HBA1c - 5.8 מה לעשות?:((

HBA1c - 5.8 מה לעשות?:((

אני עם משקל עודף בי אמ איי 40.
אבא שלי ז"ל נפטר מסיבוכי סכרת, ולי הייתה סכרת הריון לפני שנתיים.
מעולם לא הייתה לי סכרת (חוץ מההריון) אבל בבדיקות האחרונות שלי גילו לי: HBA1c - 5.8 והסוכר היה 89.

אמרו לי שזה מסוכן.
מה זה אומר? יש לי סכרת???????
אני בחרדה מטורפת:(((((
מה לעשות??

אבו זקן

New member
צפירת הרגעה

ה BMI שלך באמת מדאיג, אבל סוכרת אין לך. למעשה המספרים שלך מצויינים ממש מבחינת הסוכר.

אבו זקן

New member
לא ממש

כן, אני יודע ש A1C מעל 5.7 נקרא מצב טרום-סוכרת, אבל עם ה BMI שלך נראה לי שקשה לצפות לתוצאות טובות יותר, ביחוד כשלוקחים בחשבון גם את הסוכר בצום שהוא תקין לגמרי.

אני בטוח שאת לא צריכה את העצה שלי בקשר ל BMI, אבל אם הסוכרת מפחידה אותך כמו שעולה מההודעה בראש האשכול הזה, את מוכרחה לעשות משהו בקשר לזה.

123diet

New member
אשמח מאד אם תהיי מודאגת

אני ממש לא רוצה להרגיע אותך
הסטטיסטיקה אומרת שמי שיש לה סכרת הריון - אם לא תשמור על עצמה תחלה בסכרת
זה מאין פעמון הזעקה

יש לך היסטוריה של סוכרת במשפחה
הייתה לך סוכרת הריון
את בעודף משקל
כרגע את במצב הנקרא טרום סכרת שהוא לפני הסוכרת

זה בדיוק הזמן לעשות שינוי !

לשנות הרגלי תזונה
לרדת במשקל ולהגיע למשקל האידיאלי שלך.
את לא יכולה לבד? בקשי עזרה, קבלי עזרה,
אבל תעשי את זה עכשיו כשאת יכולה למנוע מהגוף שלך
להגיע למצב של סוכרת

לביאה, את מתישה את המערכת

את מאתגרת אותה, שמה אותה במבחנים ונלחצת.
כתבתי לך המון בפורום של הדיאטות.
תקראי וממש אשמח לעזור לך כי הלחץ גורם להפרשת קורטיזול והתשה נוספת של המערכת.
דואגים לך, תרגעי ואת יודעת בדיוק מה לעשות.

מערכת התכוונתי כמובן למערכת הגופנית שלך

ולא למשהו אחר.
כל כך ברור שאת נלחצת....
בהצלחה וספרי מה ואיך ההמשך.

קצת עזרה עד שתגיעי לרופא

קצת עזרה עד שתגיעי לרופא
ה A1C שלך גבולי.
במידה והיית סכרתית אז הערך הזה הוא טוב אבל את לא .
הערך של הסוכר גם הוא מצוי בתחום הטוב של ערכי הגלוקוז בדם.
יחד עם זה ההסטוריה המשפחתית שלך, הספור על סכרת הריון וה BMI הגבוה נותנים נתונים נוספים שקוראים לפעולה בהורדת הלחץ על מערכות הגוף.הנתונים רומזים על התשת המנגנונים של הפרשת האינסולין ובמילים אחרות תנגודת לאינסולין.
את יכולה להתחיל, עד שתגיעי לרופא:
פחמימות מורכבות, קטניות, ירקות שתיה כדי להקל על המערכת עם הסיבים.
להמעיט בפחמימות פשוטות, פירות.
המנעות ממזון מתועש שמכיל הרבה מלח, סוכר, שומנים מהסוג הפחות טוב (תמיד טוב ובמיוחד אצלך שאני מניחה שתרצי לתהמודד מערכתית עם כל התופעות)
פעילות גופנית כמה שהחום והלחות מאפשרים. כל תנועה של הגוף תעזור לתפקוד תקין.
להרגע. כן, כמה חשוב לצאת מהללץ. הגוף שלנו מתבלבל ובזמן לחץ מפריש הורמון שקרוי קורטיזול. הקורטיזול מפריע לאינסולין לפעול ומסייע לתנגודת לאינסולין וככה יש הפרשה מוגברת של אינסולין והתשה של הלבלב. ואת ממש לא רוצה את זה.

לביאה, צאי מהחרדות, אין לך סכרת.
יש לך קריאת אזהרה שאנדוקרינולוג יפענח אותה עם כל הספור המשפחתי או רופא משפחה מאד אכפתי.
בינתיים, מציעה לך להתחיל בדברים הפשוטים כי זו ההתחלה.
בהצלחה

פצית219

New member
אין לך סוכרת, אבל זה גבולי ובשילוב עם הסוכרת

ההריונית שמראה נטיה לעמידות לאינסולין, והגנטיקה מאבא, וה-BMI הגבוה, ברור שזה מצב שכנראה הולך להידרדר הלאה.
מה לעשות? לשנות תזונה למשהו יותר בריא, לעשות ספורט, ולרדת במשקל... או לחכות בסבלנות שהערכים יעלו לערכים של מחלה, ואז לקחת טיפול תרופתי. אין פתרונות קסם.

תשובה

ערך של 5.8 הוא גבולי ויכול להעיד על טרום סכרת, במיוחד כשיש לך גורמי סיכון כמו עודף משקל, וסבלת מסכרת הריון.
יחד עם זאת חשוב לזכור שסכרת זו מחלה שניתן לשלוט בה ע"י שילוב של תזונה נכונה, פעילות גופנית וטיפול תרופתי במידת הצורך.
אין סיבה שתהיי בחרדה - פני לרופא המשפחה שלך על מנת לקבוע עימו תוכנית טיפול מתאימה בשילוב עם ייעוץ דיאטנית.
בהצלחה!

למעלה