HELP ותודות מראש

HELP ותודות מראש

אני עוסקת ביעוץ לנשים בפריצת דרך. הנושא חדש בארץ ובארה"ב 15 שנה.העיקרון בגדול!! לעזור לאנשים ובמיקרה שלי ההתמקצעות תהיה הכוון לנשים לפרוץ.הן בתחום העבודה,הן בתחום האישי.קהל היעד שלי ממוקד לנשים בגיל 40 פלוס אשר מרגישות תקועות והחיים חולפים לידן. אבקש עזרה מחברי הפורום על אפשרויות שנראות לכן ליחצנות ולשיווק נכון וממוקד. ותודות מראש!!!!
 
אגב, למה לנשים בלבד..?../images/Emo72.gif

לדעתי המאפיינים שתיארת יכולים להתאים גם לגברים בגילאים הנ"ל. בכל מקרה,לדעתי תוכניות אירוח בטלוויזיה כמו "אומלטה"..(אודטה כמובן...) ותוכניות בוקר יכולות להתאים לנושא. עיתונות לנשים כמו לאשה וכדומה. נסי אולי להציג מישהי שהשתתפה בפעילות שלך כדי לשמוע ממנה התרשמות וכדומה.כתבים שעוסקים בחברה יכולים להתאים גם לנושא. בהצלחה!
 

IDITHRON

New member
למוטי

היבנתי מהשרשור שרצוי לפנות לשלושה גורמים תוכניות טלויזיה-יש לך עצה פרקטית איך יוצרים את הקשר? עתונים לעורכים אין לי בעיה למצוא את הטלפונים. כתבים שעוסקים בעניני חברה גם אין לי מושג איך מגיעים. המון המון תודות על העצות מראש.
 

IDITHRON

New member
לשאלתך למה לנשים בלבד

אני חושבת ששני התחומים נשים ושיווק מאוד מדברים אלי וכדי להתמקצע התמקדתי בהם . אבל בהחלט נתת לי חומר למחשבה מעמיקה יותר תודה.
 

ron ad

New member
"אופטימית קוסמית" זו את?

שלום, קודם כל האם IDITHRON ו "אופטימית קוסמית" זו אותה אחת? לגבי שאלתך: ניתן לנסות לפנות לבד, לפעמים זה מצליח אך דורש המון מאמצים, ולפעמים זה אפילו מזיק (אני מכיר לקוחות שניסו לבדם - הציעו אייטם, קיבלו אישור חיובי אבל מפה כבר לא ידעו מה לעשות יותר...ואז נעזרו ביחצנים). "עתונים לעורכים אין לי בעיה למצוא את הטלפונים" - זה הרי לא מספיק, וממש לא פשוט או טרוויאלי לדבר עם העורכים ישירות. "כתבים שעוסקים בעניני חברה גם אין לי מושג איך מגיעים" - זו לא הבעיה מתקשרים למערכות, מקבלים מספר ביפר/טלפון ומקווים לטוב. הבעיה היא למי בדיוק לפנות, הרי יש המון כתבי חברה, את מי זה יכול לעניין זו השאלה. וניתן להעזר ביחצנים מקצועיים (העלויות לא גבוהות כמו שכולם חושבים). שיעשו את הכל וידאגו שתקבלי חשיפה ולא רק אייטם בודד (תחשבי, מה יצא לך מאייטם בודד?) וכעת השאלה האם את רוצה להמשיך ולנסות לבד? רון
 
אותה אחת

לרון לא מזלזלת לשניה במקצוע יחצנות ואין לי שום ספק !!!!שכמו בכל מקצוע למקצועונות יש יתרון. כרגע מאילוצי תקציב חושבת להתחיל לבד...ולכן פניתי לעזרה לפורום. שבת שלום ותודות מראש לכל מי שיש לו רעיון לקדם אותי.
 

