HbA1C חריג

mopro

New member
HbA1C חריג

לפני ארבעה חודשים עשיתי יום של בדיקות תקופתיות (פעם בשנתיים) מטעם מקום העבודה. במסגרת בדיקות הדם, נבדק גם ה – HbA1C והערך שהתקבל היה 6.1 (ה- Glucose היה 92). בהמשך לשיחת הפחדה עם הדיאטנית של המקום, עשיתי שינוי די דרמתי (מבחינתי לפחות) בהרגלי האכילה שלי. הורדתי כליל את הסוכר מהשתייה החמה (עברתי לסוכרזית) והפחתתי צריכה של דברים מתוקים. לפני כחודש עשיתי בדיקת דם נוספת לביקורת והסתבר שלא חל שינוי כלשהו בערכי הבדיקות הנ"ל. מה המשמעות ? האם יש לי סכרת סמויה ? מה אני אמור לעשות ? אני בן 57, בריא, עושה ספורט ונמצא בכושר מעולה (מעל ל – 100% מהכושר הצפוי לגילי בהתאם לבדיקת המאמץ) ובעל משקל תקין (66 ק"ג על 172 ס"מ).

אם הערך

של הגלוקוז שלך תקין, מה שהדיאטנית אמרה נשמע מוזר. אני יודעת שהרופא שלי מסתמך על גלוקוז כשהוא בא להעריך סכרת. כדאי שתתייעץ עם הרופא שלך.

פצית219

New member
יש מצבים שבהם ההמוגלובין המסוכרר לא משקף

סוכרת, למשל אנמיה. מצד שני, יש גם מצבים שבהם רמת הגלוקוז בדם בצום תקינה למרות שיש בעיה במשק הסוכר בגוף... צריך ללכת לרופא, ואולי לעשות העמסת סוכר כדי לברר את המצב.

תשובה

שלום רב, פרט להפחדה לא נעשה שום שינוי נוסף אצל הדיאטנית? השינוי שעשית חיובי וטוב. חשוב לבחון את התפריט הכללי זה נהדר שהורדת סוכרים אבל אולי עדיין התזונה שלך לא הולמת את מצבך. למשל אולי אתה אוכל הרבה פירות או שותה מיצי פירות או אוכל פחמימות מזוקקות כמו אורז לבן, לחם לבן, פיתות - כל אלו לא תורמים יותר מדי למצב הסוכר. דבר נוסף, כדאי להעזר בסבלנות מאחר והשינויים הללו לא תמיד מיידים. אולי כדאי לפנות לדיאטנית קלינית בקופת החולים להתאמת התפריט למצבך? בברכה נטלי

למעלה