HARVEST FESTIVAL

giloni

New member
HARVEST FESTIVAL

בתור דירקטור אוכל חינם הגיע הזמן שאכתוב כאן משהו מחכים, אתם לא חושבים?? ובכן, אמש ביקרתי בחנות מוסיקה שמוכרת לחברי הפורום, ושמפאת תקנות תפוז לא אציין את שמה, וביליתי חלק נכבד מ5 השעות ששהיתי שם בעיון מדוקדק בדבר הזה שתמונתו מתנוססת לשמאלכם/ן. יכול להיות שכבר הזכירו את זה כאן - זקנתי וזקנו עיני ושאר ארבעת חושי גם כן, עם הזכרון המתקמט שלי- ויכול להיות שיש גם מישהו שמחזיק בביתו את הדבר הזה, ויוכל להוסיף על דברי. אינני מתכוון להכנס לצד המוסיקאלי מאחר ולא שמעתי אף לא דיסק אחד מתוך החמישה שמצויים באוסף הזה. את רוב הדברים שמצויים בדיסקים האלה אני מכיר מהאלבומים המקוריים ולא מצאתי בזה טעם - אם כי אני בטוח שהאזנה לדיסקים תוך כדי דפדוף בדפי הספר שבקופסא הזו, מעניק חוויה מרגשת ביותר. ואכן, הספר הוא הדבר. חברת הארווסט, הליבל החדשני והנועז - דאז - שלקח תחת חסותו יוצרים שהמכנה המשותף שלהם היה הפוטנציאל האמנותי של המוסיקה שלהם (לא יודע להגדיר זאת אחרת) והתקיים מיצירתם וסייע להם להתקיים מייצירתם. ההרכב המוכר ביותר שחסה תחת כנפי הליבל הזה והביא לו את מירב ההכרה הבינלאומית הוא כמובן Pink Floyd אבל פרט לכמה קטעים שלהם ושל בארט, האוסף כולל קטעים מאלבומים של עשרות יוצרים שיצרו תחת הליבל הזה, ביניהם להקות פרוג, להקות פולק-רוק, בלוז רוק, ועוד מכל טוב הארץ ומנעמיה. כפי שאמרתי, לא הקשבתי לדיסקים אבל ישבתי מהופנט מול הספר הצבעוני שכולל אינפורמציה ויזואלית וטקסטואלית של כל האלבומים שיצאו בליבל הזה, סקירה צבעונית רחבה של ההיסטוריה של הליבל, תמונות מרהיבות של כמה מהעטיפות המרגשות ביותר של שנות השישים והשבעים ועוד כמה מטעמים בצבעים ובשחור לבן. המון אהבה השקיעו אנשי הארבסט באוסף הזה. אני מניח שגם מבחינה מוסיקאלית הוא מניח את הדעת, כאוסף ולא כתחליף לאלבומים המלאים, כמובן. ומדוע אני מספר לכם על האוסף הזה?? ראשית מכיוון שאני צריך לכתוב כאן משהו מדי פעם, אחרת תפוז תפסיק לשלם לי את המשכורת השמנה שממנה אני נהנה כמנהל ואתם לא!!! יש גבול לשחיתות!!! שנית, מכיוון שעברתי חוויה מרגשת מאד ורציתי לשתף אתכם בה (אם כי אני מניח שבעיני אנשים שמעריכים אותי, אי הכרת האוסף הזה הוא ליקוי אינטלקטואלי - אחד מני רבים - שלקיתי בו. שלישית, מכיוון שאשמח אם מי שמכיר והאזין (מה שאני עצמי לא עשיתי) יצרף את דעתו על הדבר הזה ורביעית, והכי חשוב: הארנק שלי הכיל את הסכום המדוייק שנדרש עבור האוסף הזה. הרבה זמן לא הייתה לי התלבטות כל כך קשה מה לעשות עם כסף ואני חושב שאף פעם לא הייתי כל כך מתוסכל מעצם הצורך לקבל החלטה לכאן או לכאן: האם לקנות את זה כדי שאוכל לבלות את ימי ולילותי בעיון ובצפייה בחומרים המהפנטים שמצויים שם? או שאולי המוסיקה היא היא העיקר שבעיקרים, ועטיפות, חוברות, ספרים ותמונות שנלווים אליה - זניחים. אם כך, אולי לא שווה להשקיע את הסכום הנדרש רק כדי להחזיק בבית אלבום אלבומי שאת המוסיקה שבדיסקים השקועים בדפנותיו, אני מכיר ומחזיק בפורמטים המקוריים?? קשים החיים המחורבנים האלה... יקי

