HI THERE FRIENDS
I´M Back

Justin Angel

New member
בהחלט

אם אפשר מילון קטן בצד שמכיל את כללי הדקדוק והניקוד של השפה שלך ,זה ייקל מאוד על הקריאה של העברית "המיוחדת" שלך.

Tal_Ya_Tal

New member
חבל מאד שאנשים צעירים כמוכם../images/Emo42.gif../images/Emo23.gif

זקוקים למילון על מנת להכיר את שפת אימם בעוד שהם ´מקשקשים´ בחופשיות רבה על ´האלים, שומרי המגדלור והדריאדות חמודות.´ ועל A shadow of a shadow מבלי לדעת כלל מהי the shadow wisdom או בפשטות:"חכמת הצל." אז לכבודך, אגרון מונחים: הנה זה בא > L&L TALYA

Tal_Ya_Tal

New member
מילון מושגים../images/Emo42.gif../images/Emo63.gif../images/Emo42.gif../images/Emo39.gif

אגו-תחושת הנפרדות. מערכת תפישות, הנובעת מפחד ואשר מקורן באמונה הראשונית המוטעית שאנו חלק נפרד הן מאלוהים והן האחד מן השני. זוהי מחשבה כוזבת על עצמנו. האגו הוא האמונה ב"אני" מוגבל ומופרד, שנולד בגוף לסבול ולסיים את חייו במות. הוא הרצון הרואה את אלוהים כאויב. זהו ההיבט המטיל ספק של העצמי הנפרד, שלא נברא אלא נעשה. האשליה בתפישתנו את עצמנו כישות נפרדת. שונה מאחרים. כאינדיבידואל. כגוף. אור-הפנימיות שלנו היא אור. האור מצוי בתוכנו. בעזרת האור הזה, אנו מחוברים לאלוהים, שהוא מקור האור. כפי שקרן שמש מחוברת אל השמש שממנה היא נשלחת. ההכרה בקיומו של כח גדול מאתנו ביקום, היכול לעשות עבורנו מה שאיננו יכולים, מגרשת את החשכה. אלוהים- הוא האחדות המוחלטת. ואין זה משנה אם תרצה לקרוא לו ´היקום´ או זה שהכל נובע מתוכו, או קרישנה או WHAT EVER YOU LIKE. אלוהים הוא האהבה שבתוכנו. אלוהים הוא הסיבה הראשונה. הכח הראשוני. שלמות מוחלטת. נתינה מוחלטת, הבורא. כלנו שלוחות של אהבתו. האהבה היא אנרגיה. איננו יכולים לתפוש אותה בחושים, אולם אנו יכולים להבחין מתי אנו חשים בה ומתי לא. זוהי אנרגיה אדירה, הכוללת בתוכה את כל הקיים. אמונה- היא מודעות פסיכולוגית לכוח ההולך ומתגלה המצוי בפעילות מתמדת. זה הכוח הפועל למעננו בכל ממד וממד. בן האלוהים- בן האלוהים הוא אנחנו. לאלוהים יש רק בן אחד וכולנו- בנו! נוצרנו בהבזק מסנוור אחד של חשיבה היולית, כשאלוהים שלח מעצמו שלוחות של אהבה. וכל מה שהוספנו על עצמנו, הוא חסר תועלת. היות שהוא ברא אותנו בצלמו, הוא האציל את עצמו אל תוכנו. כמו אמבה שמתחלקת ומכל תא, נוצר תא נוסף ובו גרעין עם תכונות האמבה. בנו היחיד של אלוהים הוא הרוח המאוחדת. או המשיח. כלומר, כולנו כאחד. סך כל האנושות יחדיו כשהיא מאוחדת במחשבת האלוהים שהוא בראה בצלמו. בריאה- הבריאה היא מכלול מחשבותיו של אלוהים. זוהי פעולת האהבה המוחלטת. נתינה מוחלטת. רק האהבה יכולה לברוא. ורק בצלמה היא. זהו מאפין של האהבה הבלתי מותנית, שהיא האנרגיה של היצירה. הבריאה היא ההיפוך של האשליות, כי היא אמיתית. הבריאה היא מצב, שבו כל חלק הופך לשלם. זהו הרצון האלוהי במצבו הנצחי. גאולה- היא ההבטחה שנתנה על ידי אלוהים, שנמצא לבסוף את הדרך אליו. הבטחה זו, אינה יכולה שלא להתקיים. היא מבטיחה, שיהיה סוף לזמן. זוהי ההבטחה לכל שכל, הסבור שיש לו מחשבות נפרדות, שכל המחשבות שנולדו בזמן, יסתיימו גם הן. זוהי ההכרה שלנו את האמת שלנו. ההבנה, שכל