help

שושה51

New member
help

שלום לכולן. אשמח על כל עיצה . אני מזכירה במשרד פרטי. . במשך 6 שנים עבדה איתי בחורה במשרד שהייתה אחראית על הליכה לדואר, בנק, תיוקים ובנוסף יחד איתי - קביעת פגישות, מענה לטלפונים והדפסות. כל שאר הדברים (חשבונות, חוזים, הצעות מחיר, ספקים וכדומה) בסמכותי הבלעדית. בעקבות לימודים נאלצה אותה בחורה לעזוב ומזה זמן רב אני מחפשת מישהי שתיהיה איתי ולעזר לי. התנאים מסביב נוחים והעבודה לא מסובכת היו מספר בחורות (דרך חברות כ"א) חלקן מן ההתחלה לא הסתדרו, חלקן סחבו יפה אך ברגע שנקלטו דרך המשרד - התחילו לעשות בעיות. כרגע אנו שוב עם בחורה שמאד נעים להיות איתה (גם זה חשוב ) אשר התחילה יפה ומשום מה יש לה נסיגה. ישבתי איתה מספר פעמים ועל החפיפה שקיבלה שוב עברנו על דברים, אך איני מבינה מדוע - הדברים כאילו לא נתפסים . קשה למשרד לתפקד בצורה כזו. כל עוד אני שם - אני מוצאת את עצמי "עוקבת" אחריה ותופסת של הפשלה לפני שתמשך, אם איני שם (יוצאת הביתה והיא ממשיכה) מוצאת את עצמי למחרת בבוקר "בולשת" אחר הנעשה בזמן העדרי ומתקנת את הפשלות. קשה לעבוד בצורה כזו. לחפש עכשיו זה לא רלוונטי מכיוון שאני יוצאת לחופשה (שנקבעה מזה זמן רב) אני מיואשת לחלוטין. יש מן הסתם בנות שהיו שמחות לעבוד בכלל ובעבודה עם תנאים נוחים בפרט - היכן הן? האם יש לכן איזה רעיון כיצד כן להשאיר אותה (לתת עוד צ'אנס ועוד צ'אנס), לנסות להקל עליה (למרות שכבר ניסיתי, והסברתי לה שאיני יכולה לעקוב אחריה, וניסיתי לתת לה טיפים לעבודה מסודרת..)? תודה מקרב לב לכולכן.

אולי

תשאלי אותה מה קשה לה? תגידי לה שאם היא עושה משהו שהיא לא בטוחה בו שתפני אליך קודם ואת תסבירי לה שוב.

שושה51

New member
תודה

על התגובה המהירה. שבוע שעבר שוחחתי איתה והגעתי איתה גם לנקודה זו. היא אמרה לי שהיא לא יודעת לעשות סדרי עדיפויות ולכן הכל נכנס לה אחד בשני ובסוף הכל נראה גם כמו שנראה. אין אצלינו עבודה לחוצה אבל... גם לא יושבים רגל על רגל, יש דינמיקה והיא לא מסתדרת עם זה. ברור לי שהיא מפחדת לאבד את המשרה . לי מצד אחד אין אינטרס שהיא תצא אבל יחד עם זאת - היא צריכה לשים לב מה קורה מסביבה. אני כן לחוצה בכל המטלות שלי ויש לי עזרה כדי שתוריד ממני את לחץ הטלפונים וכדומה. היום למשל היא קיבלה שיחה עבורי כאשר הייתי בשיחת ועידה. באיזה שהוא שלב אני רואה את השפורפרת של הטלפון השני מונחת (עברו כמה דקות טובות).. היא פשוט שכחה את האנשים על הקו. לפחות קחי הודעה את הרי רואה שאני בשיחת ועידה ... זוהי רק דוגמא קטנה. את מה את אומרת? תודה

זה באמת לא פשוט

השאלה היא אם יש לה ניסיון בתור מזכירה או שזו משרה ראשונה שלה בתחום? אם יש לה ניסיון בתורמזכירה אולי צריך לתת לה עוד קצת זמן כדי להתרגל למשרד שלכם ולעבודה. ד.א. כמה זמן היא כבר אצלכם? ואם אין לה ניסיון והיא לא מצליחה ללמוד את העבודה אז באמת יש בעיה.

