HELP!!!

nu shoin

New member
HELP!!!../images/Emo101.gif

אוף! אני כועס! הרוקח בבית המרקחת מודיע לי שבתור בוגר, החל מעכשיו, הוא יכול לתת לי ריטלין לעשרה ימים בלבד. הוא מלמל משהוא על ביקורת של משרד הבריאות וציין שהרופא לא רשם "משהו" במפורש במרשם שיצדיק מרשם ל 30 יום. מה בדיוק הרופא צריך לרשום לא ממש ברור לי. היחס הזה פשוט מקומם. המנטליות של הפקידים, שבה, לדוגמה, מצד אחד משרד החינוך מאשר תוספות זמן לתלמידים אבל ללא ידיעתם מסמן כוכבית נסתרת בתעודות בגרות שלהם או להכריח אוכלוסייה שלמה "לחתום" בבית המרקחת כל עשרה ימים, פשוט מרתיחה. כאילו אוכלוסיית הADHD ולקויי הלמידה חיה במדינה אחרת. אני צריך עכשיו לחזור לרופא כדי שינסה את כוחו בכתיבת מרשם חדש למרות שלא ממש ברור לי מה הוא אמור לשנות. אני לא גר באזור מרוחק כך שאני לא בטוח שזאת תהיה סיבה טובה. עיינתי גם במסמך שנכתב על ידי הרוקח ישראל חלד לגבי הדרישות מהמרשם אבל שם הוא מתייחס רק לילדים והרוקח בבית המרקחת שלי ציין במפורש שהבעיה היא שאני בוגר. אני אשמח אם למישהו שנתקל בבעיה לאחרונה יש מידע עדכני ב"סאגה" הבלתי פוסקת הזאת ויש לו מושג מה הרופא צריך לרשום על המרשם כדי שהרוקח יכבד את המרשם ל30 יום.

kniaper

New member
פעם שלישית גלידה ../images/Emo4.gif

זה באמת מעצבן ומנג'ס הדברים האלה שעושים החברה בקופות החולים ובמשרד הבריאות. לי גם הייתה בעייה דומה להשיג תרופה אחרת כי הרופאה הייתה צריכה לצרף למרשם איזה טופס מיוחד שהיא בחיים שלה לא שמעה עליו לפני שהרוקח דרש אותו. בקיצור, גם אני הייתי שם ואני מכיר את העצבים שזה מביא. בעניין הריטלין עצמו, בלארט כתב על בעייה דומה לפני כמה חודשים. נראה לי שזה האינטרס של כולנו לדעת מהם הנהלים המדוייקים לקבלת התרופה ואיך אפשר לקבל ליותר מ10 ימים (מה נשכור דירה לייד הביתמרקחת?
). אז, מי שיודע מה החוקים מה בדיוק הרופא צריך לכתוב מוזמן לעדכן אותנו ונוסיף את זה לשאלות הנפוצות.

מיכל ט

New member
בוקר טוב

בפורום לקויות וזכויות פרסמו את הנהלים המדויקים של מרשמים לריטלין. כתב אותם ישראל חלד שמנהל את הפורום תרופות. אם אני לא טועה זה מופיע שם במאמרים. יום נעים מיכל דרך אגב, אמנם אני לא כל כך פעילה בפורום אבל עדין קוראת ומתענינת

yoyo10

New member
אויש איזה סיפור זה לקנות רטלין

בקופת חולים כללית באמת מקבלים ל 10 ימים רק בבית מרקחת של הקופה באותו איזור אם באיזור אחר אז צריך רופא מאותה מרפאה שיחתום על המרשם פשוט דפוקים שם

ש לומית

New member
לי ממש אין בעיות.

אני בקופ"ח כללית, והרופא רושם לי כל פעם "גרה רחוק מבית המרקחת" על המרשם. ("רחוק" זה מושג לא לגמרי מוגדר, אז אני חושבת שכל אחד יכול לבקש מהרופא שלו לרשום את זה.) זה מאפשר קבלת התרופה ל-30 יום. אני יודעת גם שהאבחנה צריכה להיות רשומה על המרשם. כבר קרה שלקחתי את הריטלין במרפאה בעיר אחרת - ולא עשו לי שום בעיות. מה שכן - כנראה שהנהלים אינם אחידים או שאינם ברורים לכולם. הרופא שלי, למשל, אמר לי למסור בפעם הראשונה צילום של המלצת הפסיכיטר לתיוק בבית המרקחת - ושם אמרו לי דוקא שלא צריך.

draush

New member
גם לי אין בעיות בנושא

מצאתי בית מרקחת קטן, שהרוקח הראשי כבר מקיר אותי (רק לחלק מהרוקחים שם מותר לתת לי את הרטלין) ואין לי שום בעיה לקבל שם רטלין ל 30 יום. מה שכן, לקח לי זמן וגם קצת עצבים עד שמצאתי אותם, בכמה מקומות אמרו לי שאין להם רטלין ובמקום אחד אמרו לי שהמרשם לא בסדר, אותו מרשם)

nu shoin

New member
דיווח מהשטח

חזרתי לבית המרקחת לאחר שהרופא הקפיד לרשום "לטיפול ממושך ל30 יום, לטיפול בADHD" (למרות שזה פחות או יותר מה שהוא רשם עד עכשיו). הפעם הרוקח החליט שאני צריך לחזור בדיוק עוד יומיים כי מקודם קיבלתי כמות מספיקה ל 5 ימים (!). כשהערתי לו שיש לי דברים אחרים לעשות בחיים חוץ מלבקר בבית המרקחת הוא "הרשה" לי לבוא גם אחרי. כשהערתי לו שאין בזה הרבה היגיון הוא שלף את ערכת ההישרדות של כל הפקידים באשר הם: "המחשב לא מרשה לי" וכשזה לא עזר הוא השתמש הנשק יום הדין: "יש אנשים שסובלים יותר ממך". כשסירבתי להשתכנע הוא ניסה: "אתה יכול לנסות בבית מרקחת אחר, וזה יותר ממה שאני צריך להגיד לך". באמת מאוד אצילי מיצידו לגלגל את הבעיה לבית מרקחת אחר. באמת הלכתי לבית מרקחת אחר ששם דווקא הדאיג אותם שהמרשם רק בכתב יד ללא עותק מודפס. לאחר הרהור קל הרוקח (שכנראה קצת פחות אמון על כללי הטקס) כיבד את המרשם. תם ולא נשלם, עד הפעם הבאה...

למעלה