HELP!!!

saadit

New member
HELP!!!

שלום לכן מדריכות יקרות, החלטתי אתמול בלילה (לאחר שבני החליט לקום כל שעה החל מהשעה 12 בלילה ועד 12 בבוקר!) להתחיל לשאוב. בני בן חודש וחצי והבנתי לפי תשובותיכן הקודמות שזה בסדר להתחיל עכשיו. שאלתי היא : מתי להתחיל לתת את הבקבוק? וכמה לתת? תודה רבה וממתינה לתשובה עדי

sagitlaleche

New member
עזרה../images/Emo20.gif

זה באמת קשה להניק כל כך הרבה זמן, ולפני שאסביר על הבקבוק, הייתי רוצה להפנות את תשומת ליבך לכך שיכול להיות שמדובר בקפיצת גדילה שמופיעה לרוב בגיל 6 שבועות. קפיצת גדילה אורכת יומיים-שלושה כשמטרתה הגברת ייצור החלב. כאשר נענים לבקשת התינוק לינוק הרבה, תוך יומיים שלושה כמות החלב גדלה והתינוק חוזר לינוק כרגיל. מתי את מעוניינת לתת את הבקבוק? בשעות הלילה? בשעות היום? כמות החלב היא נגזרת של משקל התינוק. מכפילים את משקל התינוק ב 150, ומחלקים במספר הארוחות ביממה. תינוק ששוקל 4 ק"ג * 150 = 600 לחלק ל 8 ארוחות בממוצע = 75 סמ"ק. יכול להיות שהתינוק ירצה קצת יותר בארוחות מסויימות, או קצת פחות בארוחות אחרות, לכן כדאי לחמם כמויות קטנות בכל פעם.

saadit

New member
תודה רבה רבה !

הי שגית, רב תודות על המהירות. מה כוונתך ב"קפיצת גדילה"? את אומרת שבעצם מה שקרה אתמול בלילה זה משהו זמני של יומ-יומיים? ואח"כ הוא יחזור למסלול נורמלי יותר? עד עכשיו די ניסיתי להימנע משאיבה לתת רק יניקה, אבל אחרי אתמול - ממש קשה לי - האם זה נורא לתת בקבוק עם חלב אם? או שמא עכשיו זה כבר בסדר? מה החסרונות? לגבי זמן מתן הבקבוק: אני מתכוונת להניק וגם לשאוב. היו שיעצו לי לתת לפני השינה - כדי שיישן טוב יותר. העניין הוא שאני חוזרת לעבודה בעוד חודש וחצי , ואז בבוקר+צהריים הוא יקבל בטוח בקבוק. והשאלה היא אם כשאני אחזור לעבודה אני אתן לו בקבוק בוקר+צהריים והנקה לפני עבודה + ללפני שינה זה לא יבלבסל את התינוק שהתרגל לבקבוק רק לפני השינה , ופתאום יקבל הנקה לפני שינה? מהי המלצתך בנידון? או שמא כשאחזור לעבודה אתן בקבוק כל הזמן וזהו? מקווה שכתבתי ברור עדי נ.ב. אני לא יודעת את משקל התינוק נכון להיום - האם זה בסדר לתת לו בקבוק ושישתה כמה שירצה ? (עד שייצא לי לשקול אותו?

SheeraGSilver

New member
ל - saadit ../images/Emo144.gif

בני שכבר בן תשעה חודשים ועדיין מעדיף לינוק במיוחד בגלל השיניים... עד גיל שלושה חודשים אכל בלי הפסקה ובגיל שלושה חודשים הוא ישן כל הלילה עד גיל ששה וחודשים לערך התחילו לצאת לו השיניים ומאז שוב אין יום ובמיוחד אין לילה... על בקבוק הוא לא מוכן לשמוע בכלל הוא אוכל מכפית מגיל ארבעה חמישה חודשים והוא והב את הכפית, אבל למרות זאת הוא מעדיף לינוק... המון הצלחה... נ.ב. אני עדיין איתו בבית

למעלה