתמודדת הראשית נגדנו על הזכייה בדויז

ראיתי את התגובה בבוקר

שקמתי לראות את הסוף (כשהיה 28-16) של המשחק של הפטריוטס...אבל לא היה לי כוח להגיב על הבוקר(/להגיד משהו על הפטריוטס). ההתקפה שלכם תשתפר, אפילו משמעותית. אבל יש לה גם מקום להשתפר, יחסית לשלישייה המפחידה (מבחינת שמות) בליינאפ ההתקפה לא הייתה ממש טובה אתמול..היא הייתה די ממוצעת. התקפה מעל הממוצע ב2008 עם תוספת של פוקדום...אולי יותר אם רוברטס יגיע. פציעות? תשמע, אי אפשר להניח ששנה הבאה לא יהיו פציעות...גם שנה הבאה תאבדו מישהו, אולי אחד מפוקודום/סוריאנו/לי/רמירז לחודשיים...אולי ליותר. לגבי סוריאנו, 2 דברים: הוא לידאוף היטר. זה מתקשר ל2 דברים שאמרת...לזה שיש לו פול AB...בתור לידאוף היטר הוא חובט המון, לפחות 4 פעמים במשחק (פחות מ4 - משחק מושלם כמעט של הפיצ'ר היריב) ורוב הזמן זה 4 AB במשחק כי סוריאנו הוא לא הסוג שלוקח הרבה ווק (הוא יחבוט בהכל, ולכן BB אצלו שיוריד את מס' הAB (כי BB נחשב רק בPA, לא בAB) זו לא ממש פונקציה. ובנוסף, 70 RBI זו כמות בכלל לא רעה ללידאוף היטר. אפילו מצויינת בהתחשב בזה שהפיצ'ר חובט נגדו (ולפעמים ה#8 שלכם שווה ליכולות של הפיצ'ר
). ועוד רק ב135 משחקים! אל תכניס את בארט לאותו משפט כמו פרז וסדיינו וכאלה. בארט היה אחד מהקאצ'ר החובטים הכי טובים בליגה לפני שנה שעברה...הוא בהחלט היה חלק חשוב בליינאפים שלכם בשנים האחרונות. הייתם הקבוצה עם הפיצ'ינג השני הכי טוב בNL...אולי אפילו הפיצ'ינג הכי טוב. כמו שאמרת, לילי בטח לא יחזור על השנה שהוא שם, אלא יספוק נפילה קטנה...אולי אפילו פציעה. נכון, זאמברנו יכול וצריך להשתפר אבל כמו שאמרת, אין לכם סטארטר חמישי ואחד מה4 זה ג'ייסון מארקי...הרוטציה לא מדהימה...הבולפן? אתה באמת כל כך מרוצה ממנו? (כאילו הוא הכי טוב בדיווז'ן...אבל זה לא אומר יותר מדי...חוץ מזה, מילווקי עם גנייה-טרנבואו-ריסקי והשאר לא נראים לי כל כך רע, ואי אפשר לדעת עם רילברים) כבר כתבתי בעבר שאי אפשר לדעת איתם כי אי אפשר לדעת עם רילברים (דוגמא: קליבלנד 2005 - בולפן מעולה, 2006 - נוראי, 2007 - טוב מאוד)...אבל מארמול בדרך לנפילה לא קטנה לדעתי...וזה לא משהו לזקוף לרעתו, פשוט השנה שלו שנה שעברה הייתה מדהימה...וחלק ענקי מהבולפן שלכם. תוריד אותו לשנה קצת יותר נורמלית...ונכון תחזיר פה ושם מעזיבתו של דמפסטר ושנה(?) של ווד...הבולפן סולידי...אבל לא משהו שהייתי מתלהב ממנו יותר מדי... לא יודע...ההתקפה סולידית, רוטציה סולידית, בולפן סולידי...קבוצה סולידית. אבל לא משהו שמדהים אותי...אולי אני רואה קבוצה אחרת - קבוצה עם צד אחד חזק בלבד - יותר אטרקטיבית...לדוגמא...הפיליז והפאדרס עם ההתקפה שלהם. הפיליז יובילו עת הליגה עם ההתקפה שלהם, הפאדרס עם הפיצ'ינג. בקבוצה כמו הקאבס יכול להיות שיום אחד הפיצ'ינג הולך אבל ההתקפה לא מספקת מספיק...וההפך...בקבוצה כמו הפיליז יהיו ימים שתפסיד כי ההתקפה נרדמה לגמרי, אבל זה כמעט לא קורה להתקפה כזאת...ואני מאמין שקבוצה כזה (עם צד חזק אחד) תנצח יותר משחקים מאשר קבוצה כמו הקאבס. אבל אתה יודע מה...אולי אני באמת מגזים עם סן דייגו והפיליז...אחרי הכל, אין לפיליז הרבה פיצ'ינג/לפאדרס הרבה התקפה... הייתי נותן לכם התקפה מעל הממוצע בעונה הבאה עם פיצ'ינג ממוצע-קצת מעל הממוצע. מספיק לקחת את מקום 11-12 אצלי...ומספיק לקחת את הדיווז'ן שלכם, ובפלייאוף הכל יכול לקרות. אני אשפץ את הדירוג שלי בתגובה להודעה מתחת נראה לי...

