hibernate VS. sleep

dimiboy

New member
hibernate VS. sleep

ניסיתי את שני המצבים אבל לא קלטתי ממש מה ההבדל בינהם? מה עדיף? כמו כן כמה זמן המחשב בערך יכול להיות על סוללה במצב שינה או הייברנייט? האם אפשר להשאיר אותו באחד המצבים האלה ללילה במקום לכבות או שעדיף לכבות אותו כל הזמן? או אולי לוותר בכלל על עבודה אם סוללה בבית ותמיד לחבר אותו לחשמל? (זה לא נוח לעבור בין החדרים וכאלה)

אפסט

New member
ובכן

hibernate או בעברית המתנה -זה מצב שבו המחשב נשאר דלוק אך יש כיבוי של רכיבים כמו הכונן קשיח והמסך אך מערכת ההפעלה והתוכניות טעונות ורצות בזיכרון. SLEEP או מצב שינה בעברית הוא מצב שבו המערכת מקצה זיכרון בנפח השווה לזיכרון הRAM של המערכת ויוצרת IMAG של הזיכרון על הכונן קשח - מקפיעה את המצב שהמחשב נמצא בו אך המחשב כבה. ביציאה ממצב המתנה רק הכונן קשיח נדלק עם המסך במצב שינה אתה מדליק את המחשב ממצב כבוי אך המערכת לא עושה טעינה מחדש של כל הדריברים והקבצים שעולים כל הפעלה של המערת אלא משחזרת את המצב מקובץ הזיכרון המוקצה למצב שינה -גודל קובץ מצב שינה משתנה בהתאם לזיכרון הפנימי של המערכת. והנה תמצית מתוך מערכת העזרה של חלונות: שנת חורף מצב שבו המחשב שלך כבה לאחר ששמר הכל בזיכרון בדיסק הקשיח. כאשר המחשב "מתעורר" משנת החורף, כל התוכניות והמסמכים שהיו פתוחים משוחזרים לשולחן העבודה. המתנה מצב שבו המחשב שלך צורך פחות כוח חשמלי כאשר הוא לא פעיל, אך נותר זמין לשימוש מיידי. כאשר המחשב שלך נמצא בהמתנה, מידע בזיכרון מחשב אינו נשמר בדיסק הקשיח. במקרה של הפסקת חשמל, המידע בזיכרון אובד.

dimiboy

New member
ולגבי שאר השאלות?

מה עדיף יותר ולגבי הסוללה והשארת המחשב ללילה...

יאיר B

New member
אין מה עדיף יותר. אלו שני אפשרויות שונות

שנועדו למטרות שונות. ב-hibernate אין צריכה של חשמל מהסוללה (המחשב כבוי לחלוטין). זה טוב אם צריך להזיז אותו ממקום למקום (למשל בסוף היום באוניברסיטה אני שם אותו ב-hibernate כאשר אני הולך הביתה - כדאי שלא יעבוד במהלך הנסיעה באוטובוס, אבל אני רוצה שיחזור למצב שבו היה בסוף השיעור כאשר אעיר אותו בבית). במצב שינה (SLEEP) הסוללה בשלב מסוים תיגמר (לא ידוע כמה זמן, זה גם תלוי בגודל הסוללה וכמה כוח נשאר בה). לגבי לעבוד עם סוללה: הדעה הרווחת בפורום היא שאם אתה עובד כל הזמן בבית מחובר לחשמל, עדיף להוציא את הסוללה מהמחשב (הטעינה התמידית גורמת לה לבלאי עם הזמן). אני בלילה מכבה את המחשב במצב של "שנת חורף" (hibernate).

dimiboy

New member
אצלי במצב שנת חורף

האפקט זהה מבחינה חיצונית למצב שינה... יש נורית מהבהבת בנייד שלי כשהוא באחד המצבים האלו וכאשר אני מפעיל אותו משניהם הוא ישר מדליק את המסך לחלון ההתחברות של המשתמש בווינדוס ללא העליה של הביוס או איך שקוראים לזה.. לפי מה שאתה אומר במצב שנת חורף אני יכול לנתק אותו מהחשמל והסוללה כלל? זה אומר שאין לי שום סיבה לירצות לכבות אותו... דרך אגב זה מביא אותי לעוד שאלה... מותר להכניס או להוציא את הסוללה בזמן שהמחשב עובד ומחובר גם לחשמל?