melancholy man

New member
תשמע

לפני כמה חודשים עברתי את אותה דילמה באותו חנות שלא אזכיר את שמה ברישון (רק אמסור גם ד"ש לגריפון...), המסקנה שלי, אחרי שויתרתי על זה, וקניתי במקום אתטולוגיה מקסימה של סימון דופרי, בוקר T וה MG's ו DVD של גילמור, שעושים לי נעים עד עכשיו, היא שיש דברים שקונים בשביל העטיפה, החוברת והקופסא האלה כל כך יפים, שגם אם לא הייתה שם מוסיקה בכלל, זה היה שווה את זה והמוסיקה כל כך יפה שבטוח תתן לזה כמה סיבובים אז למה לא? ביננו, עוד כמה שנים כשיבואו הנכדים ויחטטו בתקליטיה שלך, לאן הם ילכו ישר? לא לקופסאות כאלה?

jester56

New member
אוףףףף

אוףףףף אני חייב להגיע לפינת הגן עדן הזו לדבר עם אמנון בטלפון זה בהחלט לא מספיק

Barmelai

New member
בזמנו גמני זכיתי לגעת בבוקסה הזאת

אם תצטייד בערכת מז"פ תוכל להוריד טביעות אצבע שלי. זאת באמת אחת הקופסאות המפתות שראיתי. מה עוד שקבוצת האמנים שמופיעה שם היא מהעילית לטעמי, ובחירת הקטעים קורצת למכנה האמנותי הגבוה לשם שנוי. אמ"ג נתנו 5 כוכבים לקופסה, בעיקר בשל העובדה שבניגוד לקופסאות שהוכנו בחופזה כמלכודות פתאים לשוטים כמוני, הפעם נעשתה עבודה מוקפדת ויצא מוצר יוקרתי ומפואר ובעיקר עובד מבחינת רצף ההאזנה כאלבומים לכל דבר. הלואי עלי

psychodoodle

New member
יצא לי לבדוק את זה פעם

בזמנו ,אותו איש שאסור להזכיר את שמו או שם העסק שלו ,הלווה לי את החתיכה הזאת .מה אגיד לכם חוץ מהמארז היפיפה ,זוהי דרך בטוחה להסתבך בעוד רצונות ומשאלות מוסיקליים ,ואכן רכשתי במשך הזמן חלק ניכר מהאלבומים שמהם לקוחים הקטעים שמרכיבים את הקופסא המחומשת הזאת .ראו הוזהרתם !

melancholy man

New member
אגב שלא יהיו טעיות

נדמה לי שיקי כתב את מה שכתב בהומור, אין שום בעיה להגיד שהוא היה אצל אמנון בחנות גריפון בראשון לציון, כשאנשים שכותבים כאן באופן קבוע כותבים על חנות או מופע שהיו בה, או רוצים להיות בה, זה לא פרסומת להבנתנו, כשבעל החנות או המפיק כותב את זה, זה אחרת.

giloni

New member
אוהב את כולכם

אתם עושים לי כאב כיס מלכותי, ואני אוהב את זה עוד כמה ימים זה יהיה אצלי יקי

melancholy man

New member
מחכה לדיווח מלא

אחריו נעשה את ההזמנות הראויות במקומות המתאימים (אמנון אם יש עוד עותק שאתה יכול לשמור לי...).

למעלה