Here in my Deep Purple dream

LadyG

New member
Here in my Deep Purple dream

אני לא אוהבת ביקורות אבל מאוד אוהבת המלצות. מקווה שגם אתם. ההמלצה שלי הפעם, באה ממקום של המון המון אהבה. איכשהו בין כל אלבומי המופת, המצוינים של הסגולים מסתתר The Book of Taliesyn תמיד מדברים על Deep Purple in Rock המשובח ועל Made in Japan המעולה וכמעט כמעט שלא מדברים על האלבום הקסום הזה. תמיד מדברים על כמה איאן גילאן ענק. סולן נפלא, מבצע גדול – הקול של סגול כהה. האיש שבטורניר הזמרים הפרטי שלנו הפסיד רק לפלאנט ואני מאוד מאוד אוהבת את גילאן אבל עם יד על הלב, אני אוהבת מאוד את רוד אוונס. משהו בקולו הכל כך נעים יוצר לי אסוציאציה לצליל ה"אמיתי" של הסגולים הכהים. למה אלבום מסוים מלא באבקת קסמים? המון סיבות וביניהן גם הנוסטלגיה. את בוקר אתמול הקסום (במזגן, אלא איפה?) בחרתי להעביר בכמה האזנות מרוכזות לאלבום הנפלא הזה, כדי לוודא שאהבתי אליו לא קשורה רק בנוסטלגיה. אז קבלו אותם:
ריצ'י בלקמור - בגיטרה
ג'ון לורד – על הקלידים
רוד אוונס – מנעים קולו בשירה
ניקי סימפר – על הבאס
איאן פייס – נותן בתופים השנה היא 1969 ( אוווו... איזו שנה) וזהו אלבומה השלישי של הלהקה. In ages past when spells were cast In a time of men and steel Where a man was taught no special thing It was all done by feel So listen, so learn, so read on You gotta turn the page, read the book of Taliesyn אז איפה אנחנו? בקמלוט? האם האבירים שוב יושבים סביב השולחן העגול? כך נפתח האלבום בשיר מקורי של הסגולים עם אווירה ימי ביניימית אנגלית טיפוסית. The hare he bounds across the page Past castles white and fair To dreaming chessmen on their boards Where the fool's mate is a snare ותסלחו לי, אבל אנגליה, טירות וימי ביניים – השילוב המנצח הזה, תמיד עושה לי את זה. וכמו שאמרו הסגולים בואו נעביר עמוד ונצא למסע . הישר לקטע אינסרומנטלי מצויין: Wring that Neck מיד אחריו, בחינניות בלתי רגילה פוסעת Kentucky Woman : כן, לפעמים קאברים עולים על המקור. לקחו הסגולים את שירו של ניל דיאמונד (שגם אליו אגיע יום אחד –בעיקר בגלל חשיבותו כיוצר בשנות השישים) ושידרגו אותו. השמועות אגב אומרות, שניל דיאמונד אהב מאוד את הביצוע והוחמא קשות מבחירת הלהקה בשירו.ונא לשים לב היטב לעבודת הקלידים המעולה של לורד בקטע הזה. Kentucky woman she shines in her own kind of light She looks at you once and a day what's wrong is alright And I love her, God knows I love her Kentucky woman She gets to know you She gets to own you, yes she does Kentucky woman חבר טוב שלי, אמר לי פעם, שיום שישי אחר הצהריים בלי לשטוף את הרצפה לצלילי קנטאקי וומן, אינו יום שישי. אני מסכימה איתו. אין אין כמו יום שישי