הדברים חוזרים אל מקורם. הגאולה היא ההבטחה לחזור אל המקור. זוהי התפישה הפנימית של האיחוד, המאופיינת בהתרחבות הנוכחות של האדם. ההכרה בקשר שלנו עם אלוהים ובהבטחה שנתנה על ידו שבסופו של דבר, תימצא הדרך חזרה אל המקור. שם אין זמן ואין מרחב. גן עדן- גן העדן הוא מצב של תודעה, הנקראת "תודעת משיח". זהו תדר הגורם לאושר עילאי. זוהי חרות. *(המושג גן עדן (HEAVEN) תורגם על פי הקורס לשמיים. הארה-התחוורות, התפכחות, ההבנה המושלמת. ההארה, אינה אלא הכרה וכלל איננה שינוי. כאשר אנו חוזרים אל השפיות, מקבלים את הכפרה. כשהשכל חוזר לאלוהים והופך להיות כלי שרת לכוחו. כוחו של אלוהים פועל מעבר לחוקיו של העולם הזה. כאשר השכל מטוהר מפחד, רק מחשבת האהבה נותרת בו. הגוף- הגוף הוא כלי שיצר השכל במטרה לרמות את עצמו. והחטא נותן לגוף עיניים לראות את האשליה. הגוף הוא גדר שבה גידרנו את עצמנו, על מנת להמחיש את מחשבת הפירוד. אנו סבורים שגדר זו מגינה עלינו וכי אנו חיים בתוכה, על מנת למות כאשר היא מתפוררת ונרקבת. השכינה- רוח הקודש. אנרגיית האם. האנרגיה המקשרת בין "עולם האגו", ל"עולם האלוהים." השכינה שוכנת באותו חלק של השכל שהוא חלק משכל המשיח. היא מייצגת את העצמי האמיתי ואת בוראו שהם אחד. היא ´מדברת´ מטעם אלוהים, אך גם בעדינו. לכאורה היא קול. כי בצורה הזאת היא דוברת אלינו את דבר האלוהים. היא נצחית ומעולם לא השתנתה. היא נקראת ´לרדת על פני האדמה´ מפני שעכשיו היה אפשר לקבל אותה ולשמוע את קולה. כ´מדריכה בארץ רחוקה´ היות שאנו זקוקים לעזרתה. חטא- החטא הוא ´אי שפיות´. זהו האמצעי שבו נדחף השכל לתת לאשליות לקחת את מקום האמת. השכל רואה אשליות במקום שבו צריכה להיות האמת. ה"חטא הקדמון"- זוהי התפישה של הקוטביות. חשכה- תיעוב עצמי ויאוש המבוטאים החוצה בדרכים שונות. כמו אלימות, פשע, מלחמה, דיכוי וכו´. או כלפי פנים על ידי התמכרויות, אובססיות, כפייתיות, חיי תלות וכד´. מקורם של אלה הוא ב´אני נפרד´, אשם ומפוחד, המובילה לרגש חזק של תיעוב עצמי. זוהי ´חכמת הצל´. המציינת את הדברים העומדים בין העצמי לבין האור. יחסים מיוחדים- אלו הן מערכות יחסים המושתתות על פחד! פחד נטישה, פחד להישאר לבד, אמונה שאיני רצוי, או מספיק מושך, או ראוי לאהבה. במערכת היחסים המיוחדת ישנו חשש לחשוף את "החולשות"- שמא האהוב, יברח. אולם מהר מאד נוטים לחשוף את "החולשות" של הזולת, על מנת להתרווח מרגש האשם. במערכת היחסים המיוחדת, הכל פועל כנגד הכנות. תמיד תרים אחר מסכה שתכסה על תחושת האשם הפנימית. רק המחשבה על גילוי "החולשות האישיות", מצמררת. לכן הכל פועל כנגד אפשרויות צמיחה. יחסי קדושה- יחסי קדושה, היא אותה מערכת יחסים מיוחדת, שהשכינה הוזמנה אל תוכם. כי אין אהבה, מלבד האהבה המוחלטת. אין קטיגוריות שונות של אהבה. האהבה היא בלתי מותנית ואינה משתנה עם ההשתנות של צורות חיצוניות, או נסיבות חיצוניות. חד היא אהבת אם לבנה, אהבה בין חברים או בין אוהבים. אהבה מוחלטת, קיימת בלב כל מערכות היחסים. מה שנותר, זה רק לחשוף אותה. יחסי אהבה קיימים על מנת לצרף שניים המכירים בשלמותם הפנימית, על מנת להכיר את מהות האהבה המוחלטת. L&L TALYA

Justin Angel

New member
ברור...

