happy valentine

לונה

New member
happy valentine

אני מרגישה נורא שיטחית ואגואיסטית לכתוב הודעה כזאת היום, אבל איכשהו נראה לי לא נכון להתרכז רק בפיגועים ומלחמות. חג האהבה, ולא משנה אם של הנוצרים או של היהודים או מצידי של הבודהיסטים, תמיד יוצר אצלי קונפליקט. מצד אחד - חג האהבה! רומנטיקה, לבבות ופרחים ושוקלדים ושטויות; מצד שני, מאחר שלא נראה אצלי קשר רומנטי באופק, יש משהו קצת טורדני בכל האהבה והקיטש שבאוויר. אלא שזה דווקא היה (עד עכשיו) בסדר. קניתי אתמול בכרך המפואר ק``ש בונבוניירה של שקולדים בצורת לב, וחילקתי אותם לכל החברים שלי ולמי שהיה בחדר באותו רגע. ועוד לא הספיק להימאס לי משירי הקיטש הזוהר של האהבה (אולי כי לא הקשבתי לרדיו יותר מעשר דקות היום ושמעתי שירי רוק לניטרול ההשפעה הרומנטית?) וחבר שלי טרח להראות לכל העולם תמונה מאיזה מסיבה שבה אני נותנת נשיקה לחברה שלי (אמת או חובה, ולדעתי זאת הייתה משימה שלו. בלי הערות כגון `` איזה תינוקות אתם`` בבקשה), אבל חפיף. ונראה שכל העולם מנסה להקניט אותי על קשרים רומנטיים שיש או אין לי. לקסי רומזת באכזריות שהתאהבתי במישהו שאני מתכתבת איתו, לך ספר דברים לחברות שלך. וזה עוד לא נכון בנוסף לכל! ואני ויובל יצאנו לנו להנות מהגשם, ונכנסנו לשיעור לשון אחרי המורה, עליזים וצוחקים, טל שאל איפה היינו. אמרתי שיצאנו לגשם. הוא שאל אם יש בינינו משהו (תגידו לי שהוא קינא וזה יגרום לי לא מעט אושר, למרות שכבר לא אכפת לי ממנו). אמרתי שאנחנו מנהלים רומן מאחורי הגב שלו. אבל היה לי ממש יום נחמד.

וולנטיינז דיי= בולשיט גלובלי!

זה כבר ממש מעצבן אותי! אני לא מבינה- כבר צריך תאריך לאהוב?? אי אפשר לאהוב תמיד? אני בעד לאהוב בכל רגע, שעה ויום. לאצריך ימים מיוחדים בשביל זה! זה החלק הכי מעצבן, ומה שעוד מעצבן אותי, זה שהקשר של ולנטינוס הקדוש אל וולנטיינז דיי הוא רחוק רחוק רחוק בעולמינו אנו. ולנטינוס הקדוש היה קדוש כמו כל קדוש (כן גם כמו הנאצי הזה -סילבסטר שביום הקודש שלו כל ישראל יוצאת למסיבות בשמחה). האידיאל שלו היה אהבה. הואדגל באהבה והציב אותה כערך הכי עליון, ועל שמו חוגגים את חג האהבה. וולנטיינז דיי, מה שיש עכשיו= קיטשיזם אמריקאי ברמה יותר מדי גבוהה; לבבות מתוקים, ובונבונירות משוקולד והרבה הרבה לבבות ועוד קצת לבבות וגם ציורים מתוקים של מלאכים מחזיקים לבבות ומתנות מצועצעות וגם שוקולד וכרטיסי ברכה דביקים. זה רק מוכיח עד כמה שהחומרניות גוברת בעולם הזה, ומצד אחד- טוב שיש יום אהבה רשמי לפחות שיזכיר לנו שמעל לכל הכסף קיים גם הרגש. אבל כשזה ככה- אני לא בטוחה שאנחנו באמת מבינים את המסר. אני שונאת את וולנטיינז דיי, ואני בטוחה שולנטינוס מתהפך בקברו כשהוא רואה מה עושים ליום חגו. הללויה. עד העונג הבא, נעמה.

sharon91

New member
מממ

קראתי את הפסקה הראשונה והאחרונה שלך. בקשר לזה שצריך תאריך לאהוב.. את יודעת, תמיד אוהבים, אף אחד לא משתמש בזה בשביל פתאום להתחיל לאהוב. אבל זה נחמד, שכולם אוהבים ביום אחד (וכשיש גם את ט``ו באב זה יומיים, וזה כבר בכלל סבבה) דבר שני, שמעתי מהרבה אנשים את שהם שונאים את היום הזה. ואני באמת לא מבינה למה? מה איכפת לכם שאנשים נהנים מזה? (האם יש קשר לכך שכל אלה שאמרו את זה חסרי בן/בת זוג?)

אז הם אנשים דפוקים

עם כל הכבוד לאנשים... אני לא שונאת את היום הזה בגלל שלכולם טוב, אני פשוט לא אוהבת את הרעיון שלו- מהיסוד. שרון, את שואלת מה רע שביום אחד כולם יאהבו? למה שזהלא יהיה ככה בכל יום? טוב נו, יש לי אשליות של היפים... אבל זה אכן די מרגיז שאנשים שונאים משהו כי לאחרים טוב; ``I`m only happy when it rains you wanna hear about my new obssesion? i`m riding high upon a deep dipression i`m only happy when it rains`` עד העונג הבא...נעמה

למעלה