כמה מילים על POS
בגלל זה כתבתי שעבורי POS היא נושאת הדגל, אני יודע שאף אחד לא יסכים איתי. הסיבה שכך היא מאוד פשוטה.מוזיקלית, POS מחדשת. דרים להקה מוכשרת, אבל טחנתי עד דק את כל אלבומי rush,פינק פלויד,מטאליקה, דיפ פרפל וריינבו והרי זה פלא - דרים לא כל כך מעניינת אותי מוזיקלית אחרי שהכרתי לעומק את שלל הלהקות שדרים הושפעה מאוד מהן. מבנה השירים לא מספיק מעניין ומאתגר, הסולואים המהירים אכן יפים אבל לא משהו מרענן ומקורי שלא שמעתי קודם,להיפך - כמה סולואי גיטרה מזכירים לי מאוד את בלקמור(יותר בתקופת ריינבו), הפקת הסאונד לא יותר מסבירה ולעולם לא מחדשת, הקונספטואליות מוסיפה לעניין אבל זה לא משהו שלא היה קיים לפני אצל rush או פלויד. בקיצור - too obvious. שמעתי שוב את six degree אחרי שכל כך הרבה המליצו לי עליו ובשורה התחתונה - אחלה אלבום(במיוחד הצד השני). אבל לא יותר מזה. לא חידש לי בכלום, נהנתי לשמוע אותו, אבל באותה מידה לא היה נגרם שום נזק או תועלת גם אם לא הייתי שומע אותו. לעומת זאת POS לא מתגאה בסולואים אין סופיים יפים ככל שיהיו. יותר מזה, POS היא להקת פרוג-מטאל שכמעט ולא משתמשת בסולואי גיטרה. אצל POS החשיבות הגדולה היא בניית השיר, שהוא ממש מלאכת מחשבת של ארכיטקטורה ושכבות אין סופיות של ערוצים שמתחברים בינהם בצורה נפלאה וחיבור כל הקטעים יוצר קונספט מרתק. לא תמצא אצל POS בית-פזמון-בית או שיר פופ מתוק וקליל הפונה למכנה משותף נמוך. להיפך, דניאל גילדנלאו יכביד עלייך עם ליריקה מתוחכמת,שכבות-שכבות של ערוצים ומבנה סבוך. פזמון שאחריו יבוא עוד פזמון. בשביל לפענח את POS יש לחפור ולהגיע אל ה-core. המאזין הממוצע, בהתחלה, לא יבין מה רוצה המשורר להגיד. אחרי מספר שמיעות לא מבוטל, יתגלה היהלום המלוטש שנקרא POSבגלל זה אני חושב שPOS היא נושאת הדגל. להקה שמצליחה לחדש לי בתחום המטאל חייבת לשאת בתואר המחייב. שוב, זו רק דעתי. ובגלל זה אני מאוכזב מהאלבום החדש שלהם, כי אין בו אל רוב הדברים שכתבתי. למרות שהוא אכן לא רע. אבל לא רע או חביב אצל POS - זה מאכזב מאוד.