אני לאו דווקא מסכימה -
יש א-מיניים שכן מסוגלים ליהנות ברמה זו או אחרת, או לפחות לא לסבול מסקס. [למה? שלל סיבות. בנפרד, או שילוב שלהן - משיכה מינית מועטה אך קיימת, היכולת לחוש התעוררות מינית, משיכה פיזית (בשונה ממשיכה מינית) ועוד הסברים שאני לא יכולה לחשוב עליהם כרגע.] ולפעמים אלה שלא-סובלים מסקס יהיו מוכנים להתפשר ולקיים יחסי מין על מנת שקשר יעבוד. אבל היכולת ליהנות / לא לסבול מסקס היא לא משהו שנמדד במשיכה המינית [אם כי, כמובן, מושפע ממנה]. גם הא-מיניים המדוברים, שאין להם בעיה לקיים יחסי מין, הם עדיין א-מיניים. כלומר - הם עדיין לא חשים משיכה מינית. כך שסביר שהרצון או הצורך לסקס לא היה להם קודם, ואולי גם הם חשבו שאין שום טעם לנסות. ואז הם ניסו והבינו שאולי זו לא כוס התה שלהם, אבל זה מספיק בסדר עבורם כדי להתפשר על כך בקשר. המסר שלי פה הוא לא: נסו סקס, אתם לא יודעים מה אתם מפסידים. ~ממש~ לא. [כמישהי שבעצמה לא מתכננת לשכב עם אף אחד בחייה...] המסר שלי הוא אחר: אני אישית חושבת שכן חשוב להתנסות באקטים מיניים כלשהם, לאורך הסקאלה. בין אם מדובר בהחזקת ידיים או חיבוק, שיכולים להיות מיניים / רומנטיים. ועד לנשיקות / סקס וכו', אם הא-מיני מרגיש בנוח בכל עת להמשיך. אבל אני מאמינה שאף פעם אין לכפות משהו רק בעקבות המחשבה שיש לנסות אותו. ההתנסות לדעתי כן חשובה, כי היא ורק היא מעידה על מה א-מיני יכול או לא יכול לקיים בקשר, ולא המחסור במשיכה המינית - שברור שכשאני מדברת על א-מיניים, זה משותף לכולם מלכתחילה. הכוונה שלי היא שבמקרה ויש פרטנר מבין, שמאפשר לך לקחת דברים לגמרי בקצב שלך, כן כדאי להתנסות - כל הזמן עם היד על הדופק. עם היכולת לפתיחות וכנות לומר - זה כבר לא מתאים לי, אבל זה אולי כן. אם באמת אפשר להגיע למצב של התנסות כנה זו, לדעתי היא מאוד חשובה. כמובן שיכול להיות, ואפילו סביר במקרה של א-מיני, שהמסקנה שייצא איתה היא - טוב, זה לא בשבילי ולכן אני לא עומד להתנסות מעבר לזה, כי ברור שלא אהנה ממשהו יותר מיני. אבל אני מאמינה שבשביל אלה שיופתעו ויגלו שאין להם בעיה עם הרבה דברים, זה רק יקל עליהם מציאת בן-זוג בהמשך החיים. לדוגמא: אני הייתי ידועה כבחורה של התכרבלויות, וחשבתי שבאמת עד לשם אני יכולה ולא יותר. גיליתי שנשיקות הן משהו שאני בהחלט יכולה להתפשר עליו בקשר. אני לא נהנית מזה, אבל אם זה מה שצריך כדי שאהיה עם מישהו שאני רוצה... זה שווה את זה, בד"כ. וזה משהו שכן חשוב לדעת, למשל. [שלא לדבר על מה שהפתיע אותי ממש, שגיליתי בקשר היחידי שהיה לי, שאני נהנית מנשיקות בצוואר. מה שהוכיח לי שאני עוד יכולה להיות מופתעת בנושא. כאמור, תמיד עם היד על הדופק. לעצור כשדברים לא בנוח. אבל לפעמים חשוב לנסות. וכשאני מדברת על אקטים מיניים אני מדברת בדיוק על התכרבלויות ונשיקות ולא רק על סקס, התמזמזויות וכל דבר שיכול להיכנס ביניהם. גם זה, בהמשך, אם מרגישים בנוח. אבל הכוונה שלי היתה בעיקר לצד ה"קל" יותר.]