Hello noble spirits

Lonly badger

New member
Hello noble spirits

חדש כאן בערך. מדי פעם נכנס . רציתי לדבר, לשאול מה דעתכם לגבי ההגדרה של קסם לבן או שחור. האם קסם לבן הוא בהכרח קסם "טוב" , וקסם שחור הוא קסם "רע". לפי הידע שיש ברשותי קסם לבן הוא קסם שנעשה ברשותו של אדם אחר , ללא כפיה או מאחורי גבו. קסם שחור יכול להעשות מרחוק ובלי ידיעתו, מאחורי גבו של ה"מכושף". כיום הקסם הלבן לפי הידע המועט שיש לי הוא wicca , אני רוצה לשאול האם אלו(מבינכם) שעוסקים בוויקה עוסקים אך ורק בו או שואפים לדעת כמה שיותר לגבי קסם , המדע של הקסם , הפילוסופיה וההיסטוריה של הקסם כדי שתוכלו להשתמש בו כראוי ולשמור על שלומכם וכן על שלום אחרים. האם אתם מודעים שקסם לבן יכול להחשב גם לפרסומות שקיימות בטלויזיה שלנו , בלוגואים של חברות גדולות בכל העולם וגם כן כאן בארץ , בשמות שלהם ובסמלים שלהם כאמור. וכאן הנקודה שלי , היא שקסם לבן יכול להיות משומש ומייושם למטרות רעות מול העיניים של בני אדם , וקסם שחור לעומת זאת יכול להיות משומש למטרות "טובות" תלוי כיצד תגדירו טובות , כמה אתם מחוברים למקור ולאמת. אם הנושא כבר הועלה לפני כן בפורום, אני מצטער אך לא הבחנתי בכך, אשמח לקרוא את תגובותיכם לנקודות שהעליתי.

T i a

New member
באמת לפני זמן קצר

היה דיון כאן על זה. בטח וכל למצוא בדפים הראשונים. אני גם וויקאנית ואני לא מסווגת את זה כשחור או לבן, אלא מודעת להשלכות וכמובן שכאני עושה כישוף אני לוקחת על עצמי את האחריות בין אם זה כישוף "לבן" או "שחור" כפי שהגדרת אותו בהודעתך. ברוב המקומות הכישוף הלבן נחשב לטוב והכישוף השחור נחשב לרע, כיום אנשים מנסים לשנות את הגישה הזאת. בסופו של דבר ההגדרות האישיות הן סובייקטיביות והן אלה החשובות לנו אפילו אם חיצונית אנחנו לפעמים מגדירים אותם אחרת.

Lonly badger

New member
כן

תודה על התגובה, יש לי שאלה אחרת , כשאת משתמשת בכישוף , מקור הכוח שבו את "משתמשת" - האם את יודעת מה הוא? האם את מכירה אותו , האם את יודעת באמת מי הוא או היא או זה. כלומר במונחים פילוסופים , מדעיים או היסטוריים. כל צורה שהיא ששפה יכולה להעיד לפי שילוב של הגיון ואינטואיציה.

T i a

New member
כן

אני יודעת מה זה בשבילי. לא בהכרח זה יהיה בשבילך
חוצמזה יש מקורות כוח שונים בהם אני משתמשת. ישנם מקורות כוח "מעובדים".

וויקה היא דת

לא סוג של קסם. לגבי השאיפה לדעת כמה שיותר על קסם - כן, יש כאן כאלו. אני מביניהם. לאחרונה בתחום המאגיה התחלתי להתעניין במאגיה ההרמטית הקדומה. הפילוסופיה וההסטוריה מעניינות אותי מאוד - וכמובן גם הפרקטיקה. בעיני, קסם הוא לא לבן ולא שחור. אלו הגדרות אנושיות כדי שנוכל לדבר בשפה משותפת, אך כמו (וכאן באה דוגמת הסכין הידועה לשמצה) שסכין היא לא טובה ולא רעה, כך גם מדע ואומנות המאגיה. מה ההגדרות שלך למאגיה לבנה ושחורה?

Lonly badger

New member
ההגדרות שלי

אני מתחיל בכל זה ובקושי בעל ידע בסיסי. מאגיה היא שילוב של המון דברים , זאת דרך אחת להסתכל עליה. דרך אחרת להסתכל עליה היא (והמילים בהחלט מסרסות) פונקציה של מציאות שהיא בגדר חידה. ואל תקשיבו לכל בן אדם שאומר לכם אחרת , שהמציאות היא כך או כך. זאתי מערכת אמונה וכל מערכת אמונה מבוססת על דוגמה(הנחת יסוד), המציאות נוטה לדלג ולהרוס דברים כאלה(בסופו של דבר, אם לא מייד). אנחנו והמאגיה היא חלק בלתי נפרד מהעולם , או המציאות או הטבע. אם אנחנו רוצים לדעת מהי מאגיה אנחנו צריכים\רוצים לדעת מי אנחנו , אנחנו רוצים לדעת את היקום. אם נדע מי אנחנו (באמת), נדע מהי מאגיה ומהי המציאות . ומכאן נובעות הטענות כגון: הכל מחובר, אין דבר כזה מזל או צירוף מקרים, אין דבר כזה זמן, אנחנו אלוהים, היקום הוא אשליה... ללא הגיון וללא מילים (שהם חלק מהאשליה) לא נוכל לדעת מהי אמת. ועוד משפטים כמו : סדר מתוך כאוס שזה בעצם אם אני לא טועה סוג של אלכימיה. וכל שמאן מודע לכך שאנחנו יוצרים את המציאות בעזרת השפה שלנו. (זה הכוח שיש לכל אחד ואחת מאתנו) יש אנשים שלא מפסיקים להעיר שהכוח שקיים במאגיה הוא פנימי , ולא חיצוני. כמו סוגסטיה הוא תלוי באוטוסוגסטיה אצל הסובייקט ולא במהפנט בלבד . או בכלים.

T i a

New member
וזאת הסיבה

כשאנשים מתחילים להתעסק ולהתעמק באופן רציני במאגיה, הם עוברים טרנספורמציה וגילוי עצמי. וזה ממשיך וממשיך וממשיך כל השנים.

PurpleFilth

New member
ידעתי שמישהו כבר כתב על זה במאמרים

http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/articles/article.asp?forum=122&a=3414&c=480&sc=0&ssc=0

למעלה