helpless פרשנות

הייזל

New member
helpless פרשנות

בזמן האחרון הפרק הזה עולה לי הרבה לראש. אם יש פרק שמראה כמה הסדרה הזאת מושקעת כמו התסריט בה מחושב עד הפרט האחרון זה הפרק הזה.מצטערת אני אף פעם לא שמה לב מי כתב את התסריט רבל מי שזה לא יהיה כל הכבוד לו/לה. אם אי שם לאורך העונה השלישית של באפי יש לנו ספק האם הקשר בין באפי לאנג´ל יחזיק מעמד גם אם אנג´ל לא יהיה ערפד ויזכה לחזור להיות אנושי שוב, הפרק הזה מבהיר את זה. אפילו ובייחוד יותר מבפרק "אזכור אותך" בעונה הראשונה של אנג´ל. ריילי לעולם לא היה מצליח להתחבר לבאפי בצורה כזאת, להגיב כך לחששות שלה ולמצוא דרך לחזק אותו למרות הכל. להחזיר לה את בטחונה העצמי.(אני מנסה להמנע מספויילרים אז תשכחו עכשיו מהערפד השני) - יופי גמרנו עם הסטאר קרוס נעבור הלאה
זהו פרק שחושף מערכות יחסים שכולנו היינו חשנו בהן אבל לא היינו מודעים להן. כולנו ידענו שג´יילס חש רגשות עמוקים לבאפי אבל היינו צריכים שטרברס(ההוא מהמועצה) יגיד את זה כדי שנקלוט את זה. באפי גילתה אך אנג´ל התאהב בה ומי שראה את התהוות בוודאי הרגיש חמים בלב בקטע הזה ועצוב בו זמנית כשנזכרים איך התהוות נגמר. קשה לראות את הקטע הזה ולהאמין שדווקא הרוע הראשון החזיר את אנג´ל(את הפרשנות שלי ל"תיקונים" אני אתן בהזדמנות אחרת אם יהיה ביקוש). למה אמרתי שכל פרט מחושב בפרק הזה?! הנה למה: מעולם לפני כן לא זכור לי את באפי עם סרבל ג´ינס או אם בגד שממש לא מתאים לה במידות. אני טועה? בדרך כלל כשהיא יוצאת לקרב היא לובשת בגדים צמודים ונוחים שלא יפריעו לה. היא גם נועלת נעלי עקב(בעיקר בגלל הגובה) אבל בדרך כלל אלו נעלים שיחזיקו לה טוב את הרגל עם עקב שלא ישבר. בניגוד למשל לגלורי איפשהו בעונה החמישית. כשהיא הולכת לבית הרדוף הזה כדי להציל את אימא שלה היא לובשת חולצת טריקו אפורה שרוב האנשים ישנו איתה ולא יצאו איתה מחוץ לבית וסרבל שארוך מדי בשבילה. היא נועלת נעלי ספורט שטוחות והשיער שלה אסוף. התוצאה: נערה צעירה ופגיעה מאד. בכל פעם שרוצים ששרה מישל גלר תראה פגיעה אוספים לה ת´שער ואם מאפרים אותה מדגישים לה את העיניים. בכל פעם שבאפי בוכה השיער שלה אסוף בצורה כלשהי ב"תיקונים" כשהיא מנסה לשכנע את אנג´ל לתפוס מכסה למשל. כשהיא נכנסת לבית עם הערפד היא נראית פגיעה אם זה היה סרט אימה כולם היו יודעים שהיא עומדת למות אבל זה סדרת אימה מיוחדת ולבאפי כוחות על או לא יש עוקץ קטלני. אני יודעת שיש כאן אנשים שכדי להוסיף אנשים נוספים לכת מראים להם את המחזמר, אני הייתי מראה להם דווקא את הפרק הזה.

