hard drive protection

hard drive protection

במחשב שלי יש כזה דבר שכל פעם שאני מזיז את הלפטופ הוא נועל את ההארדיסק כדי שלא יפגע.. קודם כל לא ברור לי בכלל למה זה טוב , כי אם הוא קודם צריך תנועה ורק אחרי זה נועל , זה דיי אידיוטי, הוא כבר קיבל את המכה.. בכל מקרה, ברכבת יש קפיצות , וזה מתקיע אותו מדיי פעם, וזה משגע אותי , כי יש הרבה קפיצות ברכבת, סימנתי את הוי שאומר לא להתיחס לקפיצות קטנות אבל זה לא משנה לו בגרוש, מה יקרה אם אני אבטל את הוי שנועל את ההארדיסק כשאני נוסע ברכבת, זה עלול להזיק לו הקפיצות של הרכבת ?

nova

New member
הגנה על המידע...

אם תבטל את ההגנה, עלול להיווצר דפק בהרדיסק (corruption), עקב כך שמערכת ההפעלה תכתוב לדיסק והוא יוזז בפתאומיות, מה שיגרום למחט שכותבת לסטות ממסלולה ולכתוב איפה שאתה לא רוצה שתכתוב. ניתן להגדיר רגישות לתזוזה ב-Control Panel. אם אין לך את זה, אולי עדכון הגרסה יגרום לאפשרות להופיע.

YossXP

New member
הגנה אקטיבית

אני מניח שיש לך מחשב של IBM - התנועה הנדרשת לכניסת מערכת ההגנה האקטיבית לפעולה היא הנפילה עצמה, לא המגע עם הקרקע. כאשר המחשב משנה זוית בתנועה חדה, הראשים שאחראים על הכתיבה והקריאה מהדיסק ננעל בצד הדיסק, הרחק מהפלטות המסתובבות של הדיסק על מנת שלא ישרוט אותן ויפגע במידע השמור. ניתן לנטרל את ההגנה האקטיבית על הדיסק, אך זה ממש לא מומלץ במיוחד לאנשים ניידים אשר מסתובבים עם המחשב הנייד - וכן, הרעידות ברכבת עלולות להיות חזקות מספיק בשביל לגרום נזק לדיסק. לעומת זאת, מומלץ לכוון את הרגישות של מערכת ההגנה לרמה נמוכה יותר. ישנה גם הגדרה של מצב למידה אשר מתעלם מרעידות קלות אשר חוזרות על עצמן כמו ברכבת. מצ"ב צילומסך של חלון ההגדרות

תודה על התשובות , עוד דבר

יש לי ibm t41 ,כשאני מסתובב עם המחשב, הוא במצב sleep ככה שהוא נעול .. אצל אחד מחברי הסטודנטים יש r50 ואצלו אין העסק שמגן... תמוה במקצת לא ? בכל מקרה, הורדתי פעם פעמים את ההגנה הזאת ברכבת והלפטופ ברוך השם בסדר גמור... עדיין לא כל כך ברור לי איך זה עוזר, כשיש קפיצה ברכבת, זה לוקח עשירית שניה , צריך מאוד מהר לתפוס את הראש ולהזיז אותו לצד. אבל אני מניח שאם זה שם , יש סיבה כלשהיא לזה

יאיר B

New member
לא תמוהה בכלל.

סדרת ה-T היא הסדרה האיכותית של IBM. לכן היא מכילה פטנטים שאין בסדרות אחרות (ולכן היא גם עולה יותר...). סדרת ה-R היא סדרת הקצה התחתון של IBM. יש לי הרגשה שבארץ מיעדים אותה בעיקר לסטודנטים (לפחות באוניברסיטה אני רואה כמויות של סטודנטים עם נייד כזה).

למעלה