help me ..בבקשה:]

shirands

New member
help me ..בבקשה:]

אוקיי אני לא אחת שאוהבת לקרוא כתחביב, אבל שיש ספר שממש מעניין אותי אני מסוגלת לגמור אותו ביום-יומיים אני לא אוהבת את כל סוגי הספרים אני אוהבת ספרים עצובים, על אהבות,סיפורים מהחיים, אולי ספרי נעורים, או יומנים משהו שיתחבר קצת אליי אני בת 16 קוראים לי שירן:] חשבתי שיהיה ממש נחמד אם אני אמצא משו לקרוא:] אוליי אתם יודעים על משהו?

Y A E LY

New member
אני אתחיל לאט לאט לחשוב על דברים

בכיוון שלך- כמובן שאת צריכה מדי פעם להגיב ולעזור בהכוונה. בראש ובראשונה יש את אסתר שטררייט וורצל- היא די מתאימה להגדרות שלך למעלה- ניסיתת את סיפוריה?!? לא הייתי ממליצה להתחיל מאורי- אולי מ"בני דניאל" או מ"בן הערובה". יש כמובן את ספריו של גרוסמן (קראתי את כולם)- האהובים עלי מבניהם "יש ילדים זי-זג", "מישהו לרוץ איתו" ו"הזמן הצהוב". יש את אתגר קרת- שאני לא בטוחה שהוא מתאים להגדרה שלך- אבל הוא נראה בעיני כספר חובה- "געגועי לקיסנג´ר", "צינרות", "הקיטנה של קנלר", "אניהו".... יש המון ספרים בנושא השואה שהם ככה מהחיים ומתחברים ללב. יש את רם אורן- שיש לו אחלה ספרים "לטרון" החדש מאוד מאוד מומלץ. "האפר של אנג´לה"- לא קראתי אבל הוא גם נחשב כמומלץ... עירית לינור- סופרת דגולה לדעתי- "שירת הסירנה", "שתי שילגיות". אולי אם תתני שמות של ספרים שראת שאהבת אוו לחילופין לא אהבת זה יעזור?!?

shirands

New member
היי, קודם כל ,תודה!!!

קראתי רם אורן וכאלה, אבל זה לא ממש עניין אותי אהבתי את הבושם, אם את מכירה וגם את האפר של אנג´לה אני לא ממש בקטע של השואה

Y A E LY

New member
אין בעד מה

אוקי אז אם את לא בקטע של ואה- אין לי מה לחשוב בנושא הזה... רם אורן- לא (שיהיה..) הבושם הוא סםפר נפלא ואם אהבת אותו אולי תאהבי גם את המוח?!? (אני אהבתי- והוא גם סיפור אמיתי-אוטוביוגרפיה...) המוח הוא ספרם של בכר אילן ודרורי יצחק (הוצאת מעריב הד ארצי) יצחק דרורי - "המוח", העלה על הכתב את קורות חייו לאחר מעצרו, בחודש 0פטמבר 1987 , כחשוד בתכנון וביצוע שוד הכ0פות הגדול בבנק הפועלים בירושלים, שנערך בחודש פברואר 1985. הספר נכתב במשך כשנה בין כותלי בית הסוהר בבאר שבע, למרות התנגדות נחרצת של שלטונות שירות בתי-הסוהר ומשרד המשטרה לסייע לאסיר בעבודתו. מבית-המעצר, שם היה כלוא עד תום ההליכים המשפטיים נגדו, יצר דרורי קשר, באמצעות אדם שלישי, עם העיתונאי אילן בכר. כאן החלה פרשת תקשורת עניפה שבסיומה היו מונחות בפני העיתונאי 40 מחברות בנות 40 דף כל אחת כתובות בכתב יד צפוף. היתה זו תחילתה של דרך מפרכת לפענוח הקודים של העולם התחתון בישראל, כפי שנכתבו לראשונה בידי אחד ממנהיגיו הבולטים. "ספר מרתק. כפורץ מיקצועי הגיע יצחק דרורי לדרגה של אמן... הספר מצליח לשקף את עולם הפשע מעיניו של פושע חושב..." (ניצב יחזקאל קרתי, לשעבר ראש אגף חקירות במשטרת ישראל). "0פר מרתק, הנקרא בנשימה אחת, מפתיע בעוצמתו, הייתי משווה את דרורי לטיפוסים שפיתחו את הפשע המאורגן בארה"ב" (פרופ` מנחם אמיר, ראש החוג לקרימינולוגיה באוניברסיטה העברית בירושלים). "סיפור אנושי מרגש ומרתק על התהוות עבריינות מתוך מציאות טרגית... עבור דרורי הפשע הוא עוצמה וכוח ובאמצעותו הוא הופך לכול יכול" (פרופ` משה אדד, לשעבר ראש החוג לקרימינולוגיה באוניברסיטת בר-אילן). יצחק דרורי. נולד בירושלים ב- 1944, בגיל 9 החלה הידרדרותו לעולם הפשע. דרורי נעשה "דייר מוכר" במוסדות ובבתי-הסוהר שבהם בילה 16 משנות חייו. תוכנית הפריצה המדהימה בתחכומה לחדר הכספות של בנק הפועלים היא שהעניקה לדרורי את הכינוי "המוח". אילן בכר נולד בירושלים ב- 1953. את דרכו כעיתונאי החל ב- 1979 בסוכנות עתי"ם. בשנת 1981 הצטרף ל"מעריב", וכיום הוא סופרו המדיני. במהלך עבודתו הצליח לחשוף פרשיות שחיתות בצמרת שירות בתי-הסוהר. גילוייו הביאו לפרישת קצינים בכירים ובהם גם מי שהיה נציב השב"ס - רפי סוויסה. *אני אמשיך לחפש*

