help!!

רווית04

New member
help!!

בנות בנות , מה שלומכן? אז כך הרבה קרה מאז שבאתי לאחרונה וקיטרתי על מצבי.. אבל השאלה שלי הפעם היא כזאת: ביומיים האחרונה יצאה לי פריחה ממש מוזרה בברכי הרגליים, מעט מפושט ברגליים, מעט בצדי הבטן, טיפונת על הזרועות הייתי אצל הרופא משפחה שאיבחן זאת בשם הבא : אורטיקריה - חרלת, בקיצור אלרגיה. התחלתי לקחת שני כדורי היסטמין, במבט אחד זה נראה שזה מעט משתפר, ומצד שני לא. האם יש כאן בנות שמכירות זאת ?האם עזר לכן ? יש לכן תרופות סבתא משהו שיכול לזרז את הטיפול בזה? מזל שזה חורף ולא זמן למכנסיים קצרות.אמאלה :( אז ככה עדכון מעט לגבי מצבי הנוכחי : פניתי לרופאת כאבים בשם ד''ר צביה רודיך שעובדת גם בעיר מגוריי וגם בשיבא במחלקת שיקום וכאב שם, שהיא הסכימה להכניס אותי תחתיה כנפיה ולעזור לי בהליך השיקום הארוך. אמרה שאני צריכה עבודה אינטסיבית ומקצועית של לפחות שלושה פעמים בשבוע, ולא בצורה אמבולטרית ולא חזקה מספיק. אני צריכה להחזיר לעצמי את השליטה על חיי ולא האנדו' והכאבים. כמו כן היא אמרה שכן אני צריכה קנביס, אבל תוך כדי עבודה על השרירים והגוף שלי. שזה יהיה מדובר עם טיפולי הידרותרפיה, פיזותרפיה, התעמלות אירובית, טיפול באומנות ,טיפול בכאב,פסיכולוגי ועוד.. (מה שהיה עד כה רק בצורה אינטסיבית יותר.. ) דיי חיפשנו משהו שיהיה קרוב לבית, אבל לצערי אין משהו כזה כמו שיש לשיבא להציע במסגרת שיקומית. הכאבים מקשים עליי יום ביומו, תופעות מוזרות והזויות כמו הופעת החרלת הזאת כעת, גם הפיברומלאגיה הכאבים בידיים מקשה עליי להקליד או לכתוב, שלא לדבר על ללמוד שעוד לא התחלתי ללמוד כמו בת אדם כי המוח שלי נהיה ספוג מדי לקלוט משהו, חוסר שינה. אז הגדילו לי את מדבקת פנטה ל 100, ליריקה ל 600, זריקות דפומדרול + לידוקאין שראמטולוג עושה לי. אממ בMRI ראו שיש לי ציסטות בצוואר הרחם, והבלוטות לימפה שלי גדולות ונוכחות, אז הלכתי לרופאת גסטרו שהמליצה לי על אבקת קונסילר לרכך את היציאות ושעליי לעשות את הבדיקה הכואבת והלא נעימה גסטרוסקופיה וקולונוסקופיה שמשתיהן אני פוחדת כמו מהצל של עצמי :( אם יש למישהי פה המלצות אני אשמח ..

annabell Lee

New member
ברור שאני לא?

כן, בערך מגיל 9-10 התחלתי עם הארטיקריות..בשנים האחרנות האלרגיות שינו צורה לפריחות. אצלי כל דבר גרם להתנפחות, מספיק נסיעה לעיר אחרת. כל דבר שלוחץ לי על העור יכול להביא להתפרצות. בזמנו קיבלתי זריקות סטירואידים + אנדרנלין כי גם הלשון היתה מתנפחת לי. תעשי לימינציה. הרבה דברים אי אפשר למנוע אבל בהמהלך השנים למדתי להעדיף לבוש סינטטי, תחתונים-מעולם לא עם גומי שנוגע בעור ותמיד מידה אחת או שתיים יותר כי הלחץ עצמו גורם להתפרצות. אני תמיד לובשת לפחות שתי מידות מעל המידה שלי, בימים קשים גם לובשת הפוך השהתפרים לא ייגעו בעור, נעל יותר גדולה, גרביים שלא לוחצות על העור..כאן מצאתי את זה: http://www.floris-hadas.com/he/prod...ge.tpl&product_id=152&category_id=16&vmcchk=1 לפי המרכיבים זה אותו החומר שיש כאן. אחות בית הספר מורחת את זה לילדים אם הם נעקצים ואימצתי את הרעיון...זה מאוד מרגיע גירודים. על אורטיקטריה האמת לא ניסיתי כי לרוב הן יותר כואבות לי מאשר מגרדות בגלל ההתנפחות של העור..שווה לנסות. זה ממש הדבר היחידי שמפסיק את העקיצת של היתושים הערסים ב NJ. מעבר לזה..חזרתי הביתה עם תאריך לעוד ניתוח שכרגע ממש לא מתאים לי, אבל כנראה שלא תהיה ברירה..טסה מהר בכיוון של חסימת מעיים חוזרת...היום כבר איבדתי את יכולת הדיבור ה"אמריקאית" שלי והודעתי לרופא, שיש לו פרצוף סמיילי עגול די קבוע, שאם הוא לא מפסיק לחייך אני בועטת בו.

