HBA1C

shula30

New member
HBA1C

קיבלתי עכשיו את התוצאות של הבדיקה מהיום ואני פשוט בשוק. יצא 4.1....למישהו יש רעיון איך להעלות את זה, אבל בלי להגיע לערכים מטורפים, כי מאד קשה להשאר "בסדר"... אולי פשוט הבראתי?!?!? אני לא יודעת למה אבל זה נראה לי ממש לא בסדר, באופן תמוה

פשוט לאכול מעט יותר או להוריד מעט

את מינון האינסולין - אני גם לא חושבת שזה כזה נפלא שאת על 50 כל הזמן העוברון שלך צריך גלוקוז וזו גם הסיבה לערכים הנמוכים. עובר הוא כמו פראזיט הוא לוקח מה"אינקובטור" שלו כל מה שהוא צריך ללא התחשבות בצרכים שלך- את צריכה לדאוג שיהיה מספיק גלוקוז לשניכם אבל כמובן לא יותר מידי(צר לי לאכז בקשר לנרפאת.....) כמו כן תזכירי לי באיזה שבוע את כי עם התקדמות ההריון הגוף שלך ישחרר יותר ויותר הורמנים נוגדי אינסולין שיעלו את הרמות.

mickey15

New member
גם אני חושבת כך...

אבל לדעתי צריך רק להוריד במינון של האינסולין לא לאכול יותר...

shula30

New member
המשך

היום התחלתי שבוע 27. כבר יש איזושהי עליה ושיניתי גם את הבזלי, ולכן הייתי בטוחה שהHBA1C יהיה הרבה יותר גבוה. צפויה עליה חדה? נוספת? מתי? אני ממש לא רוצה לאכול יותר כי גם ככה העלתי כ"כ הרבה בהריון הזה (חלק תודות להיפוים) ומצד שני קראתי כ"כ הרבה על הנזקים שרמות גבוהות גורמות לעובר שאני חוששת מאד להוריד את הבזלי.

כמה תשובות

העליה ברמת ההורמונים נוגדי אינסולין המלווה בעליה ברמת הסוכר אכן מתחילה בשבועות בהן את נמצאת ומתגברת ככל שמתקרבים לסוף (שנראה לך עכשיו בעוד 100 שנה לפחות לא?
). השמנה הריון ובמיוחד בהריון של סוכרתיות היא חלק מן האיזון וכמו שרופאת הסוכרת שטיפלה בי אמרה "אם זה תתמודדי אח"כ..." (רק כדי לעודד אותך אני היום הרבה מתחת למשקל שהייתי לפני הלידה ולא שטרחתי לעשות יותר מידי אבל הרוב תודות להנקה שצורכת המון !!!אנרגיה....). זה נכון שערכים גבוהים מזיקים אבל כך גם הנמוכים אז השתדלי לא להיות גם שם יותר מידי זמן (כל ערך גבוה או נמוך המטופל מהר אינו מזיק - שוב כך לדברי הרופאה שטיפלה בי ולכן החשיבות הרבה לבדיקות הרבות שאת מבצעת) ועוד עידוד קל בגדול השליש הראשון הוא הקריטי ביותר מבחינת הבניה של האיברים וכדומה- כמובן אל תתחילי להזניח עכשיו אבל השלב הקריטי כבר מאחוריך...... עוד 11 שבועות
קטן עליך............

shula30

New member
גבוה או נמוך

עד עכשיו כבר היתה איזושהי עליה. האמת שלא כ"כ בבזלי כמו שאני צריכה עכשיו לתת בולוסים יותר גדולים על האוכל. אני כמובן משתדלת לא להיות גבוה לא כאן ולא כאן, אבל בעיקר לא בגבוה, כי לגבי זה אני יודעת בודאות מרוב קריאה של חומר רפואי שיש חשש לנזקים. לגבי הנמוכים, לא מצאתי שום חומר שמתייחס לגורמי סיכון בערכים נמוכים, אז החלטתי שתמיד עדיף 50 על 200 (כמובן ש 90 הכי טוב...). אני חושבת מתחילת ההריון כמו הרופאה שלך. ברור לי שלהוריד במשקל אחרי ההריון, בלי לסכן יצור קטן, יהיה הרבה יותר קל, ועדיין הקילוגרמים הכה רבים שהעליתי לא עושים לי טוב (וברור לי שגם זה גורם לעליה הצורך באינסולין) ביח עם הקושי בהמשך הפעילות הספורטיבית, אינסוף מנטוס ומיץ תפוזים ואני מתחילה להראות כמו המקרר... אני חושבת שיש לי סיכוי לא רע לשבור שיא אולימפי ב 11 השבועות הבאים... ודרך אגב, עדיין לא הגעתי למחלקה לסיכון גבוה בבלינסון (על אף המלצתך). הבנתי שהם שם מקפידים על קטנה כגדולה ואני אצטרך כנראה להכנס למסגרת שונה ממה שאני נמצאת היום. לצערי, אני אמנם מטופלת במרפאת סכרת שאני מאד מרוצה ממנה, אפילו רופא הנשים פשוט "על הפנים" (הוא אפילו לא יודע מה זה HBA1C) ונראה לי שממנו לא תצמח ישועה ושהוא גם בטח לא יודע שצריך לתת זרוז לחולות סכרת.