הנה, הדפסתי לעצמי עותק ושמתי בתיקיית "Most stupid things i ever sew". זה יושב לפניי התמונות של מצעד חרדי ואחרי הורסקופ שנתי של אילנה לבן.

maxima10

New member
שלום טליה.......ברוך שובך.......

כל מה שכתבת מקובל עלי יש לי הערב אחת בענין אמונה אמונה....היא חוסר ידע כשלא משהו מאמינים בו האמונה שעלמת עם בוא הידע

Tal_Ya_Tal

New member
את צודקת מקסימה../images/Emo42.gif../images/Emo23.gif../images/Emo42.gif אולם

לא תמיד זה כך. לא תמיד, הידיעה גורמת לאמונה להיעלם. לעתים, היא דווקא מחזקת את האמונה. אמונה היא אנרגיה אדירה,המאפשרת לדברים להתרחש. כאשר אנו חדורי אמונה, יש נכונות ר-ב-ה יותר לעשות את מה שאנו מאמינים שעלינו לעשות. אמונה היא מעין דביקות פנימית לרוב מתוך ידיעה פנימית ולא מחוסר ידע. אמונה באה מתוך מתן אמון בידיעה הפנימית הזאת. L&L TALYA

maxima10

New member
נכון מה שאמרת טליה

אם אנו רוצים שמשהו יתרחש, האמונה בכך היא ערך חשוב לקירוב הענין, אך ברגע שהדבר התרחש, יש ידיעה ואז האמונה נעלמת. אך יש והאמונה קימת במקום ידע, לרוב בדברים שאיננו יכולים להוכיח את קיומם, או לגרום להם להתרחש ויש רבים כאלה.

Justin Angel

New member
נו באמת...

את כמה לא בקשר את עם המציאות? סליחה גברתי, אבל זה שאת מבוגרת ממני ב50 שנה (אני מניח שאת לפחות בת 70 אם מצאת לנכון להתנשאות עליי בגלל גילך המופלג) לא נותן לך שום זכות לחשוב שאת תמיד צודקת. תסלחי לי אבל היטלר היה בן 50 ,זה אומר שהוא תמיד צודק? כנראה כן לפי התאוריה שלך. ד"ר דו-משהו (הידוע גם כג´ק המרטש) היה בן 64 בזמן סדרת הרציחות. לפי התאוריה שלך הוא גם היה צודק בזה שרצח נשים. את רוצה שאני אמשיך? כי יש לי רשימה שלמה של אנשים באזור הגיל שלך שעשו טעויות גורליות בקנה מידה ענקי. הגיל הוא סה"כ המדד לזמן שהיה לך ללמוד ,לא לכמה למדת. וכפי שאני רואה, למרות שהיו לך לפחות 70 שנה טובות ללמוד, את עדיין לא הגעת לרמה של ילד שסיים בית ספר יסודי. אני מצטער, אבל דעתי והאמונה הדתית שלי הם לא קשקוש. אני מאמין במספר אלים. לי בניגוד אלייך יש שיטה תיאולוגית בת 5,000 שנה שנתמכת ע"י הוכחות מדעיות. כל מה שיש לך מהבחינות האלו זה מרשם מהפסיכיטאר לעוד "פרוזאק". השלוש שורות באנגלית בחתימה שלי הם ציטוט מסדרת המד"ב בבילון 5, ולא ניסיון להגיד שאני יודע את המושג שהמצאת לבד: shadow Wisdom.

אהבה פירושה שירות

כלומר נתינה לאחר ללא התייחסות לעצמי. זאת אהבה. דוגמא טובה לכך בעולם החומרי היא היחסים בין אם ותינוק. היא תקום גם באמצע הלילה כדי לשרת אותו. זאת אהבה.

rainbow too

New member
במערכת יחסים המבוססת על אהבה../images/Emo23.gif

השרות ניתן באמון מלא. השרות מלא בהבנת האהבה. השרות ניתן בביטחון מלא. והשרות הוא בחינם והדדי.

