Hello evrybody.......

limori

New member
Hello evrybody.......

I just wanted to say that i miss all of you i fell bad. most of the day i spend in the bed but i´m happy. my computer still broken..... we told to roy about his futere sister or brother and he really happy. evry day he kiss my tummy and he speaks to him and also singing a song. and sometimes he say ima know the baby is tierd go to sleep. and he really happy. BUT..... two days after we told him he started to invent language..... and it sound like this. for example - i want to eat - "eiki ah" i want to drink "eiki ei" read me a book eiki sefe it´s nice and interesting and its amazing how he remmber all the new words. but some times he try to say something and i try to understand and it really dificult. and if has vehalila i didn´t understand roy start getting angry. So know the question is - what to do. I try to explain him that its a new languege for me and i cant understand evry thing so we have some notebook that we wrote all the pronounce of the words but he still getting angry some time during all after noon just because i didn´t understand something that he say. My freind told me that i need to stop this shtuyou right away. what do you think i need to do?

ציפי ג

New member
אולי תמציאי לו שפה נגדית

במקום להגיד לו, אני אוהבת אותך, תעשי קובץ הברות, וכך על כמה נושאים חשובים. הוא בודאי לא יבין, ואז תתני לו תמונת ראי - ככה אני מרגישה כשאתה מדבר אלי בשפה שלך.

אפרת_ח

New member
כשאני לא מבינה אני אומרת לנוני

שאני לא מבינה ושתדבר ברור כך שאני אבין.

יונת ש.

New member
מדליק!

גם לבן הגדול שלי הייתה תקופה כזאת (אבל הרבה אחרי שאחיו נולד), ועשיתי כמיטב יכולתי להבין מה הוא רוצה. מאחר שהזכרון שלי הוא לא מספיק טוב, רוב המלים נעלמו עם הזמן. נשארו לנו רק מלים ספורות מאז, שבאמת מתארות דברים שחסרים להם מלים מתאימות. אני מבינה שמה שהכי מפריע לך זה הכעס שלו. נראה לי שכל עוד את מנסה לשתף פעולה, אין הרבה מה לעשות בענין הכעס, מלבד להגיד "מצטערת, אבל אני לא זוכרת מה זה אומר. תגלה לי?" לפעמים תסכול הוא חלק מהלמידה.

לאה_מ

New member
לימורי, זה נהדר! ונורא נחמד שאתם

כותבים מילון של השפה המיוחדת שלו (כך גם תשאר לו מזכרת מזה כשיגדל). אני חושבת שכאשר הוא מדבר אליך בשפה שלו ואת לא מבינה, במקום לחכות שיכנס לתסכול תאמרי לו "רגע אחד, לא הבנתי, אני צריכה לבדוק במילון". אם זה לא מופיע במילון, תדאגו מיד לעדכן את המילון. זה יעביר את התסכול שלו לפסים אחרים לגמרי. ממש חמוד!

limori

New member
תודה לכן

שמחתי לראות שאתן בעלות דעה חיובית בנושא והעלתן יופי של רעיונות אני אנסה ואעדכן תודה .

גם אצלנו יש שפת סתרים

רק שקשת עדיין לא בגיל שהיא יכולה לתרגם לי, מה שהיא אומרת זה מה שיש...). כשאני לא מבינה מה היא אומרת, ואפילו הניחושים שלי מעלים חרס, אני מבקשת שתראה לי מה היא אמרה. (אנחנו לא כותבים מילון כי זה כל הזמן משתנה, וגם כי אני מתעצלת...)

למעלה