HELP

HELP ../images/Emo10.gif

מצטערת מראש בנות על התיאורים אבל אני כל כך סובלת ואין לי עם מי להתייעץ. הגעתי כבר למצב שאני מוכנה לעשות הכל
. וזוזו עדה שאם אני כותבת על הנושא הזה סימן שבאמת כלו כל הקיצים
. כבר תקופה ארוכה אני סובלת כמעט מידי יום משילשולים המלווים בכאבי בטן חזקים מאוד. השבוע הגיע השיא, כל יום וכל יום מלווה בכאבי תופת נוראים בעיקר בשעות הלילה והבוקר, את ההחמרה השבוע ייחסתי בהתחלה למתח מהתור אתמול במרפאת האנדו' בגלל שידעתי שאני הולכת לבקש ניתוח, אבל ההתרגשות והמתח עברו לאחר הפגישה כמובן, אבל הכאבים והשילשולים לא. עכשיו היה ממש השיא התקפלתי על האסלה במשך 10 דקות בכאבי תופת הייתי צריכה להתאמץ (וההתאמצות כשלעצמה גורמת לכאבים) ובקושי יצא משהו, וזה לא עצירות שגורמת לכאבים כי היציאות רכות ביותר ממש מימיות לפעמים. האם למישהי יש עצה להקלה אני לא יודעת איך אצליח לסבול עוד התקף כזה
איזה כדור הוא משהו שיכול להקל? PLEASE

טשומפי

New member
../images/Emo201.gif

הלוואי והייתי יודעת על משהו שיכול לעזור. נשמע לי סיוט נוראי מה שעובר עליך. האם דיברת עם רופא (משפחה/נשים) על הכאבים האלו? אולי יש בעיה נוספת שמתחבאת כרגע מאחורי האנדו' (איזה וירוס נבזי ביותר) שגורם לך לכאבים האלו? נדמה לי שיש כדורים שיכולים לעזור לכאבי בטן משילשולים (אולי "קל בטן") אבל הייתי מאוד נזהרת מלקחת אותם כי הם לא עוזרים בפתרון הבעיה אלא רק בהקלה על הסימפטומים ויכולים להסוות סימפטומים אחרים שיכולים לסייע באיבחון הבעיה.
שולחת בלי לקרוא אם כתבתי משהו עם משמעות (גמורה מעייפות, מקווה לקרוא שוב מחר ולהתנצל על כל השגיאות שכתבתי, ולכתוב תשובה קצת יותר אמפתית וגם אולי קצת יותר עוזרת) טשומפי.

זואילי

New member
אוי מייקי

את סיפרת לסוריאנו על העניין הזה? תראי, במצבים של כאב תופת על סף עילפון (אצלי) - אני הולכת למיון. זה תלוי בך. לא ניכנס פה להגדרות גראפיות של מה שיוצא, אבל לפעמים ה"מימיות" האלה הן סימפטום דווקא של עצירות.(אם את זוכרת כשישבנו בבית קפה עם דמיוני.. ושאלת אותי משהו כשקמתי) אז בהחלט חשוב להבין מה באמת יוצא שם, לתאר את זה לרופא בצורה מדוייקת. אני מניחה שאת ישנה עכשיו (מקווה שכך) אבל בהתקף שכזה כדאי לך לשקול פנייה למיון. מיון נשים כמובן כי ברור שזה קשור למצב שלך כרגע. מה אני אגיד? תחזיקי מעמד. אם תרגישי ממש רע אל תהססי להתקשר, בכל שעה. אני 5 דק' ממך ו 10 דק' מתה"ש.