הייתי ממשיך את זה ככה :

6. דודג'רס - מסכים איתך. אנדרו וקורודה יעשו את ההבדל. גם ככה היה להם בסיס לא רע בכלל עם פיצ'ינג מעולה. 7. מטס - קבוצה גדולה. כמו תמיד היא הקבוצה שצריך לנצח. יש להם התקפה טובה, פיצ'ינג טוב (פדרו חוזר, לא?), אחלה בולפן. אני לא מזהה בעיה כלשהי אצלם. תודה לאל שאנחנו כבר לא באותו דויז'ן איתם. 8. אריזונה - קיבלו את הארן כחיזוק. יחד עם ווב ואווינגס יש להם רוטציה שקשה למצוא בה חורים. ההתקפה זאת הבעיה איתם. מה שבטוח זה שהם יחזרו יותר טובים אחרי עונה נוספת של ניסיון לצעירים. אני לא בטוח שזה יספיק להם לדויז'ן, אבל לווילד קארד הם הקבוצה הפייבוריטית לפי דעתי. 9. קאבס - אני נותן קרדיט לקבוצה שלי ולא רק בגלל שאני אוהד אותה. כמו שכתבתי בתגובה, אני חושב שיש לנו את הכלים להיות אחת מהקבוצות הכי טובות ב-NL. בעונה שעברה הינו קרובים לזה, אבל תחילת העונה הרסה לנו את המאזן הטוב שיכל להיות לנו בסיום העונה. למען האמת, אני לא רואה קבוצה אחרת שיכולה לתפוס את המקום ה-9 בדירוג לפנינו. 10. טורונטו - אני אלך איתך לירון בעניין הזה. אני לא מכיר אותם מספיק טוב כדי להמר עליהם יותר גבוה/יותר נמוך בדירוג. נשמע שיש להם פוטנציאל טוב. בעונה הבאה הקאבס יפגשו אותם אז אני מקווה ללמוד אותם מקרוב. 11. פאדרס - כי הם הוכיחו שפיצ'ינג מנצח משחקים. החוליה החזקה זה כמובן פיבי ויאנג. לגבי מדוקס אני לא כל כך בטוח שהוא יוכל לתת מה שכל 3# אחר ב-NL יתן. זה בכל זאת מדוקס אז ניתן לו את הקרדיט לבינתיים. אם הם היו מביאים את פוקודום אז הייתי אומר שהם היו יכולים להיות קבוצה קשה, אבל אני לא רואה אצלם התקפה. יש כמה שחקנים נחמדים כמו גרין וג'וש בארד, אבל זה לא מספיק לדעתי. אדמונדס יתרום להם מחבט טוב בבוטום אוף דה אורדר, אבל חורים ב-CF, פריור לא יחזור עד יולי ואני מהמר שהוא לא יחזור לרמה של פריור ב-2005. בקיצור, סימני שאלה יש לי לגבי הקבוצה הזאת, אבל המגמה היא להמר עליהם כאנדרדוגים לעונה הקרובה. 12. מילווקי - התקפה נחמדה. אמרתי לפני כמה ימים שאני לא מאמין שראיין ברון ישחזר את עונת הרוקי שלו (כל עוד זה לא יספיק להם למקום הראשון אז מבחינתי שיתן עונת MVP - סולידריות יהודית). מדברים על הפיצ'ינג הטוב שלהם, אבל אני לא רואה פיצ'ינג כל כך טוב. שיטס, גאיירדו ו-ווילאנואבה הם פיצ'רים טובים, סופן יכול לעשות את העבודה כסטארטר רביעי ברוטציה, יש לו את הניסיון. אבל אין להם פיצ'ר חמישי, ואין להם בולפן טוב מספיק. ההתקפה תצטרך לעבוד קשה יותר מאשר בעונה שעברה כדי לקחת את המקום הראשון. 