BusyMe

New member
לא מסכימה

אפשר לעשות זאת לבד, זו לא בעיה, ולא צריך להיות יחצן בשביל זה (אתה מציג את עצמך כיחצן, ואז העיתונאים עוברים לדום?). עידית, מה שאת צריכה לעשות זה לעבור קצת על עיתונים, למצוא כתב שתחום כתיבתו ודרך כתיבתו מוצאים חן בעינייך. להתקשר למערכת העיתון (מספרי טלפון ב"דפי זהב"), ולבקש לדבר עם אותו כתב. לרוב, מנסיון, הוא (או היא, כמובן) לא נמצאים או עסוקים. אפשר לבקש טלפון נייד ו/או אימייל. תמיד נותנים (אני לא נתקלתי בסירוב, ופניתי לכל העיתונים הגדולים). את אף אחד לא מעניין אם את יחצנית או לא, אלא מה יש לך לספר להם. דרך אגב, לפעמים האימייל של כתב מסוים מצוין בעיתון או המגזין. לגבי תוכניות טלוויזיה, אני מניחה (ואין לי ניסיון בזה), שאפשר להתקשר ישירות למזכירות הזכיין ולשאול את המזכירה איך מגיעים למערכת של תוכנית כלשהי.
 

ron ad

New member
לא מסכימה?

שלום, *אפשר לעשות לבד (גם טלוויזיה), את זה כבר כתבתי. *גם את הטלפונים ניתן למצוא. *את הניידים או המיילים לא תמיד מוסרים - מניסיון. הכל תלוי בסוג הכתב. ככל שהוא (או היא) יותר חשוב כך יותר קשה להשיג אותו ובמקרה הטוב מקבלים מספר ביפר. *את הכתב בסופו של דבר מעניין לקבל סיפור/אייטם טוב. לא תמיד אכפת לו ממי הוא מקבל אותו. הבעיה שלא כל אחד יודע להגיש זאת בבצורה הנכונה, וכך סתם ניתקלים בסירובים. בכל מקרה, כפי שכתבתי בהתחלה, ניתן לעשות לבד, הכל עניין של עלות מול תועלת. שיהיה בהצלחה, ואשמח אם תעדכני אותנו. רון
 
לטלי

בוקר טוב קודם כל המון תודות על הרעיונות ודרך יישומם. עדין חושבת שיש להתמקצעות ולמקצוע היחצנות ידע ונסיון ובטח מקצר תהליכים.אבל כפי שכתבתי ההוצאה כרגע לא רלוונטית. ולך מנהל האתר כמה מילים,אני מסתובבת המון בן פורומים שונים מלבד החלפת דעות שבעיני מאוד חשובה יש מקום לעזרה הרבה יותר משהפורום שלך נותן לאנשים .דע לך ומנסיון אישי אנשים זוכרים לטובה וברגע שאפרוץ קדימה אין לי שום ספק שאזדקק לשירות הזה ישאר או לא ישאר מקום טוב בלב למי שעזר. כמו שישנם מאמרים בכל פורום מקצועיים,קישורים מדוע שלא תתן ידע לאנשים ? נתינה נותנת לאחר אבל אתה הוא זה שהכי הרבה מקבל.....למחשבה!!!! רק טוב!!!!
 

ron ad

New member
אופטימית ....

שלום, אנני יודע אם את יודעת, אבל הפורום יחסית חדש, ולכן עדין ללא תכנים מקצועיים (ובהזדמנות זו, יש יחצנים שמעוניינים לכתוב או לסייע בכתיבת מאמרים בנושא יחסי ציבור?). אני מקווה שכאלו יעלו בתקופה הקרובה. לגבי הפורום, הפורום מהווה עזר להרבה אנשים (אני מקבל על כך פידבקים חיוביים), ואני מקווה שעזר גם לך. קיבלת קצת חומר למחשבה ומקומות אליהם כדאי לפנות. אני מקווה שישאר לך מקום טוב בלב לפורום. רון
 
