He Had A Dream

arieltr

New member
He Had A Dream

ב-28 לאוגוסט 1963, היום לפני חמישים שנה בדיוק, עמד מרטין לותר קינג על המדרגות המובילות לאנדרטה של לינקולן בוושינגטון ונאם לאלפים שמילאו את ה-MALL, החלל הציבורי העצום של אמריקה, בתום מצעד למען תעסוקה וחירות.
נאום שהפך לאבן דרך חשובה בחיי אמריקאים רבים ובמאבק השחורים והתנועה לזכויות האזרח בארה"ב. נאום שהשתנה בין רגע מסיפור אישי אמריקאי לאירוע אוניברסלי של כולם. או כך הם חשבו.

50 שנים אחרי, בפתיחת המלניה השלישית, יש כבר נשיא אמריקאי שחור בקדנציה שנייה, אז אולי הפן המיידי של חלומו של לותר קינג התגשם במעט אך החלום הגדול על שיוויון, על חופש אחווה ושלום, ובכן, זה עדיין רחוק מלהתגשם. רגע אוטופי זה, יש אומרים, אף פעם לא יגיע. תפסיקו לחלום. תתעוררו למציאות. כולם מסביב מכורים לאלימות, סקס וכסף. שיקול דעת וצניעות דרך נרמסים יום אחר יום, שעה אחר שעה. דור שלם גדל שם בחוץ, דור המחובר לאינפוזיית האונליין, מזרק הצריכה ומחט המידע. הגוף הולך ברחוב אבל החיים רצים ברשת. הצפות ידע אינסופיות של כלום עם כלום למען הריגוש הרגעי.

עבור רבים, נאומו של לותר קינג היה הסמן לפתיחת שנות השישים במובן החברתי והפוליטי.
לא עוד מלחמות, אימרו שלום. לא צבע עור, הביטו אלה אנשים. לא כפייה אלא בחירה. חלום אמיץ. אבל שנות השישים הסתיימו עם פרוג וכולנו יודעים איך העולם התדרדר משם והלאה. בעונדה את אובמה ,ארה"ב אולי השיגה תיקון סמלי נקודתי לעצמה, אך לשחורים האמיתיים של היום אין צבע ולא מין – אלה הם האנשים הפשוטים ממעמד הביניים המפורר והמפולח לעשרות חלקים פצועים. הם אלו השותים בצימאון רב כל יום את אשליית החופש והשיוויון המנופקת כחוק בידי ממשלות, תאגידים, לובים וגופים אינטרסנטים הפרוסים ברשת רחבה בכל מדינה, מועצה ופינת חן. כיום הכל מוטה אירועים ומעשים, לא מילים. לא נאומים. המדיה תצעיד ותכתיר מנצחים שבתורם ימשיכו להשתמש בכוח ההתעלמות מהאדם הפשוט ולשגר אשליות עטופות בפלסטיק נוצץ לחלל הצריכה. והאדם בפינת הרחוב, הוא ישב תחת העץ, ידליק עוד סיגריה, עיניו יביטו אל חלומו הקטן הנחבא מתחת למעילו הרטוב בשעת סופה נוספת, ובעת התפזרות העננים יוכל רק לקוות שילדי המחר יצליחו לפגוש אנשים טובים באמצע הדרך.

'לאחר שהדלתות של אינספור חדרים נסגרו במנעול ובריח

כאשר אתה תחזור עם חלומותיך נגררים מאחוריך

אני אתן לך זהות חדשה ואת הדרך למקום מבטחים'

The rest of the world is wrong and /www.youtube.com/watch?v=W98pJyQiL7k" target="_blank" rel="nofollow">https://www.youtube.com/watch?v=W98pJyQiL7k" rel="nofollow" target="blank">dont let anyone change you

arieltr

New member
כצפוי תפוז הוא חלק מהבעיה

The rest of the world is wrong and /www.youtube.com/watch?v=W98pJyQiL7k" target="_blank" rel="nofollow">https://www.youtube.com/watch?v=W98pJyQiL7k" rel="nofollow" target="blank">dont let anyone change you

the1head

New member
יופי של תזכורת והתייחסות שלך למצב העגום

של החברה שלנו בישראל ובכל העולם בעצם.

"ובעת התפזרות העננים יוכל רק לקוות שילדי המחר יצליחו לפגוש אנשים טובים באמצע הדרך..."
מצרף לינק לשיר The Youngbloods - Get Together שרץ לי בראש...

Celluloid Hero

New member
לא ירדתי לסוף דעתך

אני מרגיש כאילו קיבלתי כרגע ממך טישרט שכתוב עליה - "קראתי את שרשרת ההגיגים האמוציונלית הזאת שבסופם היה חייב להגיע קטע הארדקור פאנק קטלני, ובסוף כל מה שקיבלתי זה זה (ואז הלינק שלך מופיע)". חבל, היו אחלה הגיגים... :)

Celluloid Hero

New member
ושלא יובן לא נכון

WCPAEB (מקווה שלא פספסתי איזה אות..) ,אחלה להקה, אבל כשהם שולפים את הסיטאר, אני פשוט נרדם.

arieltr

New member
לא בטוח שיש תשובה אחת נכונה

כלומר יכולה להיות תשובה אחת נכונה אבל יכולות גם להיות מספר תשובות נכונות נוספות במקביל מהצד.
וברור שיש גם תשובות לא נכונות.
השאלה מה השאלה. ומי עונה.
אהה, בום ספלאש.