Tal_Ya_Tal

New member
היי TEMIS ../images/Emo42.gif../images/Emo24.gif../images/Emo42.gif אל תלכי

שולל אחרי מילה אחת, שאת נתת לה את כל המשמעות שיש לה עבורך. מבחינתך, אולי שירות משמעו סבל, או כניעה, או אינני יודעת מה. א-ו-ל-ם ´לשרת את האחד´ משמעו, לתת שירות לעצמנו, כאחד. כאשר אנו מבינים שאין אחר, כי כולנו אחד, כאשר אנו מעניקים לזולת, אנו מקבלים את הסיפוק הגדול ביותר האפשרי. ואם זו לא הנאה, אז אינני יודעת מה כן.´איזה מין חיים הם אלה של שירות מתמיד?´ את שואלת. ואני עונה לך: ´חיים של סיפוק מתמיד. חיים של הנאה, שלווה ושלום. חיים של חפש, כי את יודעת שאת בזרימה עם ההכוונה האלוהית ובאיזון עם יצירה של היקום. כי רק כך את בבחירה החפשית הבחירה לשרת היא, היא הבחירה בחופש. להיות חפשי, אין פירושו לעשות ככל העולה על רוחנו. להיות חפשי, פירושו , שחרור מכל השפעה רגשית , או של האישיות, העשויה להוות מכשלה בדרך ליישום הידיעה הפנימית. להיות חפשי, משמעו לדעת בדיוק מה אנו צריכים לעשות בזמן נתון. ללא שיפוט, ללא פקפוק, ללא קונפליקט. לדעת להחליט בבירור בין "שחור" ל"לבן". כאן אין גווני ביניים. אין זה חופש של אנרכיה. זוהי החרות לבחור בין מה שנכון עבורנו, לבין מה שאינו נכון עבורנו. כאשר אנו מרחיקים את המחשבות המסמאות את עיננו, כאשר אנו מדמימים את השכל - שמדבר על מה כדאי לנו ומה לא, עולה הקול הפנימי, הנחוש. זה שיודע. שאינו מתלבט. ידע הלב. את הקול הזה, אנו לומדים לזהות, בעזרת הרצון העז המלווה אותו- להיות חופשיים. באמצעות הדחף להיות במרחק מן הרגשות והמחשבות, שאינם מזוהים אתנו. ברגע שאשלייתם נגלית לנו, נפתחים שערי ההבנה ואנו יכולים לרדת לעומק המשמעות של הפסוק: "והוציאם מעבדות לחרות ומאפלה- לאור גדול". התענוגות החושיים , העצב והמועקה, הכאב והייאוש הם אותות ברורים להזדהותנו עם הצל ולמידת העצמה של חכמת הצל. דווקא בשל חופש הבחירה שניתן לנו, מכוח האהבה האוניברסלית, אנו הם אלה, היכולים לנתק את השלשלאות הקושרות אותנו, באזיקים, אל "תענוגות החומר". שכן אלו אזיקים שאנו שמנו על עצמנו, במו ידינו. להיות חפשי, משמעו לפזר את הדוק האפלולי, המניח לנו להאמין בחולשתנו, בחוסר האונים שלנו לנוכח "המציאות." לחשוף את אור האמת, שמפניה אנו כה חרדים. לוותר על ההזדהות החושית, באופן מוחלט. על מנת לגלות בתוכנו, את אותו חלק, טמיר, אלמותי, שאינו נבדל מן האושר האינסופי, מן האחדות המוחלטת. להיות חופשי, משמעו להתחייב לאור. להתחייב לאור, משמעו להשמיע את בשורת האור, לכל אוזן קשבת ולכל לב פתוח וזאת, למרות האטימות (של החומר) השוררת בעולמנו, עולם החושים ולמרות ההתנגדות. להתחייב לאור, משמעו להיות חופשי מכל שריד של אשליה ולהיות מוכן לתרום לגאולתו השלימה של העולם, כדי להבטיח את ההתפכחות וההתחוורות, גם לאלו הבאים אחרינו.להתחייב לאור, משמעו, לחדור לתחומי היקום ולהאיר אותו באור המושלם של האמת. משום שאין די בהצהרות של רצון טוב. יש צורך להיות משוחררים מכל דחף אשלייתי. להיות נחושים בדעתנו. להתחייב לאור, משמעו להקדיש עצמנו לשירות האדם ולהיות נכונים לשרת באמונה ובטוהר, בנאמנות ובמסירות. מתוך נכונות פנימית. ההקרבה, למען רווחת הזולת, מעידה על ההבנה שהנותן, לעצמו הוא נותן. L&L TALYA

Tal_Ya_Tal

New member
בדיוק כפי שנכתב כאן ../images/Emo42.gif יקירתי../images/Emo42.gif

ואחת הדרכים, היא הפורום הזה. ועד כמה שאולי זה ישמע לך תמוה, השירות כאן הוא ללא תמורה.(תמורה חמרית כמובן). אולם אושרי ותפקידי אחד הם. מפני שיש קשר בין הגשמת תפקידי, כאור העולם לבין השגת האושר. אף שאיננו נוטים לראות את הקשר הזה. היות שאלוהים מעניק לי רק אושר והוא העניק לי את תפקידי, לכן תפקידי חייב להיות אושר L&L TALYA

Remirat

New member
מצטערת...

