hello, I am new here...

anise star

New member
hello, I am new here...

hi, my partner has CFS for a few years now. It started as fatig attacks for tow to three days in a month. gradually it became worse and now we are happy if there is a good day in a week or two. a year and a half ago he started a treatment with a belgian proffesor in the academic hospitol of Brussels. The doctor claimed he has reminesses of clamidia and this is the problem, or the initiator of the disease. He treated him with antibiotics for a year (a very heavy treatment, espacially for CFS patient). the antibiotics period ended in January, since then he is taking B12, E-vitamins and acetyl-cicteyin, almost for half a year now. but he is still sick. before all this agressive treatment we tried acupancture, tibatian medicens and of course healty dieet (which he still holds). we tried also a treatment with something called careten (not cratene) we are now thinking of going through a new natural treatment series with Dr. de Meier in the Netherlands (did someone heard about him or used his services?!) life is not easy for a CFS patient or to his/her partner, even if you don't have answers for me, it is nice to know there are people I/we can talk to about it. Are there also partners of patients around? hope to hear from you soon

הקושי שלך מדבר חזק בין המילים.

אני לא מכירה את הרופא שאת מדברת עליו ותהיתי היכן את נמצאת. האם את בארץ? האם את בחו"ל? אם תדפדפי בהודעות תמצאי המלצות לבדיקות לבירור העייפות הכרונית אני ממליצה שתוודאי שבן זוגך עבר אותן. טיפול אנטיביוטי ממושך, לא רק שמשפיע על העייפות אלא גם פוגע במערכת העיכול באופן שייצור תשישות גם אם לא הייתה קודם. הכוונה היא להתפתחות הקנדידה שפוגעת בעיכול, בחיסון ובספיגת חומרי המזון. לפני שאתם מתחילים לטייל בעולם כדי למצוא מזור - עשו בירור מקיף. אנמיה, איזון של סוכר, הורמונים, EBV ועוד... ועוד עניין: אילו סימפטומים נילווים יש לה לעייפות? האם הוא עובד? אם כן, מה יחסו לעבודה ולעובדים איתו? איך איכות השינה שלו? מה הוא אוכל? איזו פעילות גופנית הוא עושה ואיך הוא מרגיש אחריה? והיחסים ביניכם? ועם הילדים (אם יש) ועוד. ובן כמה הוא? יש עוד המון שאלות שאני יכולה לשאול בנושאים שונים שנוגעים במישורים השונים של החיים ושיכולה להיות להם השפעה על העייפות.

anise star

New member
thank you for your reply

We live in the Netherlands for about three years now. well, about the tests, he took all possible tests and was diagnosed as CFS patiet for few times now. so other options are diminished. He is tiered all the time (or most of the time), he has problems with concentration, musels akes, dizzedess and sometime dippression. he works now less then half time job as he is too sick to work more then that but he is trying to increase the hours gradually. he likes his line of work and I can't realy say it has to do with his work - he changed his work place during the sickness with no change in his condition. he is now working out three times a week, cardio training and a bit of power training (whights), under guidness and supervision. it is difficult for him but makeshim feel good. He eats healty food, fresh every day, only whole weat, whole rice etc. during the week fish chicken and grains (kinowa etc.) in the same amounts, spread over the week. no preservations, no colors etc. he is trying to eat a big enough carbohydrates and proteines every day. he is 34, we don't have children, and the relationships between us is great (but we both find the situation difficult as we don't know what to do...) hope I gave you some answers, don't know if you could tell me more now... We got the name of Dr. the Meier from a friend in Israel actually, I wanted to know if someone heard about him.... here is his site