תרשו לי לזרוק קצת "עור" על העבודה

העיתונאית. ואני, כמובן וכרגיל, מייצגת רק את עצמי. וסליחה אם אני נשמעת קצת בוטה. אין לי כוונה כזו, אבל אני מתכוונת לומר דברים מאוד נחרצים. פנייה לעיתונאי צריכה בראש ובראשונה להיות קוהרנטית ועניינית. במקרה הזה, הכלל התקף הוא - 17 השניות הראשונות קובעות. לטוב ולרע. אם מי שפונה אלי לא מצליח/ה לבטא את הרעיון מאחורי העיסוק/סיפור בשלושה משפטים, אני מתחילה לאבד עניין וסבלנות. וזה לא משנה אם הפונה הוא/היא יח"צן מיומן או אשה שמעולם לא עסקה בתחום. המון אנשים פונים אלי, אל כולנו, כי מישהו אמר להם שהסיפור שלהם שווה כתבה. במקרים רבים זו אמירה מופרכת, משום שמה שעובר את סף העורך בעיתון אחד, לא יעבור גם את סף מזכירת המערכת בעיתון אחר. לא כולנו עשויים מקשה אחת, ולכן, אחת העצות הטובות והנבונות שהועלו פה - לקרוא קצת עיתונים ולברור מי העיתונאי שאייטם כזה יכול לעניין אותו - היא עצה מצוינת, וחבל שהרבה משרדי יח"צ מפספסים אותה. במאמר מוסגר אציין שלא אחת פונים אלי ממשרדי יח"צ, וברור לי שמי שפנה מעולם לא טרח לפתוח את מדור הבריאות ב"לאשה". לא השכיל לקרוא "רק" שלושה גליונות אחרונים, למשל, ולהבין את הסגנון, את האג'נדה. זה לא נורא מסובך ולא גוזל המון זמן, וכשאני קולטת שמי שמדבר איתי מעולם לא קרא שורה אחת שלי, זה קצת, איך לומר בעדינות, מעורר תחושה שמזלזלים בך. ואת זה אף אחד לא אוהב, וזו ממש לא שאלה של אגו. עידית, ספציפית אליך: ממה שכתבת עד עכשיו לא הצלחתי להבין מה ומי. נהפוך הוא, הצלחת לייצר אצלי התחלה של אנטגוניזם - בגלל סגנון הכתיבה ובחירת המילים שלא עוררה את אמוני, ועדיין אין לי שמץ מושג במה את עוסקת, אם את אשה אסרטיבית ואינטליגנטית, שיש לה מה לומר ושאנשים ירצו לשמוע את מה שיש לה להשמיע. ובקצרה: התחלה לא טובה. ושוב, סליחה על הבוטות. אני לא נגדך, אני מנסה לעזור לך למקד את עצמך. אם את רוצה לפנות בעצמך לעיתונות, את מוכרחה להקדיש לכך הרבה מחשבה. לכתוב לעצמך את ה"אני מאמין" שלך, להסביר ב3 משפטים במה את עוסקת, מי קהל היעד, מה החידוש שאת מציעה ולמה את שווה כתבה/אייטם. כלומר - למכור את עצמך באותה בהירות ומהירות שתשדיר פרסומת עושה את זה, אבל בLIVE. נכון שיח"צן טוב יעשה בשבילך את העבודה בקלילות וביעילות וישיג לך תוצאות, אבל יחצ"ן בינוני יקח את כספך ועלול להיכשל באותן נקודות בהן תכשלי את. מה עדיף לך? שאלה קשה... שאין לי תשובה חד משמעית עליה.
 
לאסנת תודה

אסנת אין לי מילים !!!להביע את תודתי !!!! למרות המילים הקשות מיקדת אותי והבנתי את המסר היטב !!! מה שברור לי לא ברור לאחרים ושוב תודה !!!! את המשך ההודעה אני שולחת לך במסר אישי. לילה טוב
 
אצלי צריך עזרה בתחום

אמא שלי נמצאת במצב הזה של גיל 50+ ונמצאת בבית,הייתה שרטטת במקור לפני שנים אך הגיעו זמנים ואין לה עבודה, והיא שונאת להישאר בבית כל היום ולא לעבוד ולא יכולה למצוא עבודה בגלל הגיל ואי יכולת לעבוד עם מחשב,המצב הכספי שלנו לא משהו אז בכלל הרצון.. אבל מה שכן היא מציירת על כלי זכוכית שונים ומתקשה לשווק את עצמה, אנשים תמיד מתפעלים ומשבחים את הציורים והעבודה אבל.. קשה לה למכור, יש לך רעיון ? אשמח לשמוע כל דע, רעיון..
 
למעלה