*אך אני חייבת להדחף לדיון... *שירות ללא תמורה אינו אוטומטית נתינה ללא רצון לתמורה. *אני עדיין לא ראיתי הגדרה הגיונית למילה "רוחני". אני, כאחת שכמעט כל חייה נתנה מזמנה הפנוי למען אחרים, (עזרה לילדה עם פיגור שכלי קשה, מד"א...) לא מגדירה את המעשים הנ"ל כ"רוחניות", אך עשיתי את כל הנ"ל ללא כל רצון לתמורה . אם כל שאת עושה כדי לתרום בחייך מסתכם בעבודה "רוחנית", אינך תורמת מספיק. האלים נתנו לך את האפשרות לגשת לאנשים עם צרות, ולנסות לעזור להם. אל תהפכי את זה לסתם עוד תחום של קריירה...

Tal_Ya_Tal

New member
אל תצטערי ../images/Emo42.gifRemirat ../images/Emo42.gif אין על

מה
השירות לאחד הוא הכככככככל. גם עזרה לילדה עם פיגור שכלי וגם עזרה לסתם אנשים מן הישוב וגם סתם הרתמות להעלאת התודעה הקיבוצית. אמרתי ש´רוחני´ הוא ´לישר קו עם הרצון האלוהי´ ובמילים אחרות לשרת את האחד. כלומר, לשרת מתוך התפישה שכולנו אחד ושכאשר אנו מעניקים לזולת, אנו בעצם מעניקים לעצמנו. אין זאת אומרת ש´אלוהים רוצה´ שתשרתי את החלכאים והנדכאים. ועם כל הכבוד, יקירתי אינך יכולה לשפוט אם אני ´תורמת מספיק או לאו´. אין לי תפקיד אחר מלבד הפצת האור. קריירה או לא קרייה, אי אפשר להפריד זאת. זה כל מה שאני עושה בחיי. אינני בענין תרומות L&L TALYA *דרך אגב, קבלתי את הודעתך. איני משתמשת ב-ICQ זהו התחום של בני, און. אבל אם את מעוניינת, את יכולה להשאיר לי מסר בתיבת המסרים של
L&L TALYA

Justin Angel

New member
כלומר

כרגע עוסקת ב"יישור רצון עם הקהונה הגדול"? שאלה, היטלר גם שירת את הקהונה? ומה עם מוסילני? וג´ינגיס חאן? מה אם הגנב\רב עובדיה יוסף? ויאסר עראפת? והאיש הנחמד הזה שפוצץ את עצמו בהרצליה והרג ילדה בת 16? את מטורפת לחלוטין אם את באמת מאמינה שכל מה שנעשה הוא לפי איזה רצון אלוהי גדול, הכל רנדומלי, הכל דינמי. העבר ,ההווה והעתיד בתנועה מתמדת בתוך מערבולת ענקית של אירועים ,מחשבות ואמונות.

השאלה היא את מי משרתים

שירות לנשמות אחרות הוא פעילות במידת הטובות, שהיא עדיין חומרית. שירות מתוך אהבה לעליון הוא פעילות רוחנית. גם כאשר שירות לנשמות אחרות נעשה כמנחה לעליון זו פעילות רוחנית.

Justin Angel

New member
בדיוק מה שרמירט אמרה...

אני שהיה לי זמן בתקופתו התנדבתי לעזרה עם ילדים מפגרים, ועכשיו אני יושב בפורומים אלו ואלו ומדבר עם אנשים. אני מניח שלענות לאנשים גורם לך הנאה, אחרת לא היית עושה את זה. ולכן מה שטאמיס אמרה זה נכון, והנה (בתרשים יפה) למה: את אומרת שמטרתך היא לכתוב בפורומים --> את נהנית לכתוב בפורומים --> מטרת חייך להינות. He shots, he scores, she´s bleeding ,the crowed goes wild!

למעלה