שושה51

New member
נסיון, זו באמת שאלה טובה

א. היא אצלינו כבר חודש ומשהו ב. הגיעה עם קו"ח מאד יפים, עם נסיון בחברה פרטית אחרת, לא הרבה זמן אבל העבודה היא בסה"כ אותה עבודה. מידת הלחץ משתנה ממקום למקום. היא עצמה אמרה שאצלינו העבודה יותר דינמית ומעייננת. ג. דרך אגב, זו לא פעם ראשונה שאני נתקלת בבחורות שמגיעות עם קו"ח מאד יפים ומכובדים כולל המלצות ולאחר הכרותן מסתבר שלמעשה הן עבדו במקום העבודה של קרוב משפחה שהוא אגב גם הממליץ. כך קרה אצלה וכך קרה אצל קודמותיה. ד. עצוב מאד שכך המצב בשוק ושלמעשה אין על מי לסמוך. ה. נראה לי שאצא לחופשתי, אהיה בקשר בשלט רחוק ואתפעל את המשרד וכשאחזור נראה מה המצב אולי לא תיהיה לה ברירה והיא תלמד בדרך הקשה כאשר אני איננה והיא תעמוד מול הבוס אם לא יילך ואחזור לקטסטרופה (והבוס שלי יחזיק מעמד) נאלץ להפרד ממנה בתודה ושלום. מה את אומרת ? תודה

rut2020

New member
פיתרון אפשרי

אני מבינה את שתיכן , אם את מסתדרת אתה וטוב לך אתה , תני לה צ'אנס נוסף .... אני מציעה לך לשבת אתה ושהיא תעשה מחברת עבודה כלומר כל מה שאת מסבירה לה ( הכל מהתחלה... אסבירי לה ושהיא תרשום את הדברים במחברת..... ושתערוך נוהל עבודה. כשהדברים יהיו כתובים, ברגע שתהיה לה בעיה היא פשוט תפתח את המחברת. מה שקורה עכשיו ( לפי הבנתי) היא רוצה מאוד את העבודה הזו, סך הכל את אומרת שהיא בסדר אולם יש נסיגה, חודש עבודה זה לא הרבה, סביר להניח שבעצם רק עכשיו היא מתחילה לקלוט מי נגד מי ומה נגד מה, היא בודאי רואה את הטעויות שלה ונלחצת מזה עוד יותר ( דבר שגורם לה לטעות עוד יותר וחוזר חלילה ), אל תשכחי שמה שלך נראה קל פשוט ומובן מאליו - לא כך אצל עובד חדש.... חישבי אם מחר היית מגיעה למקום עבודה חדש... סביר להניח שהיה לוקח לך זמן מה להכנס לעניינים, הפתרון הוא פשוט לכתוב את הדברים במחברת לפי פרקים ולהחליט יחד על נוהלי עבודה וזמני עבודה.... הסבירי לה שאת רוצה לעבוד אתה שסך הכל את מרוצה ממנה ופשוט שתקרא פעם ועוד פעם את הדברים לפני שהיא עושה משהו ... הסבירי לה שאף אחד לא לוחץ עליה ושתעשה את הדברים בנחת אבל שתבדוק את עצמה פעם ועוד פעם ופעם שלישית לפני שהיא "מסיימת". אמנם חשוב לעבוד עם מישהי שעובדת טוב "ומתקתקת" את עבודה, אולם לא פחות חשוב לעבוד עם מישהי שכייף להיות אתה לעבוד עם "בן אדם"....

שושה51

New member
אכן כך פעלתי

כבר מספר שנים שיש לי "מחברת חפיפה" אני דואגת לעדכן את אותה מחברת בכל פרט ולו הפרט הכי פחות חשוב (כביכול). אני רואה שהראש שלך רות עובד כמו שלי - אני מאד באה לקראתה ומסבירה לה שנעים לי במחיצתה. יחד עם זאת הסברתי לה שלא תלחץ אבל העבודה חייבת לתקתק כמו שאומרים הסברתי לה שהיא חייבת לסגור קצוות ולדאוג שכל מה שעושה תקין - כנראה שעדיין קשה לה -- אתן לה את הזמן שלה וכנראה שאצטרך לספוג פשלות (אני מוכנה לספוג אך בידיעה שהיא אכן תשתפר). ובכל זאת כנראה שלא במודע ובודאי שלא במתכוון אני מלחיצה אותה. אקח לתשומת ליבי פחות להעיר לה, בתקוה שהדברים אכן ישתפרו עם הזמן. תודה לכל מי שיעצה והמשך ערב מהנה.

rut2020

New member
שמחה מאוד שזו תגובתך

אני עצמי עברתי בעבר חוויה דומה ( לפני מספר שנים נכנסתי לעבוד במקום עבודה חדש בתחום שאותו לא הכרתי עם תוכנה ספציפית) נלחצתי מאוד עשיתי שגיאות וככל ששגיתי נלחצתי וחוזר חלילה, למזלי עבדה מולי אשה נהדרת סבלנית שהסבירה לי פעם ועוד פעם ושוב לאט לאט.... אחרי שלושה חודשים בערך שחיתי בחומר ובאמת לא הבנתי מדוע נלחצתי ואיך עשיתי טעויות "טיפשיות" כאלה. היום אני מברכת את האשה הזו כל יום כי בזכותה - התפרנסתי בתקופה מאוד מאוד קשה בחיים שלי . אני שמחה שאת נותנת לה הזדמנות נוספת שוב ושוב .... כי אף אחד לא יכול לדעת מה קורה בחייה מבחינה כלכלית יתכן שהעבודה הזו - זו הצלה כלכלית בשבילה ואת עושה "מצווה".

למעלה