סוכרת והריון

ובכן שולה - כשהיית בהריון עשיתי חיפושים נרחבים ברשת (כפי שיעיד לזר). ואני מצרפת לך כמה אתרים אמרקיים כולל פורום לסוכרתיות הריוניות כולם לצערי באנגלית. אבל מהפורום ההוא וכן לדברי ד"ר קנטור היפויים נרחבים עלולים גם הם לצור בעיות לעובר (שוב הרופאה בבלינסון טענה כי רק אם את נמצאת בהיפו ממושך או מאבדת הכרה יתכן נזק מכיוון שהעובר דואג לעצמו קודם וכדי להגיע למצב של מחסור בגלוקוז שיסכן את העובר, המצב שלך אמור להיות חמור בהרבה) עדיין הייתי נזהרת גם מהנמוכים אבל שוב מכיוון שאת כבר מתחילה להתקרב לסוף
אני חוששת שבעית ההיפויים תסתיים בקרוב.... לגבי הרופא אני לא הייתי כול-כך סומכת על רופא שלא יודע מה זה A1C ומנסה לחפש משהו יותר טוב לקראת הלידה - תנסי לברר על תל-השומר אולי הוא עדיף.....

shula30

New member
נכון

גם הרופא שלי במרפאת סכרת אמר שהסכנה היא במקרה של היפו חמור, היינו כזה המלווה באיבוד הכרה ופירכוסים. אני חושבת שהוא יודע מה הוא אומר והוא רציני (יותר מאחרים שראיתי) כולל זה שהוא מצליב מידע עם מומחים מחו"ל. כמו שאמרתי לגבי רופא הנשים, אני ממש לא סומכת עליו ומוצאת את עצמי אומרת לו מה צריך לעשות...וזה ממש לא לעניין. אני חושבת שאני צריכה למצוא מישהו שמבין קצת יותר תודה על רשימת האתרים

kvodhasar

New member
זה...

זה נמוך מדי גם בשביל מישהו בריא.. זה צריך להיות בסביבות ה-5 או 6 אין לי מושג.. אצי תמיד היה צריך להוריד

לזר

New member
קשה להניח שהערך מציאותי, אבל

חשובה ההרגשה שלך ולהתרחק מהיפוהים ככל האפשר. מצרף לך את התמונה של "סם החיים" שלי

לזר - אני מאתגר אותך !!!!!

אני רוצה תמונה של סם החיים + כמה סוכריות או משהו בסיגנון - אפילו משהו על גבול הסוראליזים...... וברשותה של חן כמובן נחליף את התמונה בשער הראשי.

לזר

New member
זכוכית מורנו והיציאה מהיפו - אתגרי

מה אני לא אעשה עבורך, שוש, מה. הבונבון בתמונה מזכוכית מורנו ישר מפירנצה מהשוק. לא זוכר איזה שנה, אבל אישתי היתה מתה על הזכוכית שלהם. לא להשתמש בסוכריה ליציאה מהיפו. אני לגמרי רציני. הסוכריה היא מקור חלש ליציאה מהיפו. אנו צריכים "מכה" חזקה ליציאה מהיפו ושהתגלוקוז ימוג מהר בגוף. אני משתמש בטבליות גלוקוז של 2.5 גרם כל אחת. היופי של הטבליה הוא בכך, שיש שליטה לעליה ברמת הסוכר כאשר לוקחים אותה. אצלי, כל טבליה מעלה את רמת הסוכר ב-20 בערך על המכשיר. הסוכריה מגיבה לאט, האדם זולל ועולה גבוה מאוד לאחר היפו. יש להיות cool בזמן היפו ולשלוט ברצונותיך חזק.

לזר

New member
רגע, רק עכשיו קראתי את רצונך האמיתי

תני לי לחשוב. אני אארגן באמת אינסולין וטבליות גלוקוז או סוכריות בתמונה אחת ואציג לכם אותה. בסדר

10shosh

New member
הי לאן נעלמה החתולה שהיתה שם ?

אך זה מה שקורה שנותנים לחתולה לשמור על המתוקים אה שמנת...

לזר

New member
תודה. ראיתי

מה זה החרטה הזה מצד שמאל כל הזמן? פרסומת דבילית. אני מבין שצריך להרוויח, אבל לא מתאים לפורום. בסדר, קבלתי אץ האתגר. אני מקווה שהנהלת האתר תסכים לשבץ תמונה לפי בקשתכם. רק שלא יעשה בה שימוש מסחרי, אסור.

דווקא הפרסומת עם ה- V

עולולה להתאים לפורום הנ"ל
לצערנו זה לא בשליטתינו והיא ואחרות כולל נשים חשופות חזה מופיעות בכל פורום שהוא, בין אם זה הורים, דתיים וחילוניים ועוד.............

למעלה