Help.....

P u s s i c a t

New member
Help.....

הבית שלי הוא אסון אנרגטי... במילה עדינה אני "אוגרת" לא מסוגלת לזרוק. וגם כשאני כבר מחליטה שהגיע הזמן, ואין ברירה - מרוב עבודה שעומדת מולי - אין לי כח (מן כדור שלג שכזה.. יש בלאגן, אין כח, אין כח ממשיך הבלאגן וכן הלאה...) איך מתחילים? מאיפה? חשבתי כבר לשכור שירותים של חברות שעושות סדר בבית. אבל בחישוב שעתי ועם כל העומסים שיש אצלי בבית - לא ישאר לי כסף לשכירות... יש אולי פטנטים לאיך מסדרים? מה שומרים ומה מעיפים (אמרו לי פעם משהו בסגנון - כל מה שלא לבשת שתי עונות עף החוצה וכד') רוצה להגיע לבית מינימליסטי אבל בלי להשאר עם חוסרים. אגב - האם זה נכון שיש "כללים" לגבי כמות הנפשות החיות בבית (בני אדם + בעלי חיים) למול מספר החדרים הכולל מבחינת זרימת אנרגיות? אשמח לעזרה. אני כבר נואשת....

goldfish11

New member
אגירה ואי סדר

1. הדבר הראשון שצריך להתבצע בנושא הוא החלטה פנימית ורצון אמיתי להפטר מהאגירה. זהו תהליך פסיכולוגי בה במידה שהוא טכני. 2. קביעת קריטריונים מוגדרים לגבי מה לזרוק ומה להשאיר. בלי קריטריונים נוקשים וברורים כאלה - אין לך מה לפתוח מגירה. לגבי הקריטריונים - בהמשך. 3. לבקש ממישהו חיצוני לבית לעזור בסידור. אדם כזה שאין לו עניין רגשי עם החפצים , ברגע שנקבעו לו הקריטריונים יסדר באופן טכני ויעזור לך לא להשבר ברגע של נוסטלגיה. 4. סדר כמו דיאטה - לא הכל בבת אחת כי אז נשברים. לקבוע יעדים ברי ביצוע ולהתחיל בקטן - מגירה, ארון מטבח אחד וכו'. עם הסדר בא התיאבון לעוד. 5. בזמן שמסדרים רצוי שהבית עצמו יהיה מסודר - זה תורם למוטיבציה, כי אחרת יש הרגשה לשעולם לא נצא מהבלגן. 6. כל דבר לשים במקום בזמן אמת - מצאת במגירה חפץ שימושי שאינו במקומו - מיד להחזיר למקום - מונע תחושת ערימות. 7.להחליט שאת החפצים הראויים אך המיותרים עבורך למסור לתרומה - כך גם עושים מצווה וגם אין את תחושת ה"חבל לזרוק". קריטריונים לסידור: בגדים - מה שלא נלבש בשנתיים האחרונות. חפצים - כל מה שלא היה בשימוש בשנה האחרונה ולא נראה שיהיה לו שימוש בעתיד הנראה לעין. עיתונים - פשוט לזרוק הכל. גם אם את חושבת שפעם תקראי את זה שוב - מנסיון זה אף פעם לא קורה. חשבונות - לתייק 5 שנים אחורה (יש הגורסים 3 שנים - אני מבית הלל) כל מה שקשור למשכורות, מע"מ מס הכנסה ביטוח לאומי וכו' - לתייק 7 שנים אחורה. אוספים - רצוי לצמצם עד כמה שאפשר ולחלק בין חדרי הבית את מה שאי אפשר להפרד ממנו. אוסף המרוכז באיזור אחד יוצר חסימת צ'י. ישנם אוספים שלא רצוי לשמור בכלל - כל מה שיש לו קונוטציה שלילית וקשר עם מוות: כלי נשק, מסיכות, פסלים אתנים, פרפרים וחרקים, עצמות (כן...נתקלתי...) בהצלחה.

P u s s i c a t

New member
תודה ../images/Emo140.gif

מבטיחה לנסות... מה שהכי מייאש זה אני גרה בקומה רביעית. בלי מעלית. וכמה שאזרוק יותר - ככה הגב יישבר לי יותר. אבל אין ברירה. יותר מדי אי שקט יש פה..
אגב - לגבי מס' הנפשות - ידוע לך משהו בעניין?

למעלה