אחה"צ עם צלילי קאנטקי וומן ברקע. (לגבי שטיפת הרצפה – זה כבר עניין אחר). Exposition – קטע ג'אם נפלא, בהובלה מעולה של בלקמור המתחבר אל We can work it out. ואנילה פאדג' יצאו עם קאבר לאלינור ריגבי וזוהי התשובה הסגולה. ואיזו תשובה. קשה לי להודות שיש קאברים טובים לשירי הביטלס. שיריהם בשבילי הם משהו שאסור לגעת בו. רק על תגעו בסחורה ואל תעשו לי קאברים, אבל זוהי פשוט גרסת כיסוי מצויינת. בלקמור מפליא בנגינה בגיטרה, לורד מוסיף צבע בעזרת קלידיו הקסומים ואוונס מושך את המילים בקולו הקטיפתי. אח...איזה ביצוע. Shield אתנחתא מהקאברים. שיר מקורי של לורד, בלקמור ואוונס: Mama plays a queen on the hill built on a dream While her children play in the field Papa smokes the pipe of a sweet and better life But how strong is the shield אז כמה באמת חזק המגן? והעונג ממש ממש מגיע – Anthem – המנון – לורד ואוונס חברו יחדיו וכתבו את אחד השירים הכי יפים, הכי כואבים והכי מלאי געגועים: When the night winds softly blow Through my open window Then I start to remember The girl that brought me joy Now the night winds softly blow Sadness to tomorrow Bringing tears to eyes so tired Eyes I thought could cry no more וזה ממשיך: If I could see you If only I could see you To see if you are laughing or crying When the night winds softly blow וכשאני חושבת סגולים אחד השירים שקופצים לי לראש מבין הראשונים זה שיר המופלא הזה. בעצם, אם חושבים על זה רגע או שניים, הסגולים עושים קאברים מצויינים נקודה. הרצועה הבאה שוב קאבר מופלא ל- River Deep Mountain High שכולנו מכירים בביצוע של ארבע הפסגות או של אייק וטינה טרנר. הסגולים לוקחים את ה"צליל" של מוטאון למחוזות אחרים לגמרי ורוד אוונס נשמע פה הכי טוב שרק אפשר. Oh, and it gets stronger as the river flows Deeper baby, heaven knows Higher, as it goes את האלבום חותמים שני קאברים נוספים: Oh no no no ו- its all over ומיד אחריהם שני קטעים מקוריים: Hey Bop A Re Bop ו- Playground , שנכתבו בשיתוף פעולה בין כל חברי הלהקה ומביאים לידי ביטוי יכולת נגינה וירטואוזית של לורד, בלקמור ופייס. מה שמדהים באלבום הזה, שהרי הוא תוצר של אחת מלהקות החלוץ של הרוק הכבד, שבכלל אינו נשמע כרוק כבד. יש בו נגיעות פסיכדליות, הרבה משיכות מכחול קלאסיות. הכיוון הכבד יבוא לידי ביטוי באלבומים הבאים. והעטיפה....ציור יפהפה של הירונימוס בוש, הצייר הפלמי בן המאה ה- 15, שיצר במכחולו עולם קסום, תת הכרתי, מלא בחידות וסמלים. בסבנטיס יכולתם למצוא כמעט בכל חדר של נער/ה מתבגרים תמונה של בוש תלויה מעל המיטה. והכותרת אגב, היא הסיבה מדוע בחר ריצ'י בלקמור בשם Deep Purple ללהקה. שיר ישן זה, ממנו לקוח הציטוט, היה אהוב מאוד על סבתו

