Help

• פותח הנושא kr21
  • פורסם בתאריך

kr21

New member
Help

הי,

הבן שלי, בן 14, אובחן לפני כשבוע באופן סופי (לאחר הגעת תוצאות הביופסיה) לצליאק. הוא ללא סימטומים לחלוטין והצליאק התגלה במהלך בדיקות דם לעניין אחר.
כרגע אנחנו נמצאים בשלב של התארגנות לטובת המהפכה שעומדת לפתחינו. לטובת העניין אומר כי ההסתכלות שלנו (ושל הבן) היא עניינית לגמרי - זו המציאות ונתמודד....

ההתלבטות שלנו והצורך במידע הוא בעיקר בשאלות של מה מותר לקנות מה צריך להיות באופן ברור בעל תווית "ללא גלוטן"
אם אין הזהרה על המוצר למרכיבים אלרגנים האם זה סימן שניתן לצרוך? לדוגמא, מעדני חלב, פסטרמה, גבינה צהובה האם ניתן להמשיך לצרוך בצורה רגילה כמו בעבר?
הדייאטנית בשניידר לא ממש נתנה עצות מעשיות ליום יום. לצערי מדובר בנער שגם ככה הוא דיי בררן ולכן חשוב לי מהר להבין מה אפשר ומה לא.
כל עצה תתקבל בברכה

net the jet

New member
ברוכים הבאים! ממליצה דבר ראשון להצטרף

לעמותת צליאק. בין שאר הדברים, יש לעמותה מדריך מזון. ככה שפשוט ניתן לבדוק מה ללא גלוטן.
בעקרון, יש חוק שמחייב סימון גלוטן ברשימת הרכיבים ( לא בתיבת האלרגנים ) ניתן לקרוא את החוק בעמוד הראיש של עמותת הצליאק. ככה שאם קוראים את רשימת הרכיבים- אם יש גלוטן, אמור להיות מסומן ( למשל יהיה כתוב עמילן כלשהוא ובסוגריים ( מכיל גלוטן ) הבעיה היא שהחברות הגדולות אכן מסמנות , אבל כל מיני חברות קטנות או יבואניים קטנים, לא תמיד מסומן בצורה ברורה. לכן - כשיש ספק: אין ספק ! ולא נוגעים.

net the jet

New member
עוד המלצות להתחלה- במיוחד אם הוא בררן, לא

לקנות יותר מדי מוצרים, לנסות , לפני שקונים הרבה. אוכל ללא גלוטן הוא גם טעם נרכש. לא הכל אוהבים, וגם דבר פשוט כמו לחם ( ללא גלוטן ) לא תמיד מזכיר מה שהכרנו בטעם של לחם...
הטוב הוא שיש היום מגוון מאד גדול של מוצרים ללא גלוטן , מה שלא היה עד לפני לא הרבה שנים, אז לפחות אפשר עם הזמן למצוא מה כן אוהבים.
מכיוון שהדברים לא זולים, להתחיל בקטן.

kr21

New member
תודה על התגובה המהירה

אנחנו מקווים לא בהכרח לקנות מוצרים שהם יעודיים ללא גלוטן אלא לנסות ולבדוק עם מה כן ניתן להמשיך כמו גבנ"צ, פסטרמה, מעדני חלב וכ'ו.
קנינו לחם מקמח פשתן ואני יכול להסכים בפה מלא על אמירתך לגבי הטעם של הלחם.

לגבי העתותה, שלחנו כבר בקשה להרשמה דרך האתר ואנחנו מחכים לתשובתם

net the jet

New member
מה זה לחם פשתן ? איזה עוד קמחים יש שם?

לגבי הרשמה- צריך להתקשר לעמותה ( יש מספר טלפון באתר ) ונרשמים בטלפון.

לגבי קניית מוצרים- קצת קשה לא לקנות בכלל מוצרים יעודיים, כי אני מניחה שתרצו לקנות פסטה ללא גלוטן, אולי פירורי לחם , שקדי מרק, דגני בוקר.... שלא לדבר על לחם, פיתות.

אני אישית קונה מעט מאד דברים, בעיקר דגני בוקר, פסטה וקמחים שונים, אבל תמיד יש עוד איזה משהו, שקדי מרק מדי פעם לדוגמא...