13. אטלנטה - כולם (האדסון, סמולץ, גלאבין) חוזרים מבוגרים בשנה. דוקא רוטציה לא רעה, אבל לא הייתי שם את הכסף על החבר'ה האלה. בהתקפה יש להם כמה שחקנים נחמדים כמו פרנקפור, מ'קאן, טשיירה וצ'יפר, אבל בכל שאר העמדות יש להם חורים (בעיקר ב-OF כי אין להם לא CF ולא LF) . אני לא רואה שמות גדולים בבולפן, ככה שכבר הם בעמדת נחיתות, מכיוון שעם הסטארטרים המבוגרים שיש להם הם יצטרכו בולפן טוב, ואני לא רואה מי יעשה את העבודה. הלוואי שאני טועה, הם אחלה קבוצה בסה"כ. נחמד לראות אותם משחקים. 14. פיליס - התקפה טובה, אבל זה לא יספיק גם העונה. כל ה-NL התחזק (בעיקר בפיצ'ינג). הם יהיו חייבים עזרה מהפיצ'רים, ואני לא חושב שיש להם את הכלים לעשות את זה. מה עוד שאני בספק אם המלס יתן עונת מתמודד CY . 15. ריינג'רס - הם ישתפרו. הם חייבים להשתפר. לא מאמין שהם יתנו עוד עונה חלשה כל כך. זה לא יספיק להם לעלות לפלייאוף, אבל הם יהיו תחרותיים ויתנו מאזן יפה. הם רק חייבים עוד 2 פיצ'רים טובים (אחד לרוטציה אחד לבולפן) והם יהיו מסודרים לדעתי. 16. רוקיז - התקפה ממזרה, אבל הפיצ'ינג לא השתדרג. נתנו עונה גדולה בזכות הפוסט סיזן המוצלח, אבל אני לא שוכח שהם הגיעו לפלייאוף רק בזכות המזל שהיה לצדם - גם קאמבק שלא ראינו מלא זמן, גם הפסדים של הפאדרס שהיו תלויים רק בעצמם, כולל הפסד של פיבי במשחק ההכרעה - אם זה לא מזל אז מה כן? המזל לא משחק פעמיים. קשה לי לראות אותם נותנים פייט לדודג'רס, אריזונה ופאדרס. 17. טווינס - לא יגיעו לפלייאוף, אבל קבוצה של מעל ל-500. עם סנטנה. אם הוא יעזוב את הקבוצה אז אני לא רואה אותם עוברים את ה-500., גם אם הם יקבלו שחקנים טובים בטרייד. 18. רדס - הביאו חיזוק. לא יגיעו לשום מקום עם דאסטי, אבל אם דאן וגריפי יתנו עונה כמו העונה שעברה, בתוספת עזרה של פיליפס, ו- ווטו (שהבנתי שהוא עשה הסבה ל-1B) אז הם יהיו קבוצה מעניינת. יש להם בעיה ברוטציה - כרגע רק 4 סטארטרים. הם צריכים באופן מיידי להביא סטאטר, ואני לא חושב שיש להם אחד כזה בפארם סיסטם. הבולפן לא גדול , אבל ווט'רס (שיעבור כנראה לסט אפ אחרי שקורדרו הגיע) ובריי (שהתרשמתי ממנו מאוד לטובה בעונה שעברה.הסטטיסטיקה שלו קצת משקרת. הוא לא יהיה LHP נדיר, אבל יכול לתת קריירה לא רעה כשחקן משלים ) ואולי גם בארטון יכולים לעזור. 19. אוקלנד - לא מכיר אותם מספיק טוב, אבל אני זוכר שלקראת סיום העונה שעברה הם היו תחרותיים והיו לא רעים בכלל. 20. מרינרס - איצ'ירו עושה באנט סינגל, איצ'ירו גונב לבסיס שני, איצ'ירו עם סינגל ל-CF מחזיר את איצ'ירו מהבסיס השני ... זה פחות או יותר מה שאני חושב שיקרה. איצ'ירו, איצ'ירו ועוד פעם איצ'ירו. שאר הקבוצות בהתאמה : וויט סוקס אוריולס (רק אם באדרד ורוברטס נשארים. אם הם עוברים אז תורידו אותם מתחת לקרדינלס) אסטרוס ג'ייאנטס רויאלס קרדינלס וושינגטון פייראטס טמפה מארלינס