hells bells

New member
תקליט בהחלט יוצא דופן

המשכו הישיר של "שייד" הוא לא מעולה כמו השלישי ב"טרילוגיה" והכוונה כמובן לזה שנושא שת שם הלהקה "ההוא עם ללנייה". בכל אופן 2 הרצועות האהובות עלי הן ההמנון ואפילו יותר ה-מגן.

ThePiper

New member
ללא ספק התקופה האהובה עלי...

של הסגולים. אפילו יותר מתקופת גילאן, רוד אוואנס בהחלט לא נופל ממנו לדעתי.

סוף כולם חוזרים לספר הטאליסן

קודם כל הקישור להמלצה מעולה. אני חייב להגיד שאני מעדיף את deep purple- deep purple (כמו שאמר הלסי "התקליט עם ללייניה" אבל ספר הטאסלין מכיל כמה מהקטעים היותר יפים של הסגולים הכהים, שמראים כאן משהו מעוד נדיר אצל להקת רוק, יכולת לבצע שירים מופלאים של אחרים באופן שעולה על המקור או לפחות משנה אותו בצורה ניכרת, עם כל הסגולות המופלאות של ריצ'י והפרפל אחת המופלאות ביותר היא יכולתם לעשות קאברים לשירים גדולים, השילוב של קאברים מופלאים יחד עם יצירה מקורית מעולה הופך של האלבום הזה לאחד היותר גדולים של הסגולים, וכמי שעומד בשורה אחת עם מאשין הד, אין רוק ודיפ פרפל דיפ פרפרל, מוזר שאף פעם הוא לא זכה להכרה הראויה. אגב, דיברנו על העטיפה, הנה היא משמאל

giloni

New member
לשם הגילוי הנאות

אצלי, Deep Purple נתקעו ב 1971. אחר-כך, מה לעשות, לא התחברתי. וגם אצלי הפוסטר של בוש היה על הקיר... יקי

noosh

New member
הקפצה!!

ההמלצה נשכחה לה בין הדיונים הסוערים שעלו בפורום, ואולי הם באמת מרתקים, אבל גם להמלצה מגיע מקום של כבוד
לא מזמן נזכרתי שהבטחת לכתוב על האלבום, וחיכיתי שתעשי את זה
אני אמנם לא בקיאה באלבומים של הסגולים, אבל מספיק היה לי לקרוא את ההמלצה כדי להכנס לאווירה. תודה רבה לך, סקירה נפלאה!!!

ערןלוי

New member
הביצוע המקורי....

של river deep mountain high הוא אכן של אייק וטינה טרנר, או יותר נכון של פיל ספקטור הגדול. זה ממש ממש לא מוטאון (כבודה במקומה מונח)... הביצוע המקורי הוא לדעתי אחת מיצירות המופת של ספקטור...

moshel

New member
סחטיין על הביקורת

רוכבת הסוסים קבלי מחמאות על היקורת המעולה מי יתן וירבו כאילו moshel

Rubycon

New member
מעולה

אני מעדיף "זה עם בליינד" (מי זאת ללייניה ליד הצ'מבלו?) אבל זה תקליט מעולה. בדומה ליקי, אחרי 71 איבדתי עניין בלהקה.

LadyG

New member
תודה לכל מי שטרח לקרוא

ותודה לכל מי שהגיב. גם אני איבדתי ענייןבלהקה באיזה שהוא שלב. אצלי בניגוד ליקי ורוביקון זה קרה בערך סביב 74 .

snow goose

New member
כיף לגלות

את דיפ פרפל בתקופה הבתולית שלה. אני התחלתי עם האלבום burn ומשם אל אלבומים כבדים של הלהקה - in rock, machine head, fireball. ואז, בשיא ההתלהבות הרוקיסטית שלי, קניתי את האלבום השלישי שלהם שנקרא בפשטות - deep purple. כבר מהעטיפה הבנתי שרוק כבד טהור אני לא אראה פה (צריך להבין, הייתי נער בגיל ההתבגרות, משתולל מהורמונים, שיער ארוך ורוק כבד עניין אותי בעיקר), אבל האזנתי לאלבום שלקח אותי למקומות אחרים לגמרי, לכיוון שיכלי, רגשי, אמנותי, בארוקי, קלאסי. היום, אחרי עשר שנים האלבום דיפ פרפל הוא אחד מהאלבומים האהובים עלי של הלהקה ואחד מאלבומי הרוק המתקדם הראשונים שיצאו (69! וthe book of talysen יצא עוד ב68.מדהים). בזכותו המשכתי לג'נסיס, קרימסון ופינק פלויד. מעניין הוא שחובבי הרוק המתקדם היום לא נותנים לו את הכבוד הראוי לו. אחר כך, אט אט, גיליתי את כל שלושת האלבומים הראשונים של פרפל. כל אחד קסום בדרכו שלו, יצירתי מאוד, השפעות קלאסיות מרחיקות לכת לאותה תקופה, פסיכודלי, מלודי ומאוד מאוד עדין ורגיש. הכי אהבתי את השלישי, אבל גם הראשון והשני המדובר - מאוד טובים. זאת התקופה הכי אהובה עליי אצל פרפל אחרי ההרכב המפורסם עם גילאן.

