helo

waveyorke

New member
helo

שלום, רציתי המלצה על ספר טוב של סטיבן קינג להתחלה- אף פעם לא קראתי ספר שלו. למעשה אני בקושי קוראת ספרים ובזמן האחרון יש לי חשק לקרוא אז אשמח אם תמליצו על ספרים טובים אחרים...

Rivendell

New member
סטיבן קינג

קודם כל, את צריכה להחליט מה מהספרים שלו את מעדיפה - האימה או הלא אימה
יש לנו שני מאמרים שעוסקים בז'אנר שלו ומפרטים עליו קצת: אחד ושניים אם את מחפשת אימה - אני אהבתי הכי את "דברים שצריך" ואת "מיזרי". גם "הניצוץ" לא רע, כך אומרות השמועות, אבל אני אשאיר למכורים האמיתיים לתת לך המלצות מפורטות, כי דווקא את האימה של קינג לא אהבתי במיוחד מעולם. מה שכן אהבתי, אפילו מאוד, הוא הספר "גרין מייל"(לא ספר אימה, מה שכן). עליו אני ממליצה מאוד מאוד בחום, וגם יש עליו מאמר, כמובן

ההמלצות שלי

בזמנו הכי אהבתי את: "זה" "החצי האפל" "הקמע" (יחד עם פטר שטראוב) למעשה ככל שהשנים עברו הספרים שלו פחות "עשו לי את זה", או בשל הטעם המשתנה שלי או בשל הדרדרות הכתיבה שלו (קשה לי לאבחן אם אומנם היתה הדרדרות כזאת) יש לו גם ספרים שאינם אימה (לדוגמא : הסרט "חומות של תקווה" שנעשה על פי ספרו "(ריטה היוורת') וגאולת שושנק"). גם הסרט "אני והחבר'ה" הוא עיבוד לספרו ("הגופה")

Rivendell

New member
"הגופה" ו"שושנק" הם לא ספרים

אלא נובלות, שפורסמו יחד עם עוד שתיים בספר אחד "עונות מתחלפות" (אם אני לא טועה
).

יתכן מאוד ואת צודקת

ידוע לי רק שהסרטים נעשו על פי הכתיבה שלו. הנחתי שהם ספרים רק בשל אורך הסרטים :) אני אפילו לא משוכנע שהם תורגמו לעברית

Rivendell

New member
עובדתית אני צודקת, והם תורגמו בהחלט

כמו שאמרתי, יש ספר בשם "עונות מתחלפות", בו יש ארבע נובלות של קינג, ביניהן "הגופה" ו"שושנק". וכדי להוכיח - הנה לינק

Rivendell

New member
אגב, גם "תלמיד מצטיין מדי"

עוד אחת מהנובלות בספר, הפכה לסרט ששודר לא מזמן בערוץ 4.

הילדה שאהבה את טום גורדון

הוא נחמד, קראתי אפילו כמה פעמים. אני חושבת שצריך להיות במצברוח בשביל הספר. בעצם בשביל כל ספר צריך להיות במצברוח מיוחד. בכל אופן אני ממליצה. את גרין מייל ראיתי בסרט, ובוקשי יכולתי לראות מבעד למסך הדמעות שכיסה את העיניים שלי. אני מניחה שהספר הרבה יותר עצוב, ודברים עצובים זה טוב.

למעלה