אחרי שקראתי את זה

שני תיקונים : אני לא נותן מספיק קרדיט לוויט סוקס. תעבירו אותם ל-18 על חשבון הרדס את אוקלנד תעבירו מעל לרדס. ואז תורידו כל קבוצה מקום אחד בדירוג שזה יהיה ככה : 18 - וויט סוקס, 19 - אוקלנד , 20 - רדס, 21 - מרינרס) . איפה התגובות הנסערות על הדירוג שלי ?
איך רואים שה-NL סנטרל הוא הדויז'ן הכי חלש ? רדס במקום ה-20. אסטרוס במקום ה-23. קרדינלס במקום ה-26. פייראטס במקום ה-28. יש לי רק את הקאבס במקום ה-9 (זה אומר שאם שיטת המשחקים היתה משתנה לדויז'ן אחד של כל 30 הקבוצות אז הינו מפסידים את הפלייאוף) ואת מילווקי במקום ה-12 .

omri1234567

New member
התגובה היחידה שיש לי אליקו זה , אתה לעולם לא

ישן?? אתה כל הזמן ער תשמור את הכוחות לעונה הרגילה ששם באמת כמעט כולנו ערים בשעות הלילה למשחקים

כתבתי את זה ביומיים

אבל חוץ מזה אני גם בעבודת לילה. אם לי מה לעשות באותו רגע אני מתחיל לכתוב, לפעמים מסיים באותו לילה, לפעמים שומר את זה וממשיך בפעם אחרת.

דירוג חדש/תגובה

אני אלך עם טורונטו בנאמבר 7...(הקבוצה הזו הייתה לוקחת את הNL) ואת המטס משאיר בנאמבר 8. פדרו אומנם יחזור אבל מי יודע באיזה יכולת או אם הוא יחזיק מעמד שנה שלמה. גם המטס צריכים אייס כמו הארן...או שיסתפקו בבלנטון...אבל לא נראה שזה מתקדם. אולי קייל לוהש הוא התשובה. ממש... 9-11 שווים מבחינתי. בשבילך אליקו
הפאדרס, פיליז וקאבס. הפיליז עם ההתקפה הקטלנית, הפאדרס עם הפיצ'ינג הקטלני והקאבס עם האיזון. 12-15 ניתן לאטלנטה (שלדעתי שווים קצת יותר משאתה נותן להם...), מילווקי (גם קבוצה "סולידית") אריזונה (לא מתלהב, אמרתי כבר? הארן הוא תוספת נחמדה) והרוקיז (גם אני חושב שהם ייפלו קצת, אבל לא יותר מדי). 16. הטווינס - זו קבוצה טובה מאוד אפילו עם סנטנה. ליריאנו חוזר, מאוור ומורנאו בטח ישתפרו קצת משנים "מאכזבות". כל הפיצ'ינג הצעיר לצד סנטנה ובבולפן...ניית'ן בשנת חוזה...דלמון יאנג...יש פוטנציאל לבאונסבאק נהדר אם לא יעשו טרייד לסנטנה...פוטנציאל לקפוץ לטופ 10 שלי...אבל...נראה שהם יעשו טרייד לסנטנה. 17-18: הרדס - קבוצה צעירה עם פוטנציאל (4 סטארטרים? ארויו, האראנג, בליסל, ביילי ווולקאז מהטרייד של המילטון...לא רע)...המרינרס - כי זלזלתי בהם שנה שעברה...הם בטח יחזרו למאזן שלילי, אבל עדיין יש את איצ'ירו, פיליקס וצעירים למיניהם. הBOTTOM 12
: בסדר שלדעתי משקף כמה הקבוצה חזקה. סנט לואיס האייז (הם התחילו במכירה...עם הארן ואולי בלנטון...לא משהו) יוסטון טקססקנזס (BELIEVER) טמפה פייראטס וויט סוקס (NOT A BELIEVER) אורילוס ג'ייאנטס נאשינלס מארלינס