רענן111

New member
סגול בנשמה

קבלי את ברכותי החמות על הביקורת. מה שמכונה "מארק 1" של דיפ פרפל (עם רוד אוונס וניק סימפר) היה פחות רוקי, אבל רוד אוונס הוא זמר לירי נפלא עם קול נהדר, והשירים שהוא שר (ופירטת אותם) כמו גם שירים אחרים הן נכסי צאן ברזל. איאן גילאן, שהוא בעיני גדול זמרי הרוק (והיה צריך לזכות ולא להפסיד לפלנט שהוא נפלא אבל פחות מגילאן) הוא משהו אחר. הוא טוב גם בבלדות רוק וגם ובעיקר בצרחות הנפלאות שלו (המכונות "צרחות הכסף). אגב, שמעת את ישו כוכב עליון עם איאן גילאן בתפקיד ישו? נפלא!!!

LadyG

New member
ישו כוכב עליון

שעתו המאוד מאוד יפה של גילאן. אלבום נפלא, גילאן במיטבו, אנדרו ללויד וובר וטים רייס בשעתם היפה ביותר. מקום של כבוד יש לאלבום הזה באוסף הפרטי שלי.

LadyG

New member
שעתם היפה היחידה

לפחות מבחינתי
לא רציתי לפגוע במעריצי רייס את ללויד-וובר במידה ויש פה כאלו.

רענן111

New member
ובר ורייס???

איך התדרדרנו מדיפ פרפל ומאיאן גילאן והופעתו הרוקית המעולה בישו כוכב עליון לשני אלה? נא לחזור לנתיב הסדור. LadyG פתחה שיחה בנושא בוק אוף טליסין. אפשר לחזור לזה? או לדיפ פרפל ככלל? תודה

אתה אשם../images/Emo13.gif

ואל דאגה אין סיכוי אמיתי שהדיון יגיע לשני אלו, שפעם אחת התעלו על עצמם ומאז... טוב באמת אין טעם להשחית על כך מילים מיותרות

giloni

New member
כסוציאליסט וכחובב רוק, תרשו לי...

כסוציאליסט, אני מבין עד כמה ההצלחה המסחרית של וובר עם מחזור אינסופי של המיוסקלס שלו, מעורר גועל. אבל כחובב רוק, אי אפשר להתעלם מהתרומה שלו ושל טים רייס למוסיקת הרוק. אני לא מדבר על Evita, Cats ודומיהם. אני מדבר על JCSP וגם על היצירה המקסימה, והפחות מצליחה, Joseph and the amaizing technicolor dream-coat שאפילו יש לה גרסא עברית מזעזעת (עם שלמה ארצי בתפקיד יוסף, כמדומני). בנוסף לכך, כחובב רוק המכונה במקומותינו "מתקדם" אני לא יכול להתעלם מעוד יצירה של וובר, שאותה הוא ביצע עם אחיו ועם שורה של נגני רוק (בעיקר חברי הלהקות Colloseum II ו Brand X) ושבלתי ניתן להשיגה, למיטב ידיעתי, Variations על פגאניני. אז נכון, הוא מליונר שעשה את המכה עם אופרות פומפוזיות ואפילו לברודווי הוא הצליח להוציא שם רע, אבל אסור להתעלם מהכשרון (גם של טים רייס כתמלילן) ולצבוע אותו רק בשחור. יקי

LadyG

New member
זכות גדולה שמורה לצמד

בעבור ישו כוכב עליון. יוסף וכתונת הפסים הצבעונית שלו, נשמע לעיתים כמו חיקוי פחות מוצלח ל- JCSP . אם היו פורשים בזמן, דייני. אבל הכוח המניע את העולם הוא כסף. יהיה תמים לחשוב אחרת ואת הבוכטות הם עשו ממחזות כמו Cats, אוויטה ועוד. ולא אמרתי שהם לא מוכשרים. כדי לכתוב כל כך הרבה מחזות ולעשות כל כך הרבה כסף צריך כנראה כשרון.

למעלה