טליאמתי

New member
ברוך הבא לפורום צליאק

נטע ענתה לך על רוב שאלותיך יחד עם זה אני רוצה להדגיש את החשיבות של בדיקת המוצר לנוכחות גלוטן.
המוצרים שציינת אכן מותרים אבל תלוי של איזו חברה הם. האם החברה מתחייבת שהם ללא גלוטן. למעשה זאת ההתייחסות לכל מוצר גם אם נדמה שלכאורה אין סיבה שיהיה בו גלוטן.
דווקא המוצרים הייעודיים לצליאק הם הבטוחים ביותר לנו מבחינת סימון ברור ומוחלט:)

בהצלחה רבה לכם ואנחנו כאן לכל שאלה כללית או לגבי מוצר ספציפי.
ןד.א. ההסתכלות שלכם על הצליאק מצויינת לטעמי:)

ooochy

New member
עוד קצת

פסטרמה וגבינה צהובה - שאולי עד היום היית קונה במעדנייה בסופר - צריך להיזהר מזיהום משני. מהעדנייה זה מקום פתוח - ולי באופן אישי יצא יותר מפעם אחת בחיי לראות שעובדי הסופר באים ומכינים לעצמם כריך... אז אי אפשר לדעת אם משהו נגע בפירוים שמכילים גלוטן או לא - לכן זה קצת יותר מורכב לקנות במעדנייה ואנחנו מעדיפים לקנות את המוצרים שמגיעים ארוזים מהמפעל. בפסטרמה יש כמה חברות שמופיעות במדריך של העמותה ויש כמה שתוכלי למצוא עליהן כיתוב על גבי האריזה (עד כמה שזכור לי עוף טוב וטירת צבי) ולרוב גבינות - אם הן לא מכילות תוספים אחרים לא מכילות גלוטן - אבל שוב אני מוסיפה סייג כיוון שקרה לנו מקרה שקנינו מעדן חלב בטעם שוקולד שהנחנו שנקי מגלוטן ואחרי שהבן התלונן על כאבי בטן גילינו שכתוב בקטן שמכיל טפיוקה שעשויה להכיל גלוטן

לפעמים הכי קל להתקשר לשירות הלקוחות של חברה גדולה ולשאול באופן כללי. יש חברות שכבר מספקת את המידע באתר האינטרנט שלהן.
בהצלחה

טליאמתי

New member
היה כתוב"טפיוקה שעלולה להכיל גלוטן"?מוזר מאוד

אלא אם היה שם עניין של זיהום משני דווקא בטפיוקה עצמה, טפיוקה אינה מכילה גלוטן

מעולם לא ראיתי את הניסוח הזה על מוצר.
של איזו חברה המעדן?

ooochy

New member
אני מניחה שזיהום משני

מעדן שוקולד בארה"ב של חברת swiss

ליטל 89

New member
ברוכים הבאים

ממליצה על פינוקים נטולי גלוטן להתחלה כדי לראות שממש לא נורא - גם ״רגילים״ כמו סניקרס או קינדר וגם ״מיוחדים״ כמו עוגת שוקולית של תמי (ממש קלה ומפתיעה)
אמנם מצריך לקנות קמח מיוחד אבל אני חושבת שזה הקמח שהכי קל להתחיל איתו...
אגב הבררנות ״עוברת״ להרבה ילדים אחרי שהמעי מבריא :)

עצות לחדשים

הייתי נזהרת מלתת עצות כמו - חטיפים רגילים כמו קינדר. מי שלא "בעניינים" לא יודע איזה מוצר של קינדר מכיל גלוטן ואיזה מוצר לא מכיל.
גם באפיית עוגה - לא מספיק לדעת שיש קמח מיוחד- צריך לדעת איזה שוקולד מותר, איזו אבקת אפיה וכד'
לכן לדעתי כדאי להרשם לעמותה ולבדוק במדריך המזון איזה מוצרים מותרים ואיזה לא - במיוחד בדברים ה"רגילים" שמוצאים בכל סופר .
ול KR21 - אפשר לצרוך כל מה שכתוב עליו בפירוש ללא גלוטן או עד 20 PPM . כל מוצר אחר- כדאי לחפש במדריך המזון.
כמובן שעם הגיון בריא- יש מוצרים טבעיים ולא מעובדים שברור שאין בהם גלוטן- פירות, ירקות, בשר טרי, ביצים ועוד , אבל כל דבר מעובד או ארוז- צריך לבדוק.
אם לא יודעים- לא אוכלים.
הגישה שלך לצליאק מאד נכונה בעיני , עברתי עם שתי בנותי עם הצליאק את גיל ההתבגרות (אחת עכשיו בת 21 ואחת בת 18) - חוץ מהתארגנות יותר מיוחדת סביב האוכל (קצת מעצבן ומוריד חלק מהספונטניות בחיים) הן עשו ועושות הכל הכל כמו כולם (טיולים, מחנות, חו"ל , התנדבות לצבא וכד')
בהצלחה

kr21

New member
תודה רבה לכל העונים

נרשמנו לעמותה והתחלנו לאסוף מידע

למעלה