HD 125- שאלה?

• פותח הנושא STP5
  • פורסם בתאריך

STP5

New member
HD 125- שאלה?

יש לי HD 125 ואין מרוצה ממני , קטנוע נדיר עם היגוי מדהים קניתי אותו לפני חודש וחצי והיום אני יכולה לאמר ללא צל של ספק שעשיתי קנייה נהדרת, איילון בקלילות , השתחלות בזריזות, יציבות אליפות אבל .... דלק דלק דלק בחיים שלי לא תדלקתי כ"כ הרבה כפי שאני מתדלקת ב HD , בנסיעות מחוץ לעיר הוא אוכל דלק ברמה סבירה יחסית .......?!?! אבל בתוך תל אביב אני ממלאה פול טנק פעמיים בשבוע ואין פרופורציה למספר הקילומטרים שנסעתי פחות מ100 ק"מ 2 FULL TANK מוזר לא ? אתמול מילאתי FULL נסעתי 35 ק"מ מחוץ לעיר וידה לי 1/5 מכמות נמיכל הגיוני?? או שעליי לבדוק את הבעיה?

יש בעיה....

או בקטנוע... או בך
מה המדד שלך לכמה דלק ירד ? שעון הדלק ? כמה דלק נכנס בכל תדלוק ? האם עשית בדיקת צריכת דלק בפועל ?

STP5

New member
המיכל אמור להכיל 8 ליטר

ולאכול דלק 1/21 כל תדלוק הוא בין 35-40 ש"ח תלוי כמה דלק היה במיכל אתמול תדלקתי FULL הסתכלתי עלמד הק"מ כשחזרתי הביתה הסתכלתי שוב על מד הקילומטר הוא הורה 35 ק"מ יותר והמחוג של המיכל שמתחלק ל 5 קווים היה על הקו שמורה 4/5 בדיקת צריכת דלק בפועל , אני לא ממש יודעת מה זה אבל אניאשמח אם תעשיר את עולמי

c881

New member
יש מה נקרא צריכה בעיר ויש צריכה בין-עירונית

באופן מסודר. מתדלקים פול, רושמים על החשבונית מה היה הקילומטרז' בתדלוק. במשך שבוע עד 4 שבועות באופן רציף. בודקים כמה קילומטר רכבנו לחלק לכמה דלק תדלקנו, צריכת דלק. מחפשים את הממוצע, כי הרי לא כל הזמן רוכבים בעיר ולא כל הזמן רוכבים מחוצה לה.

../images/Emo45.gif

חשוב רק לשים לב ולרשום את כמות הדלק שמולא, ולא את סכום הכסף... כשממלאים... תמיד ממלאים עד הסוף. מילוי ראשון, לא רשומים דלק. רק מאפסים מד מרחק. מילוי שני וכל מילוי אח"כ... ממלאים עד הסוף, רושמים כמות דלק, ורושמים את מספר הקילומטרים שעברו. מאפסים. חילוק המספרים כראוי יניב תוצאת צריכת דלק בפועל. ככל שחוזרים על הפעולה, וממצעים את התוצאה, תקבלי תמונה אמיתית יותר של הנעשה בפועל... אל תתרשמי ממה שמד הדלק מציג. לרוב מדובר במדי דלק לא ליניאריים. למשל, בדקי בפועל כמה ליטרים נכנסים כשמד הדלק עומד על "חצי". האם זה באמת 4 ליטרים ? 4.5 ? 5 ? כנ"ל לגבי "רבע"... הבדיקה שתענה על תשובותייך היא בדיקת צריכת דלק בפועל.

למעלה