פרשנות מקסימה:)

אני גם אהבתי את הפרק הזה... וגם פחדתי ממנו. במידה כלשהיא זה נראה לי כמעין הסיוט של באפי שיקחו ממנה את אהוביה (משפחה,אנג´ל,חברים) והיא לא תוכל להציל אותם ולעשדות משהוא כי ככה. אז פה אין לה את הכוחות שלה ועוד בגלל גיילס שבו היא רואה אבא.. זה פרק מקסים בעיני מכול מיני סיבות ואני אישית נורא התלהבתי מאיך היא קטלה אותו זה רק מראה כמה חוכמה יש לה.

prophecy girl

New member
באמת פרשנות מקסימה:)

וואלה באמת כל פעם שהם רוצים שהיא תהיה פגיעה הם אוספים לה את השיער! איזה cool!!!! רק עכשיו שמתי לב!!! (טוב, נו את אמרת לשים לב, אז שמתי לב...) ואת צודקת כשאת אומרת להראות להם את הפרק הזה, כי בשביל לראות את המחזמר צריך לדעת מה קרה בתחילת העונה, מה קרה בעונות הקודמות, וכל מה שאפשר למצוא בו זה שירים נחמדים וקצת ריקודים, זה לא שהם מבינים את המשמעות של השירים, אבל לעומת זאת בהלפלס, כל מה שאתה צריך לדעת זה זאת באפי, היא הקוטלת, אלה החברים שלה, הם עוזרים לה וכל השאר כבר מסבירים בפרק. בפרקים המיוחדים, ג´וס לא נותן יותר מדי הסברים וניגש ישר לעניין. טוב נראה לי הבהרתי את נקודתי אז אני אפסיק עכשיו...

ד י י ז י

New member
נכון.

אל תשכחי גם את המערכת יחסים של באפי ואבא שלה. מראים עד כמה הוא פוגע בה כדי להדגיש את האהבה בין באפי וג´יילס, הדמות האבהית בשבילה. אף פעם לא מאכזב אותה, הוא תמיד נמצא שם - קרוב אליה, תומך בה (למשל כמו הנאום בפרק "תמימות") עד עכשיו. הוא פועל מאחורי הגב שלה, פוגע בה. ובאפי שוב נפגעת מדמות אבהית. אבל משהו שהפריע לי בפרק, כשהיא חוזרת הביתה מאנג´ל, וכולנו מכירים את אנג´ל - גם כשהיה לה כוח קוטלת מלא הוא התעקש ללוות אותה ולעזור לה בפטרול כדי להגן עליה. עכשיו כשהיא בלי הכוחות, הוא יתן לה ללכת בלילה לבד? I realy don´t think so. אני יודעת שהם היו צריכים אותה בחוץ, בורחת מהערפדים אבל הם יכלו לעשות קצת יותר טוב מזה לא? הקטע כשבאפי נכנסת לבניין להלחם בערפד באמת מפחיד, כי ידוע לנו שאין לה דרך להגן על עצמה - אין כוח קוטלת, כישופים או כוח חייתי, היא פשוט נורמלית. זה כאלו ישימו את זאנדר בבית סגור עם ערפד.. רוב הסיכויים שהוא ימות, כי אין לו דרך להגן על עצמו. באפי אולי הביאה איתה מלא נשק, אבל רובו לא היה שימושי כל כך בזמן הקרב. היא השתמשה בחוכמה שלה כדי לגבור על הערפד, אבל בפעם הראשונה שראינו (אני יודעת שלפחות זה אצלי ככה) חשבתי שלבאפי אין סיכוי בלי כוח או נשק רציני. חשבתי שברגע האחרון היא תשלוף איזו חרב ותערוף לו את הראש או משהו כזה, ובסוף היא פשוט "הרעילה" אותו, השתמשה באינטילגנציה שלה - מה שאנחנו כמעט אף פעם לא מעריכים או שמים לב אליו. אה, והייזל - היא היתה עם אוברול (סרבל..) גם בסוף becoming 2, כשהיא בורחת מהבית. אולי כדי להראות אותה פגיעה נפשית? או אולי אני סתם קוראת יותר מדי בין השורות?

למה הפכתם אוברולים לרעים?

