HELP ! ! מה עובר על הארנבון שלנו..?!?!?!

מארס 29

New member
HELP ! ! מה עובר על הארנבון שלנו..?!?!?!../images/Emo28.gif

אז ככה, מיק מיק הוא די חדש אצלנו במשפחה וכבר קיבלתי פה עצות לרוב שעזרו ועשו לי סדר בנושא האוכל המצע וכו'.. ועכשיו אני נתקלת בבעיה אחרת, החלפנו לו אוכל בהמלצת יודעי דבר פה בפורום וקנינו לו את האוכל הפשוט באריזה השחורה (6 ש"ח לקילו) התחלנו לתת לו את האוכל ביום שישי והוא אכל את רובו והיה שמח וטוב לב, ביום שישי בערב הוא היה איתנו בסלון כמה שעות משוחרר ועליז (ומחרבן בכמויות שחבל"ז) עד כדי שעלה לי על הבירכיים והתפנק עלי, וגם נוכחנו לדעת שהוא מאוד מאוד נבון מאחר והוא הצליח לפתוח את הפתח של הכלוב מלמעלה ולצאת החוצה, ממש הצליח לדחוף אותו הצידה ולצאת.. ואני ספקנית שכמותי הייתי חייבת להבין האם הוא "תפס" את השיטה ואז הכנסנו אותו שוב לכלוב והוא הצליח לפתוח אותו בשנית, אף פעם לא ידעתי כמה שהם חכמים היינו בהלם (ניסיון עם כלבים בלבד). היום.. מהבוקר הוא לא נחמד, לא סימפטי
, לא יוצא מהכלוב וגם לא אוכל.. יצאנו מהבית וחזרנו בערב כמובן בציפיה לראות אותו שמח לצאת קצת מהכלוב, והוא עדיין לא נחמד, תוקפני אי אפשר לגשת אליו, הורדנו לו את מכסה הכלוב כדי שיצא באופן עצמאי והוא לא יוצא מאוד תוקפני ומשמיע קולות כאלה של איום.. ממש מוזר, חשבתי לעצמי שאולי הוא רעב אם הוא כמעט ולא אכל למרות שיש לו גם אספסת בכלוב אז אני מנסה לפתות אותו עם גזר ובנתיים הוא לא מתלהב, ראיתי שהוא עושה קקי/פיפי אז אין לי מושג מה קורה לו ודווקא עכשיו כשנראה היה שהרומן הולך ומתפתח הוא פתאום נסוג ותוקפני, מישהו יודע להסביר לי מה קורה?? אשמח לתובנות.

מארס 29

New member
ככה אמר המוכר בחנות

אז אני מאמינה לו וגם לא יודעת איך לבדוק את זה למה את חושבת?

מארס 29

New member
אף אחד..? ובכל זאת אני

רוצה לעדכן.. אז אתמול בלילה נתתי לו את האוכל הקודם שהוא האוכל עם הגרעינים למיניהם והבוקר ראיתי שהוא אכל ממנו, לא את הכל אבל אכל את רובו, אז הוא היה קצת פחות תוקפני אבל עדיין לא יוצא מהכלוב לא באופן עצמאי וממש לא מתלהב כשאנחנו ניגשים אליו.. אז אני עדיין תוהה מה קורה איתו?

לארנבונים יש תקופות של נסיגה

אני חושבת, שלא צריך להתרגש מזה, בסוף זה עובר להם. אני מקווה, שבעל החנות אמין. מישום, שקרו הרבה מאוד מקרים שבהם בעלי חנויות הטעו אנשים בעניין המין שלהם אני יכולה להעיד על שלנו ולא רק. אפשר לבדוק אם זהו אכן זכר, או, נקבה. יש הסבר לכך. אם אני לא טועה אפילו בפורום. אני בטוחה שתקבלי תשובה בהמשך. אני לא זוכרת, בן כמה הארנבון וסורי על-כך אבל, אי אפשר לדעת בהתחלה בבירור אם זהו זכר, או, נקבה. בקשר לחוכמה שלהם : הם אכן חכמים שחבל על הזמן. גם אני נדהמתי לגלות, עד כמה שהם יכולים להיות חכמים אצל הארנבונת הקודמת שלנו, אצל הארנבון הנוכחי שלנו.

כרגע קראתי בהודעותייך הקודמות בנוגע לגיל

הארנבון. אני מבינה שהוא בגיל שאפשר לדעת אם הוא זכר, או, נקבה. תנסי להרים אותו ולראות. אני בטוחה שבקרוב תקבלי תשובות מענת, או, טוטס.