בכל אופן, אם אתה תוהה אם בלאגן ברחובות, שריפת בנקים, משרדי ממשלות, עריפת ראשים, סקילות בכיכר העיר, מופעים משותפים לגמדים ג'יג'י אלין ורולינס יתרמו אז התשובה יכולה להיות חיובית. רק מה, לבד זה לא יועיל חוץ מקצת הנאה. הגלובליזם שולט וזה בעייתי ומורכב. יותר מדי מנהגים רקובים תפיסות ותיאוריות מחוררות עד העצם. צריך כדור חדש. אגב, גם כבר הפסקתי לחשוב שאסון בסדר גודל עולמי יעזור. איזה מטאוריט או שמונה לדוגמא. לא יעזור לכדור הזה ככל כנראה. לך שב תחת עץ חביב ורחב זרועות ותדליק את מה שעושה לך את זה. אהה ותעיין בספר רול'ז פור ראדיקל'ז של סול אלינסקי. קריאה חביבה מאוד מ-1971.

על הנסיון לרדת, אגב, אתה לא לבד, גם דעתי טרם ירדה לסוף דעתה...

Celluloid Hero

New member
התשובה שלי דומה לשלך

אנחנו חייבים להתאים את הלך המחשבה שלנו לזמנים בהם אנו חיים. אם בסיקסטיז אנשים האמינו שהם יכולים לשנות משהו על ידי מחשבות חיוביות והתבדו מהר מאוד, ואם בסוף הסבנטיז אנשים חשבו שהם יכולים לשנות דברים עם מחשבה שלילית והתבדו מהר מאוד , ואם בתחילת האייטיז תנועה שלמה של ילדים ניסו לחבור יחד ולהתגבר על התסכול שהעולם השקרי מכה בהם יום אחרי יום, ונכנעו גם הם בסוף...

אז די ברור שהגישה שצמחה אחרי כן, היה הנכונה והמתאימה ביותר גם להיום. העולם אבוד מראש, אנשים נולדים לתוכו בלי סיכוי לשנות שום דבר, ובלי סיכוי להתאגד למשהו שיכול להציע אלטרנטיבה. הדבר היחידי שאפשר לשנות זה את המקום הקדוש והקטן הזה שנמצא בתוך הראש שלך. זה העולם היחידי ששווה להלחם עליו, ויש רק אדם אחד שיכול להלחם את המלחמה הזאת.

אני בעד זעם, אישית, אבל רק כזה, שמבין שלא ישנה אף אחד מסביבו עם הזעם הזה. זעם שנועד לפרוק את התסכול, ולהתמודד עם החרא שמסביב. זה שעוזר לחשל ולבנות את עצמך, ממש לא להרוס.

מוזיקלית,זה אומר, שהארדקור פאנק, גראנג', פסיכדליה, פולק מחאתי, ועוד.. כולם עובדים היום למען המטרה האחת הזאת, ההפרדה ביניהם היא הסתכלות ישנה ואנאכרוניסטית, אחורה. מי שחי ב 2013 צריך ארסנל רחב ככל הניתן, ידע הסטורי מעמיק, ומקורות השראה רבים ככל הניתן שיעזרו להתמודד עם שלל התכסיסים והפחים שהעולם בחוץ מנסה להפיל אותנו בתוכו.

וכאן אני אצרף שיר-

בוב מארלי, ממש לפני שאכל אותו הסרטן, אמר בדיוק אותם הדברים. החלומות שמנסים למכור לנו, הם הרע ביותר שיש בעולם הזה. אלו שמבקשים לעשות משהו בשבילך, מבקשים למעשה לסמם אותך, לעוור אותך, ולקחת ממך את הדבר האחרון הטוב שעוד נשאר בעולם הזה- העולם שלך.

וינסנטי

New member
לא מסכים איתך

העולם לא כזה נורא. הוא לא משהו, אבל הוא משתפר. אם משפרים אותו. זה לא יבוא רק עם פרחים וחיוכים, אבל זה יכול לבוא.

Celluloid Hero

New member
איפה בדיוק רשמתי שהעולם רע?

טענתי שהעולם אבוד, זה שונה מאוד מרע :)

ההנחה שלי, היא שתאום ציפיות שכזה, יכול לעזור לך להסתדר עם עצמך, ,להוציא את המיטב מחלקת האלוהים הקטנה שלך, וגם למנוע ממך לקפוץ מבניין מאוד גבוה. כך שרק צדדים חיוביים יש להבנה הזאת. (חוץ מהעניין האחרון. סתם, אני צוחק. )

בגלל

שאני מעריך את MLK, ואפילו שאין לי הרבה מה להוסיף פרט לזה שראיתי את המוטל שבו ד"ר קינג נרצח בממפיס. הרי שזה שירשור חשוב ולכן הוא מוקפץ

למעלה