Hellooooooooo me fellow P's...

Vetinari

New member
עכשיו שאתם אומרים את זה...

אני חושבת שהגעתי מהספר "Dirk Gently's Holistic Detective Agency", שזה השם באנגלית. בעברית קוראים לו "סוכנות הבילוש של דירק ג'נטלי". אותו קראתי בעברית שהייתי בערך בת 18 או 19. לא זכור לי בדיוק מתיי. אבל בעקבות זה הגעתי לפראצ'ט

ford 42

New member
רבים וטובים

הגיעו מאדאמס, למרות שאני אישית לא הגעתי ממנו אלא יותר נסחפתי הצידה מתוכו. אני משער שהקאלט שסובב את המדריך תרם לתופעה (עם כל הכבוד לקאלט של פראצ'ט, ויש כבוד, זה לא ממש אותו הדבר). ולמעשה, עם באנגלית עסקינן, בדיוק סיימתי את ארבעת הספרים הראשונים של המדריך באנגלית (הספר המאוגד העבה, עם ההקדמה והסיפור הקצר), ודברים שרואים משם, לא רואים מכאן. גם הספקתי לסיים את הפראצ'ט הראשון באנגלית (small gods), והייתי רוצה עוד, אך המחסור במזומן והנוכחות הדלה בחנויות (שלא לדבר על ספריות השאלה) מונעים בעדי. היש כאן שמאמינים בהחלפת ספרים? אני מוכן להחליף את שני הנ"ל ו-catch 22 (לא אותו סגנון, אך בהחלט ספר ראוי), בספרי פראצ'ט באנגלית, ספר תמורת ספר. אההה.. כן.... שלום, אני חדש בפורום הזה!

TheBursar

New member
להחליף אחד מספרי?!

ספרים שאספתי בעמל רב וממון לא קטן?! לא נראה לי! אבל מה שכן אני מוכן להשאיל לעיתים ספרים. לעולם לא מחליף, רק משאיל

Vetinari

New member
בתור אחת ש....

מאווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווד מחשיבה ספרים, ושספרים יותר חשובים לה מ-TV, רדיו או כל סוג מדיה אחר, כל הכבוד שאתה מוכן לסכן את גרול ספריך (לא לפגוע באף שואל כמובן) בידיי אחרים. קבל ח"ח

ford 42

New member
הרעיון...

הוא כזה: כל אחד מהספרים האלה נקרא על ידי מספר פעמים, באנגלית ובעברית, את הקטעים שאני אוהב אני למעשה זוכר בעל פה. אני רוצה שאחרים יהנו מהם גם ואני רוצה להנות מספרים אחרים מבלי להקריב חלקים ניכרים מחסכונותי. רעיון של שיתוף ידע ובידור אשר שייכים, או לפחות צריכים להיות שייכים, לכולם. איני מפסיד דבר בהמהלך שכזה, אני מחליף ספר בעד ספר, וספרים, כל עוד מתיחסים אליהם בכבוד מינימלי, לא מעבדים מערכם עם הזמן. בארטר בסגנון הישן והטוב, מה רע?

TheBursar

New member
אבל!

וזה אבל גדול! הסיבה שאני קונה ספרים היא שאני רוצה שיהיו לי אותם. לא רק בשביל לקרוא אותם פעם פעמיים. אני פשוט אוהב ספרים! ואני מחשיב אותם מעל לספר (כמו ספר מתמטיקה) הם ברמת אוסף! שוב, אני מוכן להשאיל. תחת תנאים מגבילים וכו' אבל לא לתת... הספרים שלי נקנו במטרה שישארו אצלי. סתם לקרוא ספר אפשר ללכת לספריה.

ford 42

New member
תשמע, תראה...

כל אחד וראייתו שלו את העולם. אני לא אוסף ספרים, אני לא רואה אותם כחפצים רגילים, הם לא ממש שלי, יותר מדוייק להגיד שהם ברשותי, וההשקפה הזו נובעת דווקא מאהבתי הגדולה למילה הכתובה. יש מאחורי השיטה גם היגיון - בעזרת החלפת ספרים אני זוכה לקרוא יותר ספרים בפחות כסף. אתה יודע מה? אני אלך יותר רחוק - אם בישראל היו חנויות ספרים משומשים כמו שראיתי בארה"ב, היו גם מקרים רבים בהם בהם הייתי נותן ספרים ללא תמורה. ובקשר לספריות: תגיד לי - איזו ספרייה מחזיקה טרי פראצ'ט באנגלית? (בתחום גבולות מדינת ישראל). מצד שני אני לגמרי מבין אותך - שמת כסף טוב על ספרים שלעיתים קרובות מאד לא קל להשיג, ואני מבין שברצונך לשמור עליהם. אני פשוט מסתכל על זה מזווית אחרת.

TheBursar

New member
האמת שאני נתקלתי במספר ספרי

טרי באנגלית בספריה הציבורית פה באילת אבל אני לא יודע אם הם עדיין שם... בנוגע לתרבות הספרים בארץ... האמת שגם אם הייתה אפשרות כזו להחליף ספרים עם אנשים אז אולי הייתי עושה את זה עם ספרים אחרים אבל לא ספרי טרי. זה כמו שאמרתי, מעבר לרק שיהיו. זה אוסף ואוסף לא מחליפים. לעומת זאת אם אני אשיג את 3 הספרים שיש לי בגירסה אמריקאית בגירסה הבריטית שלהם אני אשמח לתת את האמריקאים למישהו אחר.

אצלנו בספריה יש את כל הספרים בעברית

ובאנגלית יש רק פירמידות...
וחנות ספרים עם פראצ'ט יש בחיפה, שזה כמעט שעה נסיעה

ויימס

New member
אצלנו בספריה יש את רוב הספרים

בעברית ואת Interesting Times ואולי עוד איזה ספר או שניים באנגלית.

limilu

New member
את פירמידות השאלתי למישהי

לפני יותר משנה. והוא עדיין לא חזר אליי. ארג.

ויימס

New member
זה כל כך מעצבן!

ב-2002 השאלתי ספר למישהי, הוא לא חזר אליי, כעבור חצי שנה אני כזה, "תגידי, איפה הספר?" "החזרתי לך, הוא לא אצלי..." ולפני כמה חודשים היא מתקשרת אליי, "יש לי הפתעה. מצאתי את הספר."

ויימס

New member
כמה רכושני מצדך.

אני קונה ספרים כי אני יודעת שארצה לקרוא אותם יותר מפעם אחת.

אתם לא זוכרים???

את השרשור הסופר-הפוך-פינגפונג-כרוב של פנחסון....או שזה היה רוני....או...רגע! חיפוש מתקדם! או שניהם! מצאתי! וזה היה חסה .... חחח

פתאום חטפתי דלקת

נוסטלגיה-חיפוש מתקדם, ממצאי כדלקמן: עד היום מאז ההודעה הראשונה היו לי 550 הודעות (לא כולל זאת) מתוכם 532 במשתמש הנוכחי ו 18 ב "whitem". ההודעה הראשונה שלי הייתה ב 28/2/2004 לפני בערך שנה ועשרה חודשים. "התפרצויות כתיבה עיקריות: 17/8/04 עד 20/11/04 והאחרונה 5/2005 ועד היום. ביניהם מדי פעם כמה הודעות. בממוצע 0.846 הודעות ליום זהו עכשיו אני רגוע, ומשוגע עם תעודות

למעלה