Y A E LY

New member
יש גם קלאסיקות למיניהן..

עלובי החיים- ויקטור הוגו עשרים אלף מייל מתחת למיים- ז´ול וורן ג´יין אייר- שרלוט ברונטה כל סדרת האסופית.......... גבעת האירוסים השחורים- יצחק נוי בגוף אני מבינה של דוד גרוסמן נראה לי בדיוק מתאים לך!!! יש גם משהו ברוח טיפה הומריסטית שהוא נחמד-> "האבא של האבולוציה (ואיך אכלנו אותו)- רוי לואיס. לא מתתי עליו אבל הוא נחמד... החיים לא היו קלים לאבותינו באפריקה של לפני כמה עשרות אלפי שנים, זמן קצר אחרי שהחליטו לרדת מהעצים, ללכת על שתיים ולחשוב בגדול. המערות היו קרות וטחובות, אם היה לכם מזל והאריות לא גירשו אתכם משם; האוכל היה מגעיל וקשה לעיכול, אם נשאר לכם משהו במאבק עם אוכלי - הנבלות האחרים על השיירים שהשאירו הטורפים הגדולים, ובהנחה שאתם לא בצד הנאכל; וגם הקסם של הזדווגות בתוך המשפחה פג אתרי זמן - מה. באחת המשפחות המורחבות האלה קם יום אחד, בשלהי תקופת הפלייסטוקן, איש בעל חזון - פרומתאוס, ארכימדס ודרווין בקוף - אדם אחד - ונותן לאבולוציה דחיפה קטנה (שממנה לא התאוששנו עד היום). לא כולם מרוצים מקצב ההתפתחות המוגבר, ובעיקר לא הדוד ואניה, שטוען בלהט ובכל הזדמנות נגד הקידמה ובעד החזרה אל הטבע. הוויכוח מסתיים כשמגיע התייר ומגלה הארצות, הדוד איאן, אחרי שיטוט באירופה, אסיה ואמריקה, ומבהיר שהתת - אנושות כולה שרויה במהפכה. זכרונותיו של קוף - האדם הצעיר ארנסט על תייו ופועלו של אביו הדגול הם לא רק פנטזיה פרהיסטורית שנונה ומרתקת, אלא גם משל פילוסופי מבריק, הומור אנגלי במיטבו, והאבא של כל הרומנים המשפחתיים.

