here be monsters!

• פותח הנושא Nihau
  • פורסם בתאריך

Nihau

New member
here be monsters!

מפלצות משוטטות. כמעט בכל משחק מחשב יש כאילה. במשחקי (diablo, warcraft, hero quest 1, ועוד) הן מסתובבות להן סתם כך וברגע שהרפתקן נמצא באיזור קופצות עליו בשמחה ומתות בהמוניהן על נשקיו כדי להעניק לו את ההזדמנות לעלות את הדרגות או לשפר את התכונות כך שבתקווה יוכל לנצח את הבוס הגדול בסוף המשחק. התופעה הזו כל כך נפוצה שכמעט בכל משחק תפקידים מבוסס התקדמות הדרגתית אפשר למצוא אותם- יצורים תלושים ממיקומם האקולוגי ההגיוני, מחפשים צרות. בעולם המ"ת שלי החלטתי לבטל אותן. אין לי כאילה במשחק. לכל יצור יש סיבה להיותו שם ומבר השחקנים באיזור יכול להוות חשיבות כלשהי או שלא. זה משנה מאוד את השיהום, אבל לדעתי גם משנה מאוד את העולם באופן כללי כ-י שהוא מועבר לשחקנים. מה דעתכם?

DDN

New member
ברור.

אבל לרוב גם למפלצות משוטטות יש. לרוב הסיבה היא פטרולים במחנה או חיפוש אחרי מזון. מצד שני, מאוד נוח לקרוא לפטרול השמירה על המחנה "מפלצות משוטטות" כשדמויות השחקן הן אלה שפולשות למרחב המחייה שלהן.

Nihau

New member
מעשה שהיה כך היה

באיזור מסויים בערבות העשב חנו החברים בדרך אל הבקע הגדול. לילה ירד והמחנה שקט פרט למדורה מעלה הגיצים והשומר התורן שמידי פעם קם לעשות סיבוב מסביב למחנה ולראות שאף דביבון חומד תיקים לא מתגנב לאוהלים. לפתע פרצו למחנה שני חזירי בר ענקיים נראים כאילו חומצה איכלה חלק מהעור שלהם בעבר הלא רחוק. הם נראו חולים ומוטרפים ועיניהם הקטנות התרוצצו בזעם לעבר המטרה הקטנה הנעה שהייתה השומר התורן. הם זזו מוזר- שניהם ביחד כאילו מחוברים ביניהם אבל גם כאילו הם עיוורים ומאזינים למשהו. השומר שלף את הנשק שלו וניסה לדקור אותם כדי להרחיק אותם מהאוהלים והם פעלו ביחד כדי לנסות לדרוס אותו. שאר הישנים התעוררו ולאחר קרב קצר וחסר הצלחה שני חזירי הבר החליטו שנמאס להם לחטוף מכות וברחו דרך אחד האוהלים, גוררים איתם את רוב תכולת האוהל המסובכת בבד הנגרר... חודש לאחר מכן החבורה הגיע לאותו איזור לאחר שעברו בתוך מערה בה מצאו זרזיף נחל עובר בתוך זיהום קסום נודף אווירת מחלה וזורם הלאה לתוך ערבות העשב. הם עשו את הקשר בין החזירים החולים והמים וביטלו את הזיהום הקסום ובתקווה את ההישנות של חיות חולות שכאילה.

Fenris

New member
השיטה של מפלצות משוטטות דווקא

מתאימה מאוד לחיות בר, גם אם הן לא ממש טהעיות. כל עוד יש להן אינטליגנציה של חיה, מדובר ביצור שמסתובב באיזור המחייה שלו וההרפתקנים עלולים להיתקל בו. במקרה של יצורים קצת יותר חכמים (למשל, גובלינים או אורקים) בהחלט רצוי שיהיה בסביבה מחנה או כפר שממנו הם הגיעו. לגבי החזירים שלך, אני מבין מזה שרצית שההרפתקנים יקבלו מושג לגבי המצב האקולוגי באיזור. אם הם היו חוקרים לעומק באותו זמן הם היו מפתחים בעצם איזשהו Side Quest. אבל את חייבת להודות שאם אני עובר בשטח שבו חיים זאבים, יש לי סיכוי מסויים להיתקל בהם. ואם אני נתקל בהם, יש גם סיכוי מסויים שהם יהיו עויינים (סיכוי נמוך אם נתבונן מנקודת מבט מציאותית, אבל עדיין). זה מצב ריאלסטי לחלוטין. אם אני מוותר על מפלצות משוטטות, העולם יהיה מורכב רק מאזורים מתוכננים ומוגדרים, ומשטחים מתים שבהם דבר לא מתרחש. אפשר כמובן לתכנן מפגשים שוליים (למשל עם להקת הזאבים) כך שייראו מקריים, אבל המפלצות המשוטטות מאפשרות לי להחליט רק אילו יצורים נמצאים באיזור ואז לתת למזל לקבוע אם ההרפתקנים נתקלים בהם או לא.

backdoorslam

New member
ארועים משוטטים

אני דווקא מוצא הרבה חן בגישת המשחק שבא גם המנחה עלול למצוא את עצמו מאותגר - ופתאום עליו לחבר חוטי עלילה מקשרים בין הרקע לבין התוצאה שקיבל בזריקת הקוביה. אני מניח שכל עוד אני מתכנן את טבלאות ההתקלות שלי מראש יש סיכוי טוב שהן דווקא יעשירו את העלילה ולא התנגשו עם הגיון פנימי. הבעיה העיקרית עם גישת ה"מפלצות משוטטות" היא שהתרגלנו (חלקנו - לי אישית לקח קצת זמן להשתחרר מזה) שישר אחרי שגלגול קוביה מגלה מפלצת משוטטת יש גלגול של יוזמה לקרב. אז זהו, שהתקלות יכולה לכסות קשת של מקרים - בין עשן שמיתמר מרחוק, התעייפות של סוסי הרכיבה, הישמעותה של תרועת קרב מקרן נשיפה וכו'.