היי אניס, נראה שעדיין לא ניתן לאתר

קצה חוט - שום דבר לא קפץ לי מתוך השורות. ראי מה אני מציעה. תנסי להתחבר למה שבן זוגך מרגיש פיזית - אוסף הסימפטומים של המחלה, חברי לתוך זה את נסיבות חייו בעבר, והיי כמו צופה אל פנימיותו. שימי לב אילו תחושות / מחשבות מתעוררים בך ובדקי את התאמתן אליו. בחני את הדברים בינך לבינך, מבלי לשתף אותו, כדי שתגיעי להבנות נכונות ונקיות מהשפעה. חזרי על התהליך במעגלים: התחברות לסימפטומים ולנסיבות חייו, בחינת הרגשות שעולים בך, בדיקתם ביחס לאופיו, חייו ונמערך הרגשי שלו כמו שאת מכירה אותו, חידוד סימפטומים דיוק הרגשות, שוב בחינתם מולו (עדיין בינך לבינך) עד שאת מרגישה הארה - עד שתביני משהו שלא ראית ולא הבנת קודם לכן שתפי אותו בראייתך ושאלי אותו לדעתו / רגשותיו וכדומה. יכול להיות שקרה משהו בחייו (טראומה) שהוא מתקשה לדבר עליו. אם תצליחי לחדור אליו ולקבל אפילו משהו בשכונה של התשובה, יש סיכוי סביר שהוא ייפתח וידבר. כנסי לזה רק אם את מוכנה להתמודד עם תיבות פנדורה. בכניסה לפנימיותו של אדם - הכל יכול לקרות. לגבי דר' מאייר - הטיפול נשמע מעניין בסך הכל. זה קרוב אליך - שווה לנסות אולי הם יסייעו לכם לעלות על הסיבה הרגשית (זה חלק מהתהליך הטיפולי שלו) בכל מקרה, הייתי בודקת הימצאותה של קנדידה (בדיקת צואה - בארץ מומלץ רק במעבדה פרטית שמתמחית בנושא, בהולנד - אין לי מושג מה להמליץ לך) תעדכני אותנו לגבי התפתחויות. אם יעלו לי רעיונות נוספים...

anise star

New member
didn't get you

sorry, but I didn't understand what I should do. what do mean - my feelings about his life?! do you think it is a psychological problem? I am not a psycolog, I can't find those things do YOU think he should see a terapist? should I see a terapist which can lead me through this process?! psycology might help. nevertheless, it is a physical condition it does become not better or worst with his "matzavroach" well, I will try anything, I thought I could get new ideas and treatments here thank you anyway...

yamit23

New member
אניס - הבהרה קטנה

אני רואה שנאווה לא נכנסה עד כה, והשארת את ההודעה שלך בצהריים. אינני יכולה להסביר למה נאוה התכוונה, אך חשוב שתדעי, כי נאוה היא מטפלת נטורופתית מומסמכת. נטורופטיה היא גישה טיפולית המטפלת באדם כמכלול, ולא בסמפטום זה או אחר. חלק משמעותי מהגישה הוא הקשר גוף - נפש. אין כאן כל רמיזה כי הבעיה איננה פיזית!!! הכוונה היא, כי לכל בעיה פיזית יש גם יסוד נפשי, והטיפול צריך להיות בהתאם - לא סתירה של הטיפול הרפואי, אלא הרחבתו ע"י מודעות עצמית והבנת היסודות הנפשיים של הבעיה, שהתמודדות איתם עשויה לסייע בריפוי, לצד הרבה דברים אחרים. אני מקווה כי כעת הדברים ברורים יותר, ושלא נפגעת מההודעה הקודמת של נאוה, היא מתכוונת רק לעזור! אני משערת שנאוה עצמה תיכנמס בהמשך, ותכתוב לך תשובה ברורה יותר מהפן המקצועי. תרגישו טוב, את ובעלך (כי זה מאוד לא פשוט להיות בן / בת זוג של אדם חולה), בהצלחה, ימית.

תודה לימית שהסבירה היטב את הגישה../images/Emo13.gif

קיים קשר בין גוף ונפש. כשאני קוראת, אני מנסה להרגיש את האדם מתוך המילים הכתובות, מה שאמרתי זה שכרגע אני לא מצליחה לקלוט כלום. אני מחכה... בגלל מצוקתך, ובגלל שאת במדינה שאין לי מושג מה היא מציעה, "זרקתי אותך למים" עם תרגיל שיכול לקרב אותך לתשובות. אני מניחה שאת מכירה את בן זוגך טוב יותר מאחרים, אפילו טוב יותר ממה שרוב אנשי מקצוע יכולים להכיר. לכן חשבתי שאת יכולה למצוא תשובות. אני כאן כדי לסייע לך לחדד ולמקד דברים. מקווה שעכשיו יותר ברור ופחות מלחיץ לגבי טיפול - זה תמיד טוב! מטפל הוליסטי נשמע לי מתאים יותר מפסיכולוג הסיבה: פסיכולוג עלול להגביר את התיסכול

למעלה