Hate crimes (פשאי שנאה)

Gloria_Nathan

New member
Hate crimes (פשאי שנאה)

עקב דיון מעניין שהיה לי היום (משום מה כל היום הזה היו לי דיונים מענינים....) וכמה פרקים מאוד טובים של הבית הלבן בנושא רציתי לשאול אתכם: מה אתם חושבים על עונש מוגבר למבצעי פשעי שנאה?? בפשע שנאה אני מתכוונת לדברים כמו הצתה, רצח, אונס וכו´ שנשעו מכיוון שהפוגעים היו עוינים לנפגע. לדוגמה: רצח של שחור, הצתה של חנות יהודית, אונס של הומוסקסואל וכו´. האם אותם חושבים שמי שרוצח כפושע שנאה צריך לקבל עונש רב יותר משל מישהו ש´סתם´ רצח מסיבות אחרות? (בהתחשב בעובדה שהכל דומה חוץ מהמניע)

TheHock

New member
לא,

אני לא חושב שצריכה להיות אפליה בחוק. גניבה היא גניבה היא גניבה. רצח הוא רצח הוא רצח. אונס הוא אונס הוא אונס. וכו´... פשוט צריך לדאוג שהם לא יקבלו עונש מוקטן - כי במקרה השופט מסכים עם דעתם (בית משפט זה לא מקום לפוליטיקה).

EverMan

New member
כן צריך להיות עונש יותר חמור

אדם שהרג בשוגג דינו שונה מאדם שרצח בזדון. איך אומרים ? העיקר הכוונה ! אדם שרוצח מישהו מכוונת תחילה דינו ככל רצח. אך אדם שאונס מישהו מעבר לבעיות נפשיות אלא ממטרה להזיק לו כי הוא איקס או וואי , דינו צריך להיות יותר חמור. הבעיה היא שאתה לא יכול לדעת מה עבר לבן אדם בראש...

haddas

New member
אבל היא לא דיברה על רצח בשגגה...

יש שני סוגים של פשע. פשע בזדון ופשע בשגגה. פשע בזדון יכול להתחלק לכמה סוגים. ישנו סוג של רצח בזדון כי הבנאדם עשה לך משהו, כי אתה שונא אותו. וישנו סוג של רצח בזדון- הבנאדם לא עשה לך כלום, אבל הוא הומו/לסבית/משהו אחר שמפריע לך- אז אתה רוצח אותו. לדעתי, חייב להיות עונש חמור יותר, למרות שזה בעצם כמעט אותו הרצח- רק הרקע לרצח שונה.

EverMan

New member
ידוע.

אמרתי שאם האדם עשה פשע שבדר"כ הוא בגלל מחלה נפשית , או בגלל שהוא חולה או משהו (כמו אונס) , והמטרה הייתה לאנוס למען לאנוס, זה פחות חמור מאשר לאנוס כי ממטרה יותר מרשעת. כנ"ל רצח. אני ציינתי שזה בדיוק כמו ההבדל בין הריגה לרצח - כוונת התחילה.

קשה...

יש כאן כמה נקודות: 1. קודם כל צריך להגדיר פשע בזדון לעומת בשוגג/הגנה עצמית. פשע בזדון = עם כוונה תחילה פשע בשוגג = בלי כוונה תחילה. 2. לגבי פשע בזדון יש כמה מניעים עיקריים: א. פגיעה על רקע שנאה אישית ב. פגיעה על רקע שנאה קבוצתית (גזענות) ג. פגיעה לשם פגיעה, ללא הבדל מי הנפגע ד. פגיעה על רקע חוסר ברירה (לדוגמא: אין לך אוכל, אז אתה גונב לחם) ה. פגיעה נוסח רובין הוד אני ארחיב לגבי ד´ ע"י דוגמא: בעיירה גבולות היתה אבטלה נוראית, פער מתגבר לעומת המרכז, עלית פשיעה ואדישות מצד הממשלה. עקב המצב, קמה קבוצת צעירים יוצאי צבא מובטלים המכונה קצ"ה - "קבוצת הצדק החברתי". קצ"ה החליטו לנסות לצמצם את הפערים: הם יצאו לפעולות לא אלימות נגד החברה העשירה בארץ, הפעולות כללו פריצות לבתים, גנבת מצרכי מזון בסיסיים וכסף מזומן, עצירת מכוניות ולקיחת כסף ותכשיטים וכו´ במטרה לחלקם לעניים. האוכ´ המקומית תמכה בקצ"ה, אך לבסוף המשטרה עצרה אותם. התפתח ויכוח ציבורי נוקב: חלק גינו בתוקף, וחלק קראו לשחררם. בסופו של דבר, הורשעו הארבעה בגניבה, שוד, פריצה וקשירת קשר. הם נשפטו לשלוש שנים בפועל + שתיים על תנאי. מתעוררות כמה שאלות: * האם פגיעה נוסח רובין הוד היא גזענות (היא הרי מכוונת כנגד קבוצה מסויימת, ללא היכרות אישית עימם), * האם יש לתת לה אותו עונש כמו לסעיף ב´ * איזה הבדל (אם בכלל) יש בין כל הסעיפים. לדעתי, יש הבדל, וצריך להיות הבדל בענישה: החמורים יותר הם הראשונים (שנאה אישית, לשם פגיעה וגזענות) כשהחמורים בינייהם הם פגיעה באדם שאינך מכיר (לשם פגיעה וגזענות), כי אתה פוגע באדם מבלי בכלל להכיר אותו והורס לו את החיים. ומניסיון, רוב הנפגעים נשארים עם השאלה "מה עשיתי שזה קרה דווקא לי?", "אולי אני אשם?" וכו´ והרבה פחות חמור הם פגיעות "אין ברירה" ו"רובין הוד"

