Help People

Artic

New member
Help People

ברשותי כ 150,000 ש"ח הם מיועדים להוות בסיס לרכישת דירה (בדולרים) בעוד כשנה. כלומר, אינני זקוק לכסף בשנה הקרובה, והכסף הזה מטרתו לא למשחקים, אלא באפיק סולידי כמעת ללא סיכון. מהי המלצתכם ?

אמיר72

New member
מסלול צמוד דולר, הכי הגיוני

או פצ"מ בבנק או אג"ח ה.ד.ס. שני המסלולים צמודים ב-100% לדולר, היתרון בהדס או ריבית עדיפה (ליבור פחות 0.5%).

Artic

New member
אמיר, תוכל לפרט בבקשה ?

ייעוץ שקיבלתי הציע לחלק חצי במסלול צמוד דולר וחצי צמוד מדד, למרות שהדירה נקנת בדולרים - מה ההגיון ? ואם אני ממשיך בקו שלך - מסלול צמוד דולר : תוכל בבקשה להרחיב מה אלו המסלולים שהזכרת ?

אמיר72

New member
זו בדיוק השאלה

אם אתה יודע בוודאות שמחיר הדירה יהא צמוד דולר, אין הגיון לשים חלק מהצכסף בצמוד מדד - אולי תרוויח ואולי תפסיד. אם זה לא וודאי יש הגיון בכך. פצ"מ - פשוט מאוד: אתה נכנס לבנק ומפקד להפקיד את הכסף בפקדון צמוד דולר. סביר להניח שיציעו לך פקדון חודשי או תלת חודשי. כך אתה מקבל הצמדה מלאה לכסף, אבל ריבית - אפסית, אם בכלל. ה.ד.ס - אגרת חוב סחירה, הצמדה מלאה לדולר. ריבית - ליבור פחות 0.5%. אפשר לקנות ולמכור בכל יום. הריבית, כאמור, יותר טובה מפצ"מ בבנק.

Artic

New member
המממ...

אני יודע שמחיר הדירה ינקב בדולרים (כמו כל דירה) - אני לא יודע אם זו הכוונה שמחיר הדירה יהיה צמוד לדולר.... האם זו הכוונה ? אם אני מבין נכון, ה.ד.ס זו כמו הפצ"מ - אבל פשוט עם קצת ריבית... נכון ?

אמיר72

New member
עוד על הצמדה

לגבי הה.ד.ס - כן. אגב, שכחתי, יש גם איגרת מקבילה בשם תאלי דולר. אם אתה קונה דירה מקבלן, המחיר נקוב בשקלים (ע"פ חוק). יכול להיות שהוא יוצמד לשער הדולר, איני יודע. אם אתה קונה מאדם פרטי, היינו יד שנייה, לרוב המחיר הוא נקוב בדולרים.

Artic

New member
אני לק קונה דירה חדשה...

אלא דירה יש שניה (או שלישית, ידוע
), המחירים כידוע לכל נקובים בדולרים, אבל השאלה היא האם הם בפועל משתנים בשקלים, ורק ההמרה היא לדולרים, או שהמחרי הוא ממש דולרי..

אמיר72

New member
זה אותו דבר

התשלום תמיד יעשה בשקלים, זו מדינת ישראל. עם זאת, מאחר והתשלום צמוד לדולר הרי שהשינוי בסכום השקלי יהא זה לשינוי בשער הדולר.

Artic

New member
בטוח ?

אם התשלום מתבצע תמיד בשקלים - המשמעות היא שאני רגיש לשער הדולר באותו יום, ולכן כדאי להצמיד את הכסף לדולר. אבל השאלה הנוספת היא מה קובע את מחיר הדירה עצמה - האם מחיר הדירה עצמה (לא ההמרה למטבע אחר) משתנה בגלל שינויים בדולר, אז על אחת כמה וכמה להצמיד לדולר. אם מחיר הדירה עצמה (לא ההמרה למטבע אחר) משתנה בגלל שינוים בשקל - אז להצמיד את הכסף גם לשקל. השאלה היא מה הכוח המניע...

אמיר72

New member
או, זאת כבר שאלה קשה ....

וזה בדיוק מה ששאלתי. התשובה תהייה אולי בפורום נדל"ן או שתשאל מתווכים באזור בו אתה מתכוון לקנות.

Artic

New member
זו ה-שאלה ! ../images/Emo13.gif לא הבנתי כיצד

ניתן להמליץ על אפיקים כאלה ואחרים מבלי לדעת את התשובה לשאלה זו...

אמיר72

New member
אתה שאלת על הצמדה לדולר וציינת

בהודעתך הראשונה כי המחיר הוא דולרי, ועל זה קיבלת תשובה. אם המחיר הוא לא דולרי, אז זה לא עומד בקריטריון של הודעתך הראשונה. אם השאלה שלך הייתה מנוסחת אחרת היית מקבל תשובה אחרת.

Artic

New member
דוע אתה מרגיש מותקף ?

אם זה בשל התנסחותי - מתנצל
בהודעתי הראשונה כתבתי שהדירה תרכש בדולרים, כי כך נהוג בשוק, אבל זה נתון פחות רלוונטי, השאלה היותר רלוונטית היא ה-שאלה ששאלתי קודם...

יועץ1

New member
צמוד למה?

המסכינה כבר שואלת שלוש פעמים אותה שאלה, ואין משיב. מחיר הדירה נקוב בדולרים, אך משתנה בהתאם למצב שוק. בשפה קלה, משתנה לפי היצע וביקוש. מי אמר שהצמדה לדולר היא בטוחה יותר מאשר משהו אחר. בלי להבין הרבה בתחום, ויסלחו לי כולם, נראה לי שצריך לפצל ולפזר את הסיכונים ולא להשקיע הכל באפיק אחד.

למעלה