HDradio

mbarak2

New member
גם אני...

שאלתי היום בדיוק את השאלה הזאת למישהו שקצת מבין בנושא. גם הוא לא ממש יודע אבל כנראה שמדובר באיכות שידורים משובחת יותר מאשר היום. מעניין אם מישהו באמת יודע.

שיטה מאד דומה ל-DAB

רק שכאן היא משודרת ברוחבי פס (RF) צרים מאד יחסית ל-DAB ומתלבשת על ספקטרום התדר של FM הרגיל. לשיטה יש חסרונות ויתרונות, כמו שתחנה לא צריכה לשנות דבר במערך האנטנות שלה, ואפילו חלק מהמגברים כבר תומכים בשיטה (רק להחליף אקסייטר) כמו במשדרי HARRIS. החיסרון הוא כמובן רוחבי סרט צרים לכל משדר ושימוש בנתח ה-FM העמוס ביותר. אגב, HD (היי-דפנישן) זו שיטת הדחיסה (HE-AAC) שניתן לעבוד איתה גם ב-DAB+ והיא תומכת בסראונד. אגב, אני כבר קולט את שידורי הניסיון של ה-DVB-T של בזק. YEY.

mbarak2

New member
תודה

האם בשיטה הזאת שומעים את המוסיקה באיכות טובה יותר גם דרך האינטרנט? או שהשינוי מורגש רק דרך הרדיו?

זה תצורת סראונד

5.1 7.1 התחנה מוציאה את זה מציוד האולפן שלה, איך זה משודר זה לא כ"כ משנה. אם זה דרך המשדר או דרך האינטרנט. מה שחשוב זה שיהיה לך מקלט שתומך וכמובן סט רמקולים. אם מדובר במחשב, אז כרטיס קול תומך. אם לא, פשוט אתה תשמע את זה בסטראו.

זה ייתרון ענק בשביל תחנות הרדיו

הבנתי שאפשר לשדר במקביל בספקטרום שניתן לתחנה ב-FM גם את השידור האנלוגי הישן וגם שידור דיגיטלי, כשהשידור הדיגיטלי בא על חשבון אחוזים בודדים מהעוצמה של האנלוגי. זה נשמע לי רעיון מעולה. וגם הקודק AAC עדיף על זה של הDVB - שהוא כמדומני MP2 (תקן אותי אם אני טועה) למה לא משתמשים בשיטה הזאת בארץ? היא בכלל תפסה בחו"ל?

זה משחק עם רוחב הסרט בתדר יותר

מאשר עם חלוקת עוצמות. אבל אם תעשה מולטיפלקסינג של דיגיטאל ואנאלוג לאותו המגבר, אז החלוקה באמת לא תהיה שווה בעוצמות, אם אתה לא עובד באותו רוחב סרט בשני הערוצים. עזוב, לא ניכנס עכשיו להנדסה. אבל מה שכן, השידור הדיגיטאלי דורש פחות עוצמה (-6db) ואולי פחות, בשביל להיות שווה ערך לאנאלוגי, בגלל הטארשהולד הנמוך של המקלטים והמודולציה COFDM, הבת של OFDM הגיאונית. עדיף לא לשאול אותי, רואה? בארץ ישתמשו בתקן DAB+ שמשתמש באלגוריתם של HE-AAC, שתוכל לשדר עליו HD עם אנקודר מתאים. אני לא רואה את התחנות כאן מחליפות ציוד ל-5.1, 7.1...קודם כל הן צריכות להצדיק את ה-2.0 שיש להן...
למה בישראל לא משתמשים בזה? שאלה טובה. אני אשמח אם תברר. ברר קודם מתי יקום הפראייר שירים DAB.

מצחיק

הרבה תחנות בקושי מנצלות את ה-2.0 שלהם.. זה נכון, ע"ע הרבה תחנות שמשדרות פרקטית כמעט במונו, או כאלה שפותחות סטריאו וויד מוגזם (שעושה נהדר בייחוד למוסיקה שמגיעה מקבצי mp3 שרובם בjoint stereo :) שלא לדבר על תחנות שמשדרות שנים כשצד אחד חזק יותר מהשני.. משמח לשמוע שישתמשו ב-AAC. למרות שאני לא מדבר עדיין על 7.1. סראונד לא עוזר לכלום, אנחנו עדיין מדברים על מוסיקה (סטריאו) ומלל (מונו). סראונד זה מיותר בכל הקשור לרדיו, בעיני. התכוונתי לתקווה שהשיטת דחיסה הזאת מעוררת בי לשמוע רדיו באיכות גבוהה יותר, עם תדרים גבוהים נקיים, ובדינמיות יפה. אבל איך שאני מכיר את הדרך שבה דברים נעשים בארץ - בטח הכל יישמע כמו קובץ mp3 שעבר ב lame encoder משנת 94 :) ובכל מקרה, כמו שאתה אומר, ייקח עוד שנים עד שמשהו יזוז לכיון. רק נראה לי שחבל שמשתמשים בשיטה שמצריכה הקמת עוד תשתיות. רק זה חסר לנו - עוד קרינה, עוד בלגאן עם תדרים ועם הצבא ועם מה לא. לשדר דיגיטל במקביל לאנלוג באותו תחום תדר, תוך שימוש באותם מתקני שידור - זה נשמע לי גאוני.

j w

New member
קליטת DAB

האם אתה יכול לפרט, מה נדרש לצורך קליטת שידורים דיגיטליים? יש לי מקלט שאמור לקלוט שידורים אלו. תודה יעקב

למעלה