אני לובשת אוברול עכשיו??? אוברול זה פשוט ינוח לא יותר ולא פחות... אני לא מפרשת את האיסוף שיער והאוברול ליותר מדי לדעתי זה קטע של המלבישות ככה פשוט נערות פשוטות יתלבשו לא?! כאילו קורדי- המלכה עם מותגים. ווילו עם בגדי חננות של שנות ה70. באפי לובשת צמוד בפיטרולים במשך היום היא לובשת דברים די כמוני חצאיות וגינסים אבל כשרוצים שיהיה נוח לובשים אוברולים וטרניגים. אני לא היתי מפרשת את זה עד כדי כך אבל שוב כל אחד והפסיכיות שלו

הייזל

New member
אוברול הוא לא ראה

פשוט כששרה מישל גלר לובש כזה היא תמיד נראית קטנה ופגיעה. יש אנשים שזה לא מתאים להם. לי למשל, אני תמיד מרגישה באוברול כאילו מישהו מעך אותי.

matara

New member
גם ברסטלס, בחלום של ג´יילס

כשבאפי התנהגה כמו ילדה היה לה אוברול...וואי איזה מגניב...

Randy Giles

New member
כמו ב"טד"

נקודה מצויינת, האוברול והשיער האסוף באמת בא תמיד כדי להראות את פגיעותה, כילדה פשוטה ולא כקוטלת, קחי דוגמא: בפרק בעונה השנייה "טד" אחרי שהיא חשבה שהיא הרגה אותו והיא הולכת במזדרונות וכולם מרכלים עליה, מה היא לובשת?! - אוברול והיא עם שיער פזור

Lady of Buffdom

New member
באמת פרשנות מצויינת ../images/Emo45.gif

יש אנשים שלא אוהבים את הפרק הזה כי הוא אפל וקודר, אבל לדעתי הפרק דווקא מעניין. כמו שאמרת, מדגיש את מערכת היחסים בין ג´יילס לבאפי, וזאת בהחלט לא עוד סתם מערכת יחסים של צופה וקוטלת. במשך הזמן מערכת היחסים ביניהם מתפתחת. בעונה הראשונה היחסים ביניהם היו מאוד קרים, באפי לא רצתה את התפקיד של הקוטלת וג´יילס היה מאוד בריטי ודי נוקשה איתה, אבל מערכת היחסים הזאת התפתחה ליחסים קרובים של אב-בת והפרק מדגיש את זה. בקשר לאוברול ולשיער האסוף - כשקראתי את זה מיד נזכרתי בבאפי של הפרק "המשאלה". טוב היא לא עם אוברול שם, אבל היא לבשה בגדים מאוד פשוטים (ראו תמונה) והשיער שלה אסוף. אבל בפרק זה המצב הפוך - כל חייה של באפי מרוכזים בקטילה והיא ממש לא נראית פגיעה.

אסוף לצמה

אם אני לא טועה (המשאלה).. ראיתי את הפרק(חסרת-ישע) לפני די הרבה זמן, אבל מה שאני זוכרת ממנו זה ה´בגידה´ כביכול של ג´יילס בבאפי, שרואים אותו מהפנט אותה ומזריק לה את החומר המטשטש הזה.. והמטרה של כל זה. אכן, מערכת היחסים של באפי וג´יילס מפותלת, ג´יילס מוכן ללכת רחוק בשביל לשמור על הקוטלת שלו, השאלה היא לאיזה כיוון. ואל.

הייזל

New member
נכון

גם בפרקים אחרים השיער שלה אסוף והיא לא נראית פגיעה רק ממוקדת המטרה וקשוחה. העניין הוא שיש לה עיניים גדולות למדי כשהשיער אסוף זה בולט יותר וכל ההבדל אז בין פגיעה ללוחמנית הוא האיפור.

matanbu

New member
וההבדל בין השניים נראה בבירור בפרק

"תשוקה". בין העזרה לג´יילס בלחימה נגד אנג´ל ובין העמידה מעל הקבר.

לiלה

New member
אזהרה: הודעה כועסת לפניך!

מי לא אוה את הפרק *משחיזה סכינים*??? איך אפשר לא לאהוב? אז מה אם הוא אפל? א) מי אמר שאפל זה לא טוב? ב) זה כל הרעיון... ג´יילס והקריסטל הזה זה כזה עצוב! כזה יפה!

dawn 14

New member
אבל

אני לא יודעת אם את מתקוונת לזה שהיא אף פעם לא הלכה לקטול או משהו עם סרבל או שהיא אף פעם לא לבשה סרבל,כי בפרק התהוות היא לובשת סרבל בסוף הפרק ועם אני לא טועה אז אף אחת היא הלכה לבית ספר עם סרבל.

למעלה