תרשו לי לזרוק קצת "עור" על העבודה
העיתונאית. ואני, כמובן וכרגיל, מייצגת רק את עצמי. וסליחה אם אני נשמעת קצת בוטה. אין לי כוונה כזו, אבל אני מתכוונת לומר דברים מאוד נחרצים. פנייה לעיתונאי צריכה בראש ובראשונה להיות קוהרנטית ועניינית. במקרה הזה, הכלל התקף הוא - 17 השניות הראשונות קובעות. לטוב ולרע. אם מי שפונה אלי לא מצליח/ה לבטא את הרעיון מאחורי העיסוק/סיפור בשלושה משפטים, אני מתחילה לאבד עניין וסבלנות. וזה לא משנה אם הפונה הוא/היא יח"צן מיומן או אשה שמעולם לא עסקה בתחום. המון אנשים פונים אלי, אל כולנו, כי מישהו אמר להם שהסיפור שלהם שווה כתבה. במקרים רבים זו אמירה מופרכת, משום שמה שעובר את סף העורך בעיתון אחד, לא יעבור גם את סף מזכירת המערכת בעיתון אחר. לא כולנו עשויים מקשה אחת, ולכן, אחת העצות הטובות והנבונות שהועלו פה - לקרוא קצת עיתונים ולברור מי העיתונאי שאייטם כזה יכול לעניין אותו - היא עצה מצוינת, וחבל שהרבה משרדי יח"צ מפספסים אותה. במאמר מוסגר אציין שלא אחת פונים אלי ממשרדי יח"צ, וברור לי שמי שפנה מעולם לא טרח לפתוח את מדור הבריאות ב"לאשה". לא השכיל לקרוא "רק" שלושה גליונות אחרונים, למשל, ולהבין את הסגנון, את האג'נדה. זה לא נורא מסובך ולא גוזל המון זמן, וכשאני קולטת שמי שמדבר איתי מעולם לא קרא שורה אחת שלי, זה קצת, איך לומר בעדינות, מעורר תחושה שמזלזלים בך. ואת זה אף אחד לא אוהב, וזו ממש לא שאלה של אגו. עידית, ספציפית אליך: ממה שכתבת עד עכשיו לא הצלחתי להבין מה ומי. נהפוך הוא, הצלחת לייצר אצלי התחלה של אנטגוניזם - בגלל סגנון הכתיבה ובחירת המילים שלא עוררה את אמוני, ועדיין אין לי שמץ מושג במה את עוסקת, אם את אשה אסרטיבית ואינטליגנטית, שיש לה מה לומר ושאנשים ירצו לשמוע את מה שיש לה להשמיע. ובקצרה: התחלה לא טובה. ושוב, סליחה על הבוטות. אני לא נגדך, אני מנסה לעזור לך למקד את עצמך. אם את רוצה לפנות בעצמך לעיתונות, את מוכרחה להקדיש לכך הרבה מחשבה. לכתוב לעצמך את ה"אני מאמין" שלך, להסביר ב3 משפטים במה את עוסקת, מי קהל היעד, מה החידוש שאת מציעה ולמה את שווה כתבה/אייטם. כלומר - למכור את עצמך באותה בהירות ומהירות שתשדיר פרסומת עושה את זה, אבל בLIVE. נכון שיח"צן טוב יעשה בשבילך את העבודה בקלילות וביעילות וישיג לך תוצאות, אבל יחצ"ן בינוני יקח את כספך ועלול להיכשל באותן נקודות בהן תכשלי את. מה עדיף לך? שאלה קשה... שאין לי תשובה חד משמעית עליה.