טבלאות אישיות

במשחקים שהרצתי, השתדלתי לתפור טבלת היתקלויות מותאמת-אישית ובעלת הגיון פנימי לכל אזור ממוקד, ובכך להמנע מחוסר אמינות. אם משתמשים בטבלת ההיתקלויות הגנרית מספר הכללים, אכן נוצרות הבעיות שתוארו כאן.

מירטל

New member
שו?

האמת? מפלצות משוטטות זה מושג די מוזר, אצלי לא היה הרבה מפלצות משוטטות, אלא מפגשים עם דברים מעניינים. נכון, יכולת לפגוש חבורת אורקים על סוסים שתנסה לפרק אותך, אבל היה הרבה יותר סביר שתשים לב שמעליך מעופף לו איזהשהוא עייט, שתפריע לאיילה לאכול צהריים או שתפגוש חבורת איכרים עליזה. אני לא מדברת על מפגשים הזויים יותר, כמו מעיין שקופץ ממקום למקום, אבן יוצאת דופן או שבר ענן.

רמץ

New member
רנדום הוא שמו של נסיך אמברי

מעולם לא התקלתי את השחקנים שלי במפלצות אקראיות, מעולם לא חילקתי להם אוצר אקראי, ובטוח בטוח שמעולם לא גילגלתי תכונות אקראיות של חפץ קסום. אופן ההצגה של כל הטבלאות כתוצאות גילגול ק'20 תמיד הצחיק אותי. איך יתכן שדברים חשובים כל כך כמו מפלצות וחפצי קסם יוגרלו ללא דעת ויד מכוונת. הרי חצי מחפצי הקסם הם חפצים שאף קוסם שפוי בדעתו לא היה טורח להכין לעולם (וגם הקוסמים הלא שפויים היו חושבים פעמיים), שלא לדבר על הסכנה שהחפץ הקסום האקראי עלול להיות בעל השפעה רבה מדי על המשחק. ולסיום אציג את הטבלה שפרנהייט סיפר לי עליה פעם, שמשיקולי קב"פ כללה גמל כמפלצת משוטטת בקומה 2 של מבוך.

backdoorslam

New member
יפה, אבל

הטיעון שלך נכון מאוד עבור מו"ד בקופסאות הצבעוניות. כבר בגירסא המורחבת, מוד"מ, נכתב שיש להכין טבלת מפלצות משוטטות על פי תא השטח שבו הדמויות נמצאות. אני לא מכיר את מו"ד 3.5 אבל אני משוכנע שגם שם מוסבר כיצד להכין טבלאות ספציפיות. זה בעצם היופי שבדבר - השה"מ גם מכין מראש מידע על התקלויות מתוכננות, אך באותה עת גם דואג לנרמל את הרשימה לטבלה אקראית. שזה מערבב את הטוב שבשני העולמות: שמירה על הגיון עלילתי ומשחקיות.

רמץ

New member
או שהוא יכול לבחור מראש את ההתקלות

אחת השיטות הטובות ביותר שאני מכיר לפתרון התלבטויות בינאריות היא הטלת מטבע: קבע עץ או פלי לשתי האפשרויות והטל מטבע. אם אתה מרוצה מהתוצאה, קבל את החלטת המטבע. אם אתה מרגיש שלא בנוח עם התוצאה, התעלם מהטלת המטבע ובחר באפשרות השניה. באותו אופן, תמיד תהיה המפלצת האקראית שתקווה שתצא בגלגול האקראי, אז למה לא לבחור אותה מראש וזהו?

backdoorslam

New member
גם אפשרות

אבל אני מניח שאם השהמ לא יתקל בכל מני בלת"מים אז יתכן מאוד שהעלילה שיתווה תסבול מעודף שבלוניות והמשחק עצמו יתכן שיקבל אווירה מנומנמת. אני לא מדבר על "התלבטות בינארית", אני מדבר על כלי שיאפשר לשהמ ספקטרום רחב מאוד של ארועים אקראיים. אתה בוודאי שיחקת במשחק הקלפים once opun a time, נכון? המשחק מתמצת את הגישה הזאת ומראה שהאקראיות היא כלי עזר לשהמ המאלתר.

רמץ

New member
זאת שמספרים בה סיפורים? לצערי לא.

במחשבה שניה אני יכול להבין את תוספת הריגוש של האקראיות. אם גם השה"מ יכול להיות מופתע מהתוצאה, הרי שהיכרות עם השה"מ לא תועיל לחזות מראש את כל האירועים.

אלמנט ההפתעה

גם המנחה משחק (ולכן קוראים לא מנחה ולא "מדריך"), ולמרות שהוא התווה את העלילה הכללית, נחמד להפתיע גם אותו לפעמים.

Serpent Axis

New member
במשחקים שלי אין דברים כאלה

אין דבר כזה "מפלצת אקראית" אצלי. כל מפלצת היא דמות מושקעת בפני עצמה שראויה לתואר המפלצתי "מפלצת". אם אני משחק פנטזיה. אם אני משחק Vampire, זה פשוט לא רלוונטי למשחק.

למעלה