Hardcore Trivia.

IDNTFS

New member
Hardcore Trivia.

זה נחמד ומעניין. אם מישהו אוהב חרא כזה, תראו על כמה שאלות אתם יכולים לענות. אני הצלחתי לענות על קצת יותר מ-50. (בשביל הלפלפים - נא לא לנסות לחפש את התשובות ב-Google.com.)

nerd alert

טוב, אני מודה שזה היה נחמד לעשות את שאלות הטריוויה האלה, אבל רעבק, אפילו בתור מישהו שהוא די אספן תקליטים, הייתי מרגיש רע עם עצמי אם הייתי יודע בעלפה את כל הצבעים והוריאציות של הסינגלים ב-Revelation ו- Schism. וזה עוד תקליטים שלמרות כל ההתלהבות האינפנטילית של ילדים עשירים, באמת טובים, דבר שאי אפשר להגיד על רוב להקות הסטריית אדג' של אמצע-סוף שנות ה-90. כן, הניקוד שלי לא משהו כי כל מה שקשור בלהקות האלה לא עניין ולא מעניין אותי. לא שאין לי תקליטים של Chokehold או Unbroken, אבל שנות ה-90 בשבילי הם Los Crudos, Inhumanity, 97a, Asshole Parade, Voorhees, H-100s ואפילו Screeching Weasel ו-The Queers ולא הלהקות מצפון מדינת ניו יורק.

IDNTFS

New member
כן.

וזה עוד שאלון מ-1998. היום כל אחד יכול לדעת כמה סינגלים של Side By Side יצאו על ויניל בצבע שפיך, וכמה עותקים של Chung King באו עם טיפת זיעה של Mike Judge על הלייבל של צד א' כי הוקמו אתרי אינטרנט ויצאו ספרים שמפרטים את נתוני ההדפסה של Revelation, Schism ,Wishingwell, וכו', אבל איך קורא רגיל של הפאנזין הזה אמור לדעת את כל החרא הזה, אלא אם כן הוא חוקר פרטי או איזה סטוקר שמציף את ג'ורדן קופר מ-Revelation במכתבים עם שאלות בלתי פוסקות? חוץ מזה, עד כמה שכל הצילומים האלה של אוספים של פאנאטים בארה"ב ובאירופה, עם הסינגל של Gorilla Biscuits בשלל צבעי הקשת נראים יפים ומסקרנים לגבי ההבדלים הקטנים שבין הדפסה להדפסה, אני חושב שזה די מעפן להפוך המוני תקליטים ללא יותר מ"דוגמנים", בלי שהמחט תיגע בהם במשך שנים. כשאני קונה תקליט, נדיר ככל שהוא יהיה, אני בעיקר רוצה לשמוע אותו (ולכן לא מפלה לרעה שום פורמאט שמוזיקה יוצאת בו). אבל שאלות כמו "באיזה סרט הייתה סצינה של הופעה של Cro-Mags, ותחת איזה שם הופיעו שם?" הן שאלות שכיף לענות עליהן. זה כמו לפתור תשבץ או תשחץ (שזה כבר ממש כיף), אבל שעוסקים שנושא עוד יותר כיפי.

מסכים

כואב הלב לדעת שיש לוזרים שיושבים על כמה עותקים של אותו תקליט בגלל צבע או וריאציה של העתיפה ואנשים כמוני וכמוך, שאוהבים את הפורמאט אבל מעל הכל אוהבים את המוסיקה, תוחנים את הראש איך להשיג אותם. האמת שיש לי כמה תקליטים שאני אוהב במספר עותקים (תקליטים שהעתיפות שלהם שונות - צבע לא אוכל אצלי), אבל כמעט כולם זה בגלל שהם מתנות שקיבלתי מהלהקות\ לייבלים ורובם אפשר עוד להשיג אם מתאמצים קצת. כן, צריך לנסח שאלון טריוויה עם שאלות כמו שאמרת ולחלק אותו בהופעה בזמן הסאונד צ'ק שתמיד לוקח שעות. כך אף אחד לא יהיה לו גישה לאינטרנט והזוכה יקבל איזה תקליט נחמד. אולי זה יהיה שטיק לסיבוב הופעות שלכם. ואגב, יש מצב שאתם באים לסקנדינביה?

IDNTFS

New member
רעיון טוב.

שאלון הטריוויה שמחולק בזמן ה-soundcheck. בקשר לסקנדינאוויה אני לא יודע, אבל יהיה נחמד בהחלט לראות פרצוף מוכר איפשהו. ד"א, היום ראיתי בפעם הראשונה את ההופעה של "הזאבים" מ"עשבי פרא 1". בהתחלה התיאור של "קוקו בלוף והיתושים פוגשים את Black Flag" נשמע לי קצת לא הגיוני, אבל עכשיו אני מבין את הכוונה. שני השירים שלהם בוידיאו כמעט ולא נגועים בבנאליות של הסטריט-פאנק הישראלי לדורותיו (השיר השני סובל מזה חלקית). הם נשמעים יותר אמריקאים (קטעי הגיטרה בסגנון גרג גין, הריפים מעוטי האקורדים, עצירות קיצוניות, השירה) על רקע חלק גדול של להקות בקלטת הזאת, שרואים שהלכו יותר על הקטע הבריטי. לא רע.

במיוחד מוזר...

...שהגיטריסת שלהם לא הכיר בכלל את Black Flag והם לא שמעו הרדקור או פאנק אמריקאי. שני השירים שהקליטו מאוחר יותר ממש טובים, אבל הם יותר פאנק ישראלי סטנדרטי - אהבתי את התיאור של ה"בנאליות של הסטריט-פאנק הישראלי לדורותיו": אני חושב שחלק מהבעיה הזאת נבע מן העובדה שלהקות לא היו קיימות מספיק זמן בכדי לפתח צליל משל עצמם (מעט הופעות ואז צבא) וחלק נבע מטעם מוסיקלי מוגבל מאוד בכל מה שנוגע לפאנק. אם כי, בתור קוריוז, כל הפאנקיסטים של שנות ה-80 ותחילת שנות ה-90 שמעו הרבה יותר להקות תעשייתיות\ גותיות\ גל חדש וכו' ממה ששמעו פאנק (במיקרה הטוב, 5-10 להקות הפאנק הכי צפויות). קוקי (קוקו בלוף) היה בין המעטים שבא מכיוון של מטאל. אבל מאמצע שנות ה-90 והלאה, הדור שגדל על המוסיקה שהשמיעו ב"פינגווין" (ואחיהם הקטנים) די נעלם.

gorecore

New member
אין שום בעיה, להפגין קצת ידע בהארדקור

העיקר שאנחנו תמיד זוכרים מי הבוס שהתחיל את הכל.

למעלה