Hey, I've seen this movie before!

Echelon

New member
Hey, I've seen this movie before!

ההודעה שלי מכילה לספולרים לעונה השמינית. מי שלא ראה את הפרקים Reckoning עדיף שלא יקח חלק בדיון. ונתחיל... לא מזמן חזרתי מחבר וראינו ביחד את סוף העונה ה5 (מפרק 18 עד 21). בגלל זה אגב נאלצתי להפסיד את פרקי עונה 7, אבל לא נורא. בכך אופן, בפרק Menace, רואים את הילדה שיצרה את המשכפלים, ויש שם סצנות שאני כמעט בטוח שהשתמשו בהם מחדש בפרק Reckoning. אני לא יכול להגיד לכם ב100% שזה אותו דבר, אבל אם זה לא אותו דבר, זה בהחלט מאוד אבל מאוד דומה. השאלה שלי היא למה היוצרים עשו דבר כזה? כאילו בטוח יש להם מספיק כסף וזמן לצלם סצנות חדשות, אבל למה להשתמש בחומר ישן? הקטע הזה מוזר לי מאוד. אם ראיתם אי פעם מקרה דומה בסדרה, אנא דווחו

burhtk1

New member
בקשר למשכפלים ../images/Emo58.gif

בעונה השמינית מתי שהמשכפלים נכנסים ל-SGC הראו בדיוק את אותה הסצנה של יריה במקלט הגששן של פלישת המשכפלים עם הילדה..

kinspirit

New member
למה עשו את זה

העניין פשוט מאוד - לחסוך כסף! בדיוק אתמול ראיתי שלושה פרקים עם הaudio commentary של פיטר דה-לויס ובשלושתם הוא ציין לצופים סצינות אשר נלקחו מפרקים אחרים. זה הדרך שלהם לחסוך כסף. כל סצינה, לא משנה כמה קטנה היא תראה לנו, עולה להם כל כך הרבה, שהם חייבים למצוא את הדרכים האלה לחסוך. זאת גם הסיבה שהם משתמשים בהרבה פרקים באותה תפאורה ממוחזרת.

Echelon

New member
הממם טוב

למרות שנראה לי שהם מסודרים מבחינה תקציבית. אבל בתכלס זה מוזר לראות את אותה הסצנה פעמיים, וזה קצת חבל, כאילו הם יכולים להשקיע קצת יותר.

kinspirit

New member
תחשוב על זה בצורה הזאת

את הכסף שהם חוסכים בזכות השימוש החוזר בסצינות הקטנות האלה הם מוציאים על אפקטים חדשים אשר אחרת הם לא היו יכולים לעשות. הדברים האלה יקרים למדי. אפילו סמינה פשוטה של עשר שניות של משכפלים, סביר להניח שהיית יכול לקנות מכונית בכסף שעלה להפיק אותה. זאת גם הסיבה שבכל עונה יש פרק של "זכרונות", בדרך כלל במסגרת חמשת הפרקים האחרונים בעונה. בזכות הפרק הזה הם חוסכים כסף שהם מוציאים על פרקים אחרים שהתקציב שלהם חרג מהמתוכנן. השורה התחתונה בכל העסק הזה של סדרות טלויזיה בכלל, וסדרות מדע בדיוני בפרט, הוא כסף. האולפנים יושבים על הגב של המפיקים ומנדנדים להם כל הזמן שאין להם כסף ושהם חייבים לחסוך ולוותר על דברים מסויימים כי הם לא יקבלו את הכסף לזה. כך שהמפיקים וכל שאר החבורה צריכים לשבת ולשבור את הראש איך לחסוך כסף.

XiroX

New member
ומה עם המכשיר ../images/Emo58.gif

ליצירה/ הריסה של כל חומר ביקום? פעם אחרונה שאני זוכר שראיתי אותו, הוא שימש כמכשיר לולאת זמן ב window of opertunity (4X6). זה למשל משהו שאפילו הדמויות היו אמורות לשים לב.

למעלה