עצרו הכל

הקארדס קרובים להחתים את מאט קלמנט. אליקו, מצטער...אבל נראה לי שהם לוקחים את מקום 11 ממכם...

תגובה

לתגובה של "ראיתי את התגובה בבוקר" : זה עובד טוב מבחינתי אם אנחנו ב-11-12 אצלך. הכל יכול להשתנות בפלייאוף (כולל קיצור הרוטציה). רק 4 קבוצות מה-NL לפנינו (דודג'רס, מטס, פאדרס, פיליס). אני יכול לחיות עם זה. מוקדם לחשב את זה, אבל נצא מנקודת הנחה שאנחנו נסיים עם המאזן הכי פחות טוב מבין המובילות (נניח מטס באיסט, דודג'רס בווסט) , והווילד קארד ילך או לפיליס או לפאדרס... אז זה אומר שאנחנו נקבל אחת משתיים מטס/דודג'רס בסיבוב הראשון ? נגיד שזה יראה ככה. סיבוב ראשון: קאבס (מאזן הכי פחות טוב) / מטס (מאזן הכי טוב), דודג'רס/ פיליס (ווילד קארד) . בכל מקרה במצב כזה לא נוכל לקבל את הדודג'רס כי המובילה והווילד קארד לא יכולות להיפגש מאותו דויז'ן. אני רוצה להאמין שנפתח טוב את העונה (אפריל-מאי) , מצידי מאזן של כמה משחקים מעל 500. יעשה את העבודה, העיקר להראות בייסבול טוב. קשה לי להאמין שנסיים עם המאזן הכי טוב ב-NL , ואני לא חושב שהדודג'רס יצליחו להגיע לזה כבר העונה (למרות שלדעתי יש להם קבוצת פלייאוף) , אז זה אומר שאנחנו נפגוש או את המטס או הפיליס, שתי קבוצות שאין לי בעיה לפגוש בשלב הזה של העונה. הכל יכול לקרות בפלייאוף ואם רק נצליח לעבור את הקבוצה מהאיסט דויז'ן נקבל בגמר ה-NL או את הפיליס (הגרלה נוחה בשלב הזה) או את הדודג'רס (לא מרתיע כמו לשחק נגד הטייגרס/יאנקיז/איינג'לס/אחר ב-AL ) תגובה ל"עצרו הכל" : אתה צוחק נכון ?
מאט קלמנט יעשה את ההבדל בשביל הקרדינלס? הבנתי שהוא הולך לפייראטס, אבל הוא סוס גמור. אתה שוב נותן קרדיט לשאר הקבוצות בדויז'ן על פני הקאבס. כרגע חסר לי תוספת אחרונה של רוברטס (וגם באדרד אבל זה רחוק מהמציאות) ואני חושב שאנחנו מוכנים ל-08' עם הפנים למאזן הכי טוב ב-NL.

ברור שאני צוחק...

חשבתי שזה כל כך ברור שאני אפילו לא צריך לשים סמיילי... אני הייתי מעדיף עוד סטארטר האמת יותר מעוד 2B...האמת שרוברטס + סטארטר פחות טוב מבדארד יהיה לא רע. ג'ו בלנטון יהיה אידיאלי אבל גם סתם עוד סטארטר אחד למיקס לא יזיק. כמובן שבפלייאוף יכול לקרות...יכול להיות שתראה אותי מהמר שהקאבס לוקחים את הWS...לא חושב שתהיו הקבוצה הכי טובה בליגה, אבל בפלייאוף זה לא משנה.

למעלה