יאיר B

New member
אם ככה, אתה לא נכנס למצב שנת חורף.

במצב שנת חורף - המחשב כבוי לחלוטין. נקודה. כלום לא עובד (הנורה היחידה שיכולה לדלוק היא נורת הטעינה אם המחשב מחובר לחשמל ונטען). כדי להגיע למצב שנת חורף (הייברנט) צריך: 1. לאפשר את המצב באפשרויות חשמל (דרך לוח בקרה). 2. כדי להיכנס למצב הזה: התחל - כיבוי המחשב, החזק את מקש SHIFT לחוץ ותשים לב שמצב המתנה השתנה לשנת חורף. לחץ על הכפתור שהשתנה לשנת חורף. המחשב יעבוד לשנת חורף ויכבה כליל.

dimiboy

New member
צודק טעות שלי

אני לא שמתי לב שבהגדרות הגדרתי שבלחיצה על כפתור הכיבוי הוא יכנס להמתנה גם כן... עכשיו שיניתי וזה אכן כמו שאמרת... אוקיי עכשיו הבנתי את ההבדלים ומה עדיף מתי... ומה לגבי השאלה השניה? האם אפשר להוציא או להכניס את הסוללה בזמן שהמחשב מחובר גם לחשמל ודלוק?

kity02

New member
נצל"ש: האם להעיר אותו משני המצבים

יהיה באמצעות אותו כפתור? האם מדע במשטח העכבר אמור להעיר אותו מאחד משני המצבים? אני שמה לב כשאני שמה אותו בHIBERNATE, נגיעה מבשטח העכבר מדליקה את המסך - אבל הוא מסך שחור, ורק לחיצה על כפתור הכיבוי/הדלקה ממש מביאה את המסך של WIN. האם עדיף להגדיר בסגירת המסך שהוא ייכנס למצב HIBERNATE או SLEEP?

יאיר B

New member
בעיקרון לא.

ממצב הייברנט יצא המחשב רק ע"י לחיצה על כפתור ההפעלה (המחשב כבוי - העכבר שלו לא עובד! ולא יכול להרגיש לחיצה). ממצב שינה - המחשב יצא בלחיצה על מקש או פתיחה של המסך (תלוי איך הגדירו את הנושא). אם את לוחצת על העכבר והמחשב מתעורר - את לא בהייברנט אלא במצב שינה (SLEEP).

יאיר B

New member
אהמממ....

הפכת בית hibernate לבין SLEEP. כל מה שכתבת נכון, אבל הפוך (כמו שכתוב בעזרה שהעתקת מחלונות). אגב, hibernate זה "שנת חורף" בעברית (לפחות לפי MS).

israellipy

New member
תיקון

המצב בדיוק הפוך SLEEP זה מצב שינה שבו המחשב דלוק/כבוי חלקית HIBERNATE זה מצב בו תמונת מצב הזיכרון מועתק במלואו לכונן בטרם כיבוי המחשב. ישראל

menl

New member
האם יש בעיה בלהשאיר את המחשב הנייד

במצב hibernate ולטלטל אותו כך בדרכים?

יאיר B

New member
לא. לכך זה נועד (כאמור המחשב כבוי לחלוטין).

במצב SLEEP תהיה בעיה (המחשב עובד).

bar666xp

New member
הפכתה

HIBERNATE=שנת חורף בו המחשב שומר מה שבזיכון לHDD {דיסק קשיח} בקובץ HIBERFIL.SYS בסיפרית השורש של כונן ההפעלה להלן C ומצב SLEEP הוא מצב המתנה בו כמעט כל הרכיבים כבויים להוציא מתח נמוך לזיכרון ומעבד כדי שהמחשב יתאורר במהירות.

למעלה