Hello people

Artanis

New member
Hello people

My name is Liat, and I am not an EU member, I would like to get an EU citizenship. the facts are: Im having working permint only in Poland till 2013 and a visa till 9.2012 (dont ask me why they could not give me till 2013 visa), and i moved to Spain in April 2011.. I have Polish roots, but also roots of Rmanian and German (in a far family relative), which those family members have been citizens of those countries. I would like to get the EU citizenship, and a staying visa for a start in spain. How can i apply that in best way? Marrige to some EU member guy is the LAST resort. Many thanks!
p.s - sorry for the English, no Hebrew support aroud here.

forglemmigej

New member
אזרחות מכל סוג שהוא

לא מקבלים מהיום למחר, זה דורש השגת כל מיני מסמכים שצריך לאמת ולתרגם לא פעם, לכל מדינה יש כללים משל עצמה ואין דין אזרחות גרמנית כפולנית או רומנית , לדעתי תתקבעי על האזרחות שהכי מהר וקל להשיג נראה לי גרמנית (אזרחות רק מזכות אבות הכוונה לא ממישהו שהתאזרח בשנתיים האחרונות) הכי קלה . גם חתונה לא מקנה אזרחות על המקום, זה לוקח כמה שנים שבהם צריך להוכיח שאלו נישואים כנים ושאינך מעמסה על המערכת כלומר שבן זוגך יכול לתמוך בך ובעצמו בלי לקבל סיוע. צאי לדרך ובהצלחה.

Artanis

New member
Thank you!

Although i didn't expect for a magic trick to happen and get the citizenship, but i would like to go on the easiest option if i can
what's the first steps to take? i would appriciate to learn from yours or others experience

בקר12

New member
זה תמונה שלך? אם ככה תחכי

כמה שנים שהבן שלי יהיה מספיק גדול. יש לו אזרחות בריטית ואני לא הייתי מתנגד לכלה חתיכה. מצד שני גם הנסיך פיליפ רצה כלה חתיכה ותראי עם מי הוא נפל בסוף.

Nobilis

New member
שאלה

תארי לנו בדיוק על איזה קשרים משפחתיים מדובר לכל אחת משלוש המדינות שהזכרת (גרמניה, רומניה ופולין) ונמשיך משם. כמו שאמרו לך למעלה - סביר להניח שגם אם תצלחי להשיג אזרחות של אחת מהן זה יהיה תהליך ארוך (חודשים, וסביר יותר - שנים). אם את רוצה להסדיר את השהיה שלך בספרד עכשיו, תצטרכי כנראה ללכת על דרכים אחרות (אשרת עבודה, אשרת סטודנט, וכו').

Artanis

New member
so...

my grandad and grandmother - from my dad's side was Polish from my mum's side - was Romanian my MUM's grandfather was german...that's a bit far back though

יעלי9

New member
אזרחות היא פתרון לטווח הארוך

אבל היא לא תכשיר את השהות שלך בספרד כרגע. אני לא יודעת עם איזו אשרה את נמצאת שם עכשיו ולכמה זמן היא עוד תספיק. הפתרון המהיר ביותר, כמו שנוביליס אמר, הוא לארגן לך אשרת שהיה על בסיס עבודה או לימודים. מפני שספרד ועבודה הן לא מילים שממש הולכות ביחד בשנה האחרונה, הייתי מחפשת מסגרת לימודים שתתאים לך. אני יודעת שבבריטניה וגרמניה למשל, אפשר להרשם לקורסי שפה ולהחשב סטודנט, הייתי בודקת את האפשרות הזאת. במהלך שנת הלימודים, תתארגני על האזרחות.

בקר12

New member
הייתי הולך קודם על המסלול הגרמני כי נראה לי

שאם יש לו בסיס (אם הסבא רבה שלך היה פליט של הנאצים) אז זה יהיה המסלול הכי מהיר.

למעלה