Y A E LY

New member
אין קשר

אבל כל מי שאהב את הבושם-שאני מכירה אהב גם את המוח- זה הצורת כתיבה.... כולה ניסיתי לעזור- לא צריך להתנפל עלי- עשיתי יותר ממה שאתה עשית כאן

סליחה ומחילה

אני רואה שפגעו לך בציפור הנפש. לא ברור לי במה בדיוק התנפלתי עליך. תחזרי לתגובה שלי ותבהירי לי. ואני מציע שלא נשקול כאן מי תרם כאן למה וכמה. ולדעתי אין שום קשר בין בושם למוח, אלא אם כן אנחנו מדברים על בשמים שונים. אני מתכוון לספר הבושם (שקראתי לפני שנים ואיני זוכר את שם המחבר) שבו מתואר גמד בעל חוש ריח יוצא דופן שהוא עצמו איזה ממזר דחוי ומסריח פיזית, ושהספר הוא מטאפורה חזקה ויוצאת מהכלל על מעמדות בחברה ושיפוטיות של החברה.

Y A E LY

New member
לא פגעו בי

למרות שאתה במשך כל היום מזלזל בהרבה אנשים כאן- אני לא נפגעת מאנשים כאלו...... לא אמרתי שיש קשר בין שני הספרים- פשוט כאשר הזכירו לי את השם הבושם עלה לראשי הספר המוח- שלדעתי היא תאהב- אני באמת לא מבינה מה הבעיה של כבודו עם זה... כל מי שאני מכירה שאהבה את המוח אהב את הבושם ולהפך-> אז מה בהבעיה להציע לה לקרוא את המוח?!?

עושה רושם שנתקלנו

לא זכור לי שפגעתי או זלזלתי בך או במישהו אחר לא היום ולא בעבר הקרוב. שאלתי מה הקשר בין הבושם למוח. פעם אחרונה -אין קשר. הראשון ספר נהדר והשני חינטרוש של קרימינלים שעשו כסף מהפשע שלהם. תהיי לי בריאה.

Y A E LY

New member
אני מצטטת קטע מההודעה הקודמת שלי

לא אמרתי שיש קשר בין שני הספרים- פשוט כאשר הזכירו לי את השם הבושם עלה לראשי הספר המוח- שלדעתי היא תאהב- לי באופן אישי יש קשר בין זה לזה בשל סיפור אישי שלי שקשור בשני הספרים האלו- זו האסוטיאציה שעלתה בי... אז זה מה שאמרתי כולה הצעתי ספר לקרוא- ספר שאותי מאוד ריתק אז מה הבעיה כאן לעזעזל?

הבושם - פטריק זיסקינד

שירן! ממהודעה שלך היה אפשר להבין שאת לא אוהבת לקרוא, או שמעדיפה רק "ספרות קלה", אבל ממה שראיתי שאהבת, אני ממליצה לך לא להפסיק לחפש, אלה ספרים נהדרים! אשמח להמליץ לך עוד...

גנגי

New member
את דווקא מפגינה טעם טוב,

ויש המון ספרים שאת עשויה ליהנות מהם. ניסית להתייעץ בספרייה? בד"כ הספרנים/ות יודעים לייעץ על סמך רשימה כמו שנתת. אולי תנסי את ארבע אמהות של שפרה הורן? קל לקריאה ומעניין, כתוב היטב, אולי תאהבי. ומה עם הספרים של אמי טאן (חוג שמחת המזל, למשל)? יש כל כך הרבה... נסי בספריות.

TheHead

New member
אבא ארך רגליים של ג´יין וובסטר

זה סיפור על ילדה בפנימייה, אבל זה סיפור נחמד מאוד. נהניתי וגם הבאתי לפנימיסטית שלומדת איתי וגם היא נהנתה. זה קצר, זורם, זה משהו שאפשר לעשות עליו בוקריפורט וזה בהנחה בשבוע הספר. תחפשי את המהדורה החדשה, שהיא ספר ירוק עם צהוב בצד וציור של ילדה שעומדת אלייך עם הגב שיש לה כובע קש גדול על הראש. שיהיה בכיף.

lady_anne

New member
נסי לקרוא את ספריו של

מאיר שלו (רומן רוסי ו-עשו), את ארבע אמהות של שיפרה הורן, אנה חנה ויוהנה (של מריאן פרדריקסון כמדומני) ואולי גם את ספריו של הרמן הסה - אני זוכרת שאהבתי אותם כשהייתי בגילך. קריאה נעימה.

shirands

New member
תודה רבה לכולכם:"] עזרתם לי ו..

שמעתי בהצעותיכם::] ממש תודה

למעלה