Gloria_Nathan

New member
דעתי בנושא...

בשום פנים ואופן לא! כמו שהוק אמר פה: רצח הוא רצח הוא רצח. הרגע שנגיד הרצח הזה חמור יותר בגלל שהרוצח חשב בדרך כזו או אחרת זאת תהיה התחלת הסוף של הדמוקרטיה. אני חושבת שאנשים יוצאים פה בזול על הרבה מאוד דברים- לכל הרוצחים צריך להיות מאסר עולם בלי אפשרות לשחרור על תנאי, לכל האנסים צריך להיות לפחות 7 שנים בלי אפשרות ליציאה על תנאי בכלא. אבל אם מישהו אנס הומוסקסואל בגלל שהוא אנס הומוסקסואל- הוא טינופת לדעתי, אבל הרגע שנעניש אותו בגלל זה- אנחנו בעצם נעניש אותו בגלל מה שהוא חושב וזה סוטר את כל הדמוקרטיה. מה שמביא אותי לשאלה אחרת: האם אתם חושבים שצריך להוציא אירגונים כמו קלו קלאס קלאן מחוץ לחוק לפני שהם עשו מעשה מסוים? (מעשה אלים, הסתה וכו´)? ולמקרה על העניים (שד"א את המקים הביאו עלינו לבית ספר ואני לא מאמינה שהוא מצפה שיקחו אותו ברצינות. הבן אדם מנסה ללחום למען עתיד טוב יותר לפועלים, אין לו רעיון לתוכנית ארוכת טווח רק להאשים את העובדים הזרים ולהגיד שמשהו צריך להשתנות *ו*הוא בעד לבטל סחר מינימום (אבל הוא לא היה אפ היה לו מושג מה זה סחר מינימום)- הם כן השתמשו באלימות! לפרוץ ולגנוב זה אלימות, או לפחות פשע. ואני לא מאמינה שהיו כלאה שהיו בעד לשחרר אותם! הם מועדדים עבירה על החוק! אני הייתי מאשימה אותם בשותפות לפשע.

EverMan

New member
רצח הוא רצח הוא רצח

אבל אדם שרוצח בגלל זעם או שנאה למישהו אחד , הוא לא מועד כל כך כמו אדם שרוצח על רקע אידיאולוגי כי הבן אדם הומו או שחור. ברגע שהוא רוצח ככה , אז הוא מועד הרבה יותר מאשר בן אדם שהרג מזעם.

metal_slug

New member
לפי מיטב ידיעתי

ה-KKK איננו בלתי חוקי בדרום ארה"ב. ואם כן, אז אין ממש פיקוח על העניין, מייצגי הארגון מופיעים באמצעי התקשורת די הרבה, במיוחד במדינות ערב. דייויד דיוק, ה-"דרקון האדום" של ה-KKK הוא אחד מהפרשנים האהובים על תחנות הרדיו הסעודיות. אותו דבר יכול להאמר על ה-"Arian Nation", הארגון הזה לא הוצא מחוץ לחוק. בכל מקרה, ארגון יכול להיות מוצא מחוץ לחוק, אם הוא עובר על חוק חופש הביטוי, שהוא כידוע איננו אינסופי. לכן, לא צריך לחכות שהם "יעשו משהו", צריך הוכחה לביטויים כמו הביטויים הנ"ל.

למעלה