רווית04

New member
זו פעם ראשונה שיצא לי משהו כזה,

לפני עוד לא נתקלתי במונח הזה,וזה פגע כ''כ קשה הסימנים האלה ברגליים בעיקר :( בזרועות, בצדי הבטן.. זה מתסכל/: עכשיו אי אפשר שלא לחשוב שאת פגומה. הרופא משפחה אמר לי לא לאכול ביצים, חלב, בוטנים שוקלד להמנע מזה.. אבל מה הוא אומר לי זה יכול להיות גם תגובה מהתרופות אבל בסך הכל שום דבר משם לא חדש אז איך אדע? אני לא רוצה להיות השפן הנסיונות ולנסות משהו שלא ברור חח, בניתי על שאם יש כאן מישהי שמכירה את זה מקרוב וניסתה משהו שעוזר לה, זה יעזור מאוד.. כי מאז שאני לוקחת את התרופה האנטי היסטמינית לא ממש משפר משהו. את עם הנסיון שלך יש לך גם טיפים לבדיקת הגסטרו והקולנ' ? שתיהן מלחיצות אותי ממש. תשתדלי שיתאים הניתוח , בכל מקרה את זקוקה לו.. ומה מתוכנן בניתוח הזה? חחחחח הייתי רוצה לראות את התגובה שלו אחר כך. האמריקאים האלה, לא סובלת את הנאיביות הזאת שלהם.

annabell Lee

New member

האמריקאים ממש לא תמימים, נהפוך הוא..הרבה יותר חכמים ומתוחכמים. הם סתם לא גסי רוח כמו הישראלים. הם אומרים הכל אבל בנועם, וחושבים לעצמם מאיזו מדינת עולם 3 האנשים האלו הגיעו. האמת למזלי נפלתי על צוות מומחים..הרופא הזה מלווה אותי כבר 3 שנים והמנתח כבר 4 וחצי שנים..והם משפתפים פעולה למרות שמדובר בחלקים מאוד אחרים של המדינה. יש לי המון השגות לבדיקות הגסטרו, אבל זה ענין אחר. באופן כללי, בדיקות בהן הייתי אמורה להיות מטושטשת, נרדמתי לגמרי ולא הרגשתי כלום..באחרות דרשתי וגם קיבלתי כדורי הרגעה. לגבי ההכנה, החומרים לא גרמו לי את הגועל שגרמו להרבה בנות-אבל לי גם העמסת סוכר שגרמו לכל אשה בהריון להקיא את נשמתה, היתה לי טעימה...אז תשתי את זה וזהו. תראי, אוטיקריה שונה מפריחה, מה רואים אצלך בדיוק? אורטיקטריה זה איזור מוגבה מעל העור עם הגדרה חיצונית של קו כהה יותר..מקווה שהבנת. זה גם כואב. יכול להופיע אפילו באוזניים..פתאום כל האוזניים מתנפחות. אצל שני הבנים שלי, למשל, יש אלרגיה קלה לפלפל-שאת זה הם לא קיבלו ממני, אבל השפתיים שלהם מתנפחות לאורטיקריה ברוה-וזה לא כמו פריחה. היא גם יכולה להיות קטנה ונקודתית או על חצי גוף..אבל תמיד זה קטע אדום נפוח ומסביבו קו מגדיר אדום כהה. את חייבת לבדוק, מה גורם..לא סיפור גדול. דברי חלב, פירות, פירות טרופיים-אני למשל מגיבה מאו דלא טוב לפירות טרופיים גם אבוקדו..ולא משתדלת להינמנע גם מסגוים שלא עוררו אצלי תגובו אלרגיות. אפילו קפאין...תחליפי קרם גוף. בושם, סבון, באורטיקריות הכל אפשרי... מה מתוכנן? מעיים כמובן. די ברור שיש חסימת מעיים, אמנם לא אקוטית כרגע אבל לא רוצים להגיע למצב כזה, יש משהו ליד עמוד שידרה תחתון שמאלי שלא ברור אם זה המוקד הישן או איזה גידול שעל פניו נראה שפיר אבל גומר אותי...בעקרון קבעו תאריך כי הפעם ההתדרדרות מהירה ואנו כבר מכירים את הנוהל-אבל אני לא מקבלת את התאריך. "הגענו להסכמה"..שיראו אם אחרי ה CT יש לנו חלון זמן לניסיונות תרופתיים קשים, אולי שוב כימותרפיה, אבל יש גם מצב שזה יהיה מהיום למחר.

למעלה