HELP....

גילי 13

New member
HELP....

יש לי בעיה.. החווה שאי רוכבת בה נמצאת במרחק של בערך חצי שעה נסיעה ככה שיוצא מצב שאני מגיעה לשיעור, רוכבת, מטפלת קצת בסוסים ואז ישר צריכה ללכת כי אבא שלי מחכה לי באוטו עד שאני יסיים. כל פעם הוא מקטר לפני שאנחנו הולכים (כי מן הסתם הוא לא נהנה לשבת איזה שעתיים באוטו ולקרוא ספר או משהו כזה..) וזה מוריד גם לי את החשק, כי עד שאני באה לחווה (רק פעם בשבוע) אני צריכה ללכת כבר אחרי שעתיים. כל פעם הוא מחפש תירוץ אחר למה לא ללכת וזה ממש מרגיז. אני כבר לא יודעת מה לעשות, אמא שלי לא מרשה לי לנסוע לבד באוטובוס ואבא שלי לא נהנה לקחת אותי. אני רואה חברות שלי שגרות קרוב לחווה הולכות יותר מפעם אחת בשבוע ונמצאות בחווה הרבה יותר משעתיים.זה פשוט מתסכל!! למישהו קרה/קורה מצב כזה? בבקשה אנשים תעזרו לי אני כבר לא יודעת מה לעשות...

הייתי במצב הזה בדיוק

אני לא גרה כל כך קרוב לחווה גם כן, וזה היה בדיוק המצב שלי. זה לא שההורים לא נהנו לקחת אותי, זה היה יותר עניין של זמן כי לא זה לא כ"כ משתלם לסוע לחווה להשאיר אותי לשיעור ולחזור, כי הנסיעה היא חצי שעה בערך לכל צד
ככה זה היה לפחות כשרכבתי פעם בשבוע וההורים שלי עדיין לא נדבקו במחלה
הייתי מגיעה בדיוק לשיעור והולכת עשר דקות-רבע שעה אחריו, אחרי שסיימתי לשטוף את הסוס ולהכניס את הציוד בחזרה. כשרציתי להתקדם ולרכב פעמיים בשבוע, אז הכל נהיה קצת יותר בעייתי, ובכלל רוב הזמן השתדלתי שהשיעור שלי יהיה ביום שישי ואז זה פחות מפריע להורים כי הם לא עובדים ביום שישי, לפחות שלי. הדבר הכי טוב שקרה לי זה שהתחלתי להתחרות, כי הייתי חייבת להיות קצת יותר מעורבת בחווה ולטפל בסוס שאני מתחרה עליו ולרכב, וזה הדבר שהכי השפיע על ההורים שלי - עד שהם בעצמם התחילו לאהוב את זה. עדיין זה לא שיכולתי להגיע לחווה כל יום לכל היום, אבל גם זה משהו, ההורים שלי הבינו שאני קצת יותר רצינית ממה שהם חשבו ובהתאם הם גם התחילו להשקיע קצת יותר בלהסיע אותי. מפה לשם העניינים התגלגלו, הם נדבקו במחלה, קנינו את אפולו
אז עכשיו כבר אין כ"כ ברירה, ואני צריכה להיות בחווה כל יום
אז אני נוסעת באוטובוס, או בטרמפים עם אנשים מהחווה שאני יודעת שמגיעים בימים מסוימים ועוברים בסביבה. זה מסתכל להיות במצב הזה וזה רע וזה מעצבן את צריכה לנסות לצור קשר עם אנשים אחרים מהחווה, שאולי גרים בסביבה ואת יכולה לסוע ולחזור איתם, כי אמרת שאמא שלך לא מרשה לך לסוע לבד בואטובוס. אבל הכי חשוב, אל תכעסי על ההורים שלך, זה לא שהם עושים את זה בכוונה, פשוט הם דואגים לך ולא רוצים שתסעי באוטובוס ומצד שני הם בטח אנשים עובדים וזה קצת מעמיס עליהם כל העסק של לסוע ולחזור מהחווה, תנסי לדבר איתם על זה ותעלו יחד רעיונות נוספים. סה"כ אין יותר מדיי אופציות חוץ מאוטובוס, אם את רוצה להגיע לבד לחווה. תנסי להציע להם סידור מסוים, נגיד שאת תסעי לחווה באוטובוס בצהריים כשיש אור והכל ושהם יחזירו אותך, או שתמצאי חברה שגרה בסביבה ויש לה בעייה דומה ותארגנו יחד הסעות עם ההורים שלכן/יחד באוטובוס/להתחלק במונית ושפעם הורה אחד יחזיר ופעם האחר.

גילי 13

New member
כן אבל...

העניין הוא שאין לי ממש סיכוי להתקדם כי ההורים שלי לא יקחו אותי פעמיים בשבוע לחווה. בחופש פסח יצא שהייתי פעמיים-שלוש בשבוע ואז כשנגמר החופש אבא שלי לא רוצה שנלך בשבוע הראשון שאחרי החופש כי הוא אמר שבחופש הייתי הרבה ולא יקרה לי כלום אם שבוע אחד אני לא אלך. =/

PinkHorse

New member
קרה, ויופי שלא קורה יותר..

אם את באמת נהנת בחווה ואת באמת חושבת שזה יעזור לך להגיש טוב יותר אם תיהיה שם יותר משעתיים תסבירי לו את זה. תגידי לו שזה חשוב לך ושיסיע אותך נגיד ישר אחרי הבית ספר ושיקח אותך בסוף היום. ככה אני עושה כי ההורים שלי כבר התייאשו ממני. נגיד ביום שני אני מסיימת ללמוד ב11:35 אז ישר אחרי הבית ספר אמא שלי אוספת אותי אחרי הבית ספר, אני אוכלת בדרך לשם במכונית ואני כבר שם ב12 עד 20:30. כנ"ל ברביעי ובשישי אני מאלצת אותם לקום ב7 וב8 וחצי אני כבר בחווה עד שש וחצי... זה רק עניין של קרצוץ ובכי. בסוף הם מבינים שזה חשוב לנו למרות שמבחינתם זה סתם שטויות..

סוני DSCH1

New member
אני לש ממש ככה אבל אצלי

ההרים גם לא אוהבים לקחת ולהחזיר אותי אז אני באה ברגל דרך יעה וחוזרת אולי גם דרך היער או שההורים של מחזרים אותי בערב או שחברה שלי שגם גרה לידי

popi199

New member
אמממ

אם אסור לך לנסוע לבד באוטובוס את יכולה לנסוע אם מישהו מהאיזור שלך באוטובוס או טרמפ איתו. ובכל מקרה אני חושבת שאת צריכה לדבר עם ההורים שלך ולהסביר להם שאת רוצה להתקדם וללמוד ובשביל להתקדם וללמוד את צריכה להיות יותר בחווה ואולי תוכלו למצוא ביחד פתרון שאיתו כן תוכלי לנסוע לבד באוטובוס אבל עם תנאים ע"מ שההורים שלך יהיו יותר רגועים. מה שלא הייתי ממליצה בשום אופן זה בכיות וסנקציות, בעיני גיל 15 זה קצת מבוגר בשביל זה ואם את רוצה להוכיח להורים שלך בגרות זה לא ממש יעזור..

fliperit

New member
אני גרה שלושת רבעי שעה מהחווה

אבל אני נוסעת באוטובוסים.. אין משהו שאבא שלך יכול לעשות בזמן הזה? אין איזה בית קפה/קולנוע או משהו דומה בקבת מקום?

למעלה