טוטס

New member
אל תשחקו ככה עם המזון שלו - זה יגרום לו

להרגיש לא טוב. את המזון צרך להחליף בהדרגה במשך כמה ימים ולא בבת אחת. ואם כבר החלפתם - אל תתחילו לתת לו שוב מהמזון הישן. אם ההתנהגות שלו השתנתה והוא עדיין מסרב לצאת מהכלוב מאתמול בבוקר - אני הייתי לוקחת עד מחר הכי מאוחר לוטרינר מתמחה. הם חיה מאוד עדינה בריאותית, ושינוי התנהגות הרבה פעמים מצביע על בעיה שמתחילה. לצערי,הרבה פעמים אם אכן יש בעיה והיא נשארת ללא פתרון היא תסתיים במוות די מהיר. אופציה נוספת - אולי נקבה בהריון? אי אפשר "לנחש" וירטואלית..אתם חייבים שאיש מקצוע יבדוק אותו... אפשר למצוא וטרינרים מתמחים ברשימה אצלנו. בהצלחה

מארס 29

New member
לא יודעת איך לקרוא לזה

הוא אוכל, הוא שותה, הוא עושה את צרכיו לא נראה שירד במשקל, ובכל זאת לא ממש מתלהב לצאת מהכלוב ומשמיע קולות כאשר אני מתקרבת אליו ועדיין תוקפני, אני מצליחה ללטף אותו בין האוזניים ואז הוא רגוע יותר ואני מצליחה לקחת אותו בידיי וללטף אותו, יש לי צורך עז להרגיע אותו, כאשר הוא עלי הוא סימפטי ומתמסר אבל ברגע שאני מניחה אותו לידי על הספה הוא שוב לא נחמד.. אני מחפשת וטרינר שיראה אותו מישהו בסביבה הקרובה מחר בבוקר אמורה לדבר עם אחת כזו ונראה אם היא תוכל לעזור לי למרות שזה עדיין לא ברור לי כי השינוי הוא בהתנהגות שלו ולאו דווקא בקטע הגופני שלו, לגבי האם זו אולי בכלל נקבה..
למה עלי לשים לב? נדמה לי שזיהיתי בביטנו/ה 2 פטמות האם גם לזכר וגם לנקבה יש פטמות??? ואם זו נקבה במקרה (אין לי מושג מה אני צריכה לראות כדי להבין האם הוא זכר או נקבה,כלומר אני יודעת מה לחפש אבל לא יודעת איך זה אמור להיות אצל ארנבונים/יות..?? מוזר מה שקורה פה. תודה על ההתעניינות.

zulli

New member
מה שאת מתארת נשמע יותר כמו תגובות הורמונליות

ובעיקר של גיל ההתבגרות - אני מאוד בספק אם מדובר בשינוי התנהגות שקשור לשינוי במזון. יותר הגיוני שהוא מתחיל לחוש בנוח ולסמן לעצמו טריטוריה. בענין זכר נקבה - לעולם לא להסתמך על בעלי חנויות - בגיל צעיר נדרשת מומחיות לזיהוי המין אני מצרפת לינק לאתר עם תמונות שיעזרו לכם להבין איך לבדוק. לפעמים גם מומחים עלולים לפספס. בענין המזון אני מסכימה לחלוטין עם טוטס - את המזון יש להחליף בהדרגה (וזה נכון לכל בעלי החיים), ולא לשחק איתו וכל פעם לתת משהו אחר. כל מזון מורכב שונה ועשינויים תכופים עלולים לגרום לבעיות במערכת העיכול. בהצלחה

מארס 29

New member
תודה רבה,

הוא בן 8 ח' לערך (גם לפי דברי בעל החנות..) ואכן אימצתי את הצעתה של טוטס ואני מחליפה לו בהדרגה את המזון מערבבת לו משני הסוגים תוך שאני מפחיתה לאט לאט מהסוג המשמין והפחות מומלץ, היום גם קניתי לו עלי בייבי.. הכל, רק שיחזור להיות חמוד ומצחיק ולא תוקפני וחשדן. אז תודה רבה על הלינק המצורף אני הולכת לנסות ולהבין את מי אנחנו מגדלים את מיק מיק
או את מיקה מיקה
.

טוטס

New member
בגיל 8 חודשים אפשר כבר בבירור לראות

אשכים....קשה לפספס

maya567

New member
גם אוגי שלנו מפגינה את אותן ההתנהגויות

והיא פחות או יותר באותו גיל (10 חודשים). נראה גם שהיא לא ממש אוהבת כשאנחנו "פולשים" לה למרחב הביתי שלה - קרי, מכניסים את היד לתוך הכלוב, אפילו אם זה לקחת את קופסת האוכל, או ללטף. עם אמא שלה ראינו את זה כשהיא היתה בהריון, אז היא ממש היתה נהיית תוקפנית, והיתה נוהמת אם היינו מסתכלים עליה לפעמים

מארס 29

New member
גילוי מרעיש...!!!

זה לא אדון.... זו כנראה גברת... אני פשוט בהלם !!! אז האם זה הסבר להתנהגות שלה? האם משהו עובר עליה בימים אלה? אנחנו לא מצליחים להשלים עם הרעיון.. והוחלט לעת עתה שהיא נשארת מיק מיק.

אם היא נקבה זה מסביר הכל.

לנקבה יש לפעמים הריון מדומה. ואז היא עושה כל מה שארנבת בהריון עושה: עצבנית, תוקפנית וכאילו מגנה על עצמה. אין מה לעשות אם זה, צריך לתת לזה לעבור.

למעלה