heeeeeeeeeeeeeeeeeeey!!

ChErRy LiPs1

New member
heeeeeeeeeeeeeeeeeeey!!

till now i just read and didn't participate.. but i really really need your help... do you guys know anything about a permition or something that lets people go to Israel for a visiti (for like a month) even though they got tzav rishon? i don't have citizenship in canada yet, and i still have my citizenship in israel.. i'm really scared to go there, but i heard that there might be hope... please please please please help me..... THANK YOU SO MUCH!!

Flying Camel

New member
תלוי עוד כמה זמן את נשארת בחול....

אם תלכי לשגרירות ישראל בקנדה ותסבירי להם על המצב הם יסדרו לך תפסים שמאשרים לך להיות בארץ במסגרת טיול. לי היה צו ראשון כבר לפני שנה ואין לך מה לדאוג יש עוד זמן עד לתאריך הגיוס. את אומנם יכולה לדחות את הצו ראשון שלך, ככה אני שעשיתי, הוא היה אמור להיות באפריל ואני דחיתי אותו ליולי. אז כן לפי דעתי לא יעשו סיפור מהצו הראשון באיזו מסגרת את שוהה בחול בכלל? ואני משאר שאת בת 16 כן? מקווה שעזרתי במה שיכולתי להציע יום טוב! וד"ש לחיפושית דורלי !!

לכי לשגרירות קודם

אחרת יעשו לך בעייה בשדה תעופה. זה לא ממש בעייה את רק צריכה אישור שאומר שאת גרה בחול כדי שירשו לך לחזור.

Cuteguy

New member
DON'T GO

ברגע שקיבלת צב ראשון וברחת מהארץ אתה תהיה בביות ואני יודע את זה כי אני ברחתי (שלא מרצוני) מצב התגייסות. אבל אני מכיר כאילו שהיו להם בעיות כשלך... בכל מקרה שווה לנסות להרים טלפון לקונסולית ישראל בקנדב (אוטווה אם אני לא טועה) ולבדוק ת'נושא.

Flying Camel

New member
אתה טועה מתוק!!

צו ראשון זה לא צו גיוס! לא צריך לדאוג לא יעצרו אותך ! למתי הצו ראשון בכלל??

Cuteguy

New member
בואי אני אגלה לך את אמריקה

היה לי חבר שנסע מהארץ רדע אחרי קבלת צב ראשון ואחרי שהוא בדק בישראל עם כל מיני גופים נאמר לו כי הוא לא יכול לעזוב את המדינה כבר...

kit k@t

New member
אמריקה זה לא ליד הודו...

אני בת 17 וחודשיים וחצי ועזבתי את ישראל לפני שבועים, שזה הרבה הרבה אחרי הצו הראשון שלי שלא הלכתי אליו, ואפילו קיבלתי צו אדום פעמיים. אני הקשרתי המון ללשכת הגיוס ויש שם מענה קולי חביב ביותר שמסביר שאחרי הצו הראשון מותר לצאת מהארץ לתקופה של לא יותר משלושה חודשים. ובשדה תעופה אף אחד לא שאל אותי כלום לגבי הצבא... קאט

Cuteguy

New member
נכון...

אבל אם את חוזרת אז מתחילות הבעיות ולא בשעת היציאה...לדוגמה אנייצאתי (ולא חזרתי...שיט!) שבוע ויומיים לפני תאריך גיוס ואף אחד לא שאל אותי כלום...

kent111

New member
אני כמעט עו"ד בהברזות לצבא ככה ש...

....אני מכיר כמעט את כל החוקים בנושא (לפחות ככה אני חושב) אז אם יש למישהו שאלה אני ישמח

בקשר לצבא.......

קודם כל, לא הייתי עוזב את איפה שאת עכשיו (קנדה, נראה לי) בלי שסידרתי את הסטאטוס שלי עם הצבא. בשאני הגעתי לפה והצבא התחיל לנדנד לי בארץ הייתי צריך להוכיח שאני 'בן למהגרים'. עכשיו שזה סודר אני יכול לשהות בארץ לתקופה של עד 3 חודשים כל שנה קלנדרית, ופעם אחת לתקופה של עד שנה. אם תדברי עם הקונסוליה אצלך הם יעזרו, למרות ששוש שאחראית על זה בלונדון לקחה את הזמן שלה, ועוד ברחה לה לארץ לפני שהצלחתי לסדר את מעמדי...בסוף לא יכולתי לטוס בקיץ והייתי צריך לחכות עד פברואר לפני שנה (לפני שנה בול הייתי בארץ עם חברים שלי, המסכנים עכשיו בצבא או עתודאים). בנג'י

גם לי אסור להיות בישראל יותר מ3

חודשים. עדיף לסדר את זה לפני שנוסעים מאשר שלא יתנו לך לחזור לחו"ל.

למעלה