תודה זוזו יקרה ../images/Emo24.gif

סיפרתי לסוריאנו רק על השילשולים ולא על כאבי התופת כי הם התחילו רק השבעו וכמו שאמרתי שייכתי זאת למתח שהייתי בו השבוע, אבל המתח חלף והכאבים רק החמירו. סוריאנו אמר שאפנה לנעמי הדיאטנית של המרפאה שהיא תוכל לעזור, יש לי תור אליה בחמישי הבא. אני בהחלט מרגישה כאילו אני הולכת להתעלף במהלכם אבל אחרי שמשהו מצליח לצאת, הכאב מתחיל להרגע לאט לאט, לכן לא נראה לי שמיון יכול לעזור במשהו. אני כבר אחרי שני התקפי בוקר (לפחות קצרים יותר מההתקף שהיה בלילה) שהעירו אותי מהשינה ואחריהם חזרתי למיטה באפיסת כוחות. מקווה שזה יעבור אני כבר לא עומדת בזה.

lilo4

New member
אוי מתוקה ../images/Emo201.gif

נשמע כמו גהנום עלי-אדמות. למען האמת מזכיר לי כמה התקפים דיי דומים שהיו לי [בדיעבד מסתבר שזה בגלל האנדו'] אני לא חושבת שיש לי איזו תרופת קסם, כי ברגעים כאלה באמת שכל הכוחות אוזלים... אבל כשאת בתוך ההתקף של הכאב תנסי לנשום עמוק, להרפות את הגוף. כי כשיש כאב, הגוף באופן אינסטנקטיבי מתקפל ומתכווץ ואז זה עוד יותר גרוע. אז פשוט תנסי לנשום נשימות עמוקות, להרגיע את הגוף ואת האדרנלין שזורם בטירוף. כאילו ללכת "נגד" הכאב בראש שלך. כמה שהגוף רוצה להתקפל- לנשום עמוק ולהירגע, לתת להתקף לחלוף. ומעבר לזה, אני לא יודעת אם משככי כאבים עוזרים במצבים כאלה, למען האמת מעולם לא ניסיתי....אבל כדאי לנסות, רק כמובן בלי להגזים וכמו שזוזו כתבה- להיות בבקרה על מה שקורה, הרי ההתקפים הם הסימפטום. את יכולה לנסות לשתות תה קמומיל- יש כמעט בכל סופר תיונים כאלה של ויסוצקי או דומיהם, חליטות של קמומיל. אומנם לא הכי טעים, אבל חם ומרגיע, ובגלל שזה חליטה- אין בזה קפאין. חוצמזה, אם יש משהו שעוזר לי מאוד בתקופה האחרונה- מין כרית חימום כזו. כרית קטנה שמלאה בכוסמת [אם אני לא טועה]- פשוט מכניסים למיקרו לדקה-שתיים ומניחים על אזור הבטן, אין לך מושג כמה זה מרגיע. אם אין לך כרית כזו את יכולה לנסות גם להשתמש בבקבוק חם. כמובן להיזהר לא לגרום לכוויות. בכל מקרה, מה שאת לא עושה- חשוב שתהיי בבקרה על הגוף שלך. לצערנו לאף אחד אין באמת מושג איך כל הדברים האלה משפיעים עם האנדו'
תרגישי טוב מתוקה
ואם הכאב רק מחמיר- אל תקלי ראש, תתעקשי למצוא את הפיתרון

ואו,כמה מוכר ../images/Emo24.gif

בדיוק כמו העויתות מעיים שיש לי במחזור ובתקופות שהאנדו משגשג. הגדרת את זה מעולה. כאבי תופת שמשאירים אותך על סף תחושת עילפון,תשושה ונטולה. אני מקוה שהניתוח יביא עימו שיפור,כל כך מקוה
ובינתיים אין לי הצעות מלבד להסתמם. תרגישי טוב

זואילי

New member
ממש לא

לכזה דבר לא צריך להתרגל. צריך להרים טלפון ולבקש לדבר עם סוריאנו בדחיפות. זה לא הגיוני שעכשיו תהיי ככה 3 חודשים. כואב כואב כואב לשמוע מה את עוברת.

lee E

New member
תשמעי...

את יודעת הרי שאצלי מעורבות המעיים הייתה מסובכת וכללה חסימות כמעט מלאות לאורך כל המעי. באיזה שלב שמתי לב שברגע שאני אוכלת חלבון כלשהו, המצב מחמיר. אני מתכוונת לכל חלבון שהוא בשר/עוף/ביצים/אפונה/חומוס..פשוט הכל. ההנחה שלי היא שיתכן שלמעיים יותר קשה לעכל חלבונים, אז ברגע שהן מתאמצות, הפיתולים הדבוקים פשוט מאוד כואבים. ד"א, רוב הבעיה אצלי נעלמה לאחר שפתחו את הסתימות. אמנם המאכלים שבעבר גרמו לי כאבי תופת, עדיין גורמים לתחושות לא נעימות, אבל זה לא כואב כמו קודם.. תנסי..

