Help!!!

Aussie Girl

New member
Help!!!../images/Emo124.gif

היי! אני מסיימת י"א השנה ואני עדין מתלבטת אם לנסות להתקבל לעתודה או לא (שכמובן צריך לעשות פסיכומטרי בשביל זה). החלטתי בכל מקרה ללמוד לפסיכומרטי הקיץ. הבית ספר מתארגן אם איזה מורים לזה ועושים קורס באוגוסט-ספטמבר. שנה שעברה היה אותו דבר ושמעתי שהציונים בכלל לא היו מרחיקי שחקים (ממש לא!) ושהציון הכי גבוהה היה בסביבות 630 לכן אני צריכה את עצתכם, עדיף לי ללמוד עם מורים לפסיכומטרי בקורס שיהיה בקיץ בכל מקרה או לנסות לקנות ספרים וללמוד לבד? תודה רבה, אירנה

כמו שעונים לכולם פה-

אם יש לך מספיק כוח להכריח את עצמך לשבת על התחת וללמוד, כך שתספיקי לעבור על הכל ולהיות מוכנה בזמן למבחן- אין סיבה לקחת קורס. קורס מארגן לך את החומר ואת צורת הלימוד. ואם יש לך בעייה יש עם מי להתייעץ. הציון תלוי אך ורק בך. אם תשקיעי מספיק כדי להגיע למקסימום- ההתוצאות יהיו בהתאם. מה שקורה בקורסים האלה זה שלא תמיד יש זמן להשקיע גם בלימודים וגם בפסיכומטרי ואחד בא על חשבון השני. חבל. את חייבת קודם כל להחליט אם את בכלל רוצה עתודה. אם לא, אין סיבה להלחיץ את עצמך עכשיו. לדעתי עדיף לעשות פסיכומטרי אחרי הצבא או לפניו אם מתגייסים מאוחר. אבל לא בזמן הלימודים. שיהיה המון בהצלחה בכל מקרה!

Musi© Gi®l

New member
../images/Emo185.gif צודקת בגדול - רק...

כמה תוספות זה לא ממש המצב- שצריך להתפשר או לימודים או פסיכומטרי בתחילת השנה- בקושי לומדים בביצפר- עוד אין כמעט שיעורי בית, אין מבחנים, ככה שעל הביצפר זה לא ממש משפיע. הקושי היחיד בשילוב הזה - זה שבחלק מהימים לא רואים את הבית איזה 14 שעות... <כן, מ 7 בבוקר, עד 9 בערב, מבלים בביצפר, נכון נשמע הנאה צרופה ?> וזה די מעייף, וקשה. עכשיו- עוד שיקולים למה כדאי לעשות את הקורס- הקורס רציני פחות. כן זה שיקול לטובה לפעמים- כאילו השיעורים מתנהלים יותר בסבבה, כי לומדים עם אנשים מהשכבה שלך, עם החברים, וזה יותר נחמד, לדעתי מאשר אחר כך לעשות קורס עם אנשים שלא מכירים וקורס שהכל שם רציני מדי. זה שהציונים לא מזהירים- זה לא מעיד על טיב הקורס, אלא על טיב האנשים- אצלנו למשל היה ציון מעל 700, והיה ממש לא מעט מעל 600. נכון שהיה גם 400 וכאלה, אבל שוב- הכל תלוי בבן אדם... אין לך כל כך מה להפסיד חוץ מ 1500 ש"ח בערך ששווים אולי את החוויה- כי בסופו של דבר קורס פסיכו' זה כיף ואולי זה יחסוך לך הרבה בעתיד...

למעלה