HELP אני צריכה עזרה

miki49

New member
HELP אני צריכה עזרה

יש לי אח מבוגר לא נשוי מתקרב ל-40. הוא חי כל השנים בחו"ל. עכשיו לאחר שנים רבות הוא החליט לחזור לארץ. בהתחלה הוא גר אצלי בכל ביקור בארץ כ-4 עד 5 פעמים בשנה. סופסופ שמתי לזה סוף הוא השכיר לעצמו דירה. אך עכשיו כל החגים הוא מגיע לאכול כל הארוחות מה שמחרפן אותי אמרתי לו במפורש שנמאס לי מזה ואני לא מוכנה שיבוא כל הזמן. זה לא ארוחה אחת אלה עשרות ארוחות. גם לי יש חיים מארחת או מתארחת אצל חברים אני לא יכולה לסבול זאת. אז הוא אמר בסדר וממשיך לבוא כאילו שם פס. היום הוא מתקשר לומר לי האם הוא צריך לקנות משהוא אמרתי לו לא וגם לא הזמנתי אותך . הגיע הזמן שתמצא לעצמך בחורה ותקים משפחה אתה לא יכול לבוא אליי כל הזמן זה כבר נמאס. (ההורים נפטרו לא ציינתי) אך הוא בשלו לא מעניין אותו להתחתן ולהקים משפחה אלה לשבת על הראש של אחרים ןלאכול אצלהם כך גם היה בחו"ל וכך הוא ממשיך פה. מה לעשות איתו?? וכשמכירים לו בחורות הוא מוצא תירוצים מה לא בסדר אצלהם.

גרא.

New member
miki49,עלייך ללמוד להיות יותר אסרטיבית,תקיפה.

מה דעתו של בעלך? אם הוא מרגיש כמוך,היכן הוא בתמונה? לאחיך סבות משלו מן הסתם לחוסר הסתגלותו למציאות.אבל כל עוד הוא לא פונה ביזמתו לקבל עזרה,אין דרך לחייב אותו.

Just say No.

כמו שגרא אמר, זה הבית שלך -- את יכולה לדרוש מאחיך שיפסיק לבוא. אני רוצה להדגיש גם, שזה בכלל לא קשור לבחורות וכו'. את לא חייבת למצוא לאחיך בת זוג כדי שהוא יתפנה מביתך. זה הבית שלך. מספיק שאת לא רוצה אותו שם. כמו שהצלחת להרחיק אותו מהמגורים בבית שלך, תוכלי להרחיק אותו מהאכילה בבית שלך. בטח מטריד אותך שזה "לא נעים" לגרש אח. תזכירי לעצמך שזה הוא שצריך להיות לו לא-נעים שהוא מתעלק על אחותו. בהצלחה.

nutmeg

New member
אבל היא אומרת "לא"

והוא פשוט שם פס ומגיע. מה עושים אז? אומרים לו "לך מפה ואם לא אקרא למשטרה"? אומרים לו לא הוזמנת ובגלל זה לא ניתן לך אוכל? בעייתי.

אכן בעייתי

ולא נעים בכלל. אבל כמו שבהתחלה הוא היה נשאר ללון אצלה והיא הצליחה להפסיק את זה, כך -- באותה שיטה -- היא יכולה להפסיק את הארוחות האלה. לא אמרתי שזה קל.

hanagreen

New member
אין לו חברים?

אין לו חברים? מה הוא בעצם מפריע לך? אם הוא לבד, לא משמח אותך שאת יכולה לעזור לו? כנראה שטוב לו אצליך. כדי להפחית מהעומס, תני לו שגם הוא יביא דברים ויעזור. אם את מתארחת אצל אחרים, הוא בוודאי לא מגיע לארוחות. הוא מגיע רק אליך. זה צריך להיות לך למחמאה. יש לו רק אותך. בוודאי לא יהיה לך נעים, אם הוא ישאר לבד בחגים. נכון? יש אבל, לפעמים דרכים אחרות, אם את לא רוצה שיבוא אליך לארוחות. הזמיני אותו לשעת הקפה. לקינוח תגידי לו שתשמחי, אם יבוא לקפה. או פשוט אל תספרי לו כשאת מזמינה אורחים לחג. הזמיני אותו רק כשאת מזמינה לכוס קפה. קשה, אבל הוא לבד. לא את.

למעלה