מייקילולי

מצטערת לשמוע על הסבל והכאבים. חשוב שתדעי שיש עכשיו וירוס מעיים קשה, לא יודעת אם זה המקרה אצלך... הייתי עכשיו שבועיים שלמים עם כאבי בטן חותכים ברום הבטן ושלשולים מרובים, הייתי במוקד כמה פעמים וכמעט כל יום בקופ"ח עם עירוי נוזלים. הרופאים פשוט לא האמינו כמה זמן זה נמשך אצלי... יכול להיות שגם אצלך מדובר בחיידק או בוירוס במעיים... בלי קשר לוירוס, גם אני סובלת מדי יום משלשולים, נכנסת לשירותים לפחות 6 פעמים, סוריאנו טוען שזה שכנראה יש מוקד על המעי. מקווה שאת מרגישה כבר יותר טוב, תעדכני...

אוי ואבוי../images/Emo201.gif

נשמע נורא
מקווה שעבר לך ואת מרגישה יותר טוב
. ממש לא נראה לי שזה חיידק אצלי, הכאבים הם בבטן התחתונה וכל נסיון התאמצות גם מגביר את הכאבים בגלל כל ההידבקויות שיש לי שם (ולא חסר הידבקויות אצלי...). שאלתי באחד הפורומים הרפואיים על כך והרופא שם ענה לי שלפי מה שאני מתארת זה נשמע שאחת מלולאות המעי נתפסה באיזשהי הידבקות. תגידי מה איתך? בא לך להצטרף?? התחמקת כבר הרבה זמן
(דרך אגב, בדיוק היום חשבתי עלייך ותהיתי מה קורה איתך, נעלמת לנו, פעם הבאה תעלמי מסיבות טובות יותר
).

זואילי

New member
מייקי

מה שענו לך בפורום הרפואי, זה מצב שבו הייתי כשהגעתי לניתוח. בלי קשר למוקד הגדול הידוע והמוכר שלי בטוסיקון שהוא סיפור בפני עצמו, היו הידבקויות במעיים (שיצרו פיתולים משלהם וכמובן חסימת מעברים) שאותן סוריאנו ניקה והפריד עד שהגיעו למוקד הבאמת בעייתי, ואז בהתייעצות עם רוזין הוחלט לעצור, להעיר אותי ולעדכן אותי שעכשיו רק ימים יגידו אם אוכל להמשיך כרגיל עם המוקד הבעייתי או שפנינו לניתוח הגדול והספציפי למעיים עם כריתת אותו חלק. טפו טפו
התופעות המאוד קשות עברו לי ולכן עדיין אף אחד לא מדבר על הניתוח הבא, אבל אין ספק שבמקרה שלי הפרדת ההידבקויות במעי פלוס הדיכוי פלוס טיפול תרופתי של בארגבל פלוס הפיזיותרפיה (ביו פידבק לריצפת האגן) ועכשיו תוספת של הדיקור והצמחים המבחילים - נותנים לי שקט יחסי והמעיים מרימים את הראש אך ורק בזמן מכשושה נביילה כדי להזכיר לי שיש לי מוקד פעיל שהתחמק מהסכין. כולי תקווה שבניתוח שלך יטפלו במעיים הסוררים והלוואי וגם עלייך תבוא רגיעה מהמערכת הזאת.

lilo4

New member
אוי מותק ../images/Emo10.gif

זו [איכפת לך אם אני אקרא לך ככה?], ממש עצוב לי לשמוע
לא יודעת למה, כל פעם כשאני פותחת הודעה של מישהי וקוראת על החמרה במצב או על איזשהו סיבוך, פשוט כ"כ עצוב לי
מתוקה, אני באמת מקווה שהדיכוי יעזור והשקט היחסי הזה יתגבר, ולא יהיה זמני בכלל

זואילי

New member
../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif

וזה רק פה... יש לי עוד המוני שמות חיבה אצל חברותיי הלא אנדואיות. מעטים קוראים לי בשמי.

למעלה