Happy new year!...

shiri_b

New member
פששששש

"אם הנוצרים חוגגים חג יהודי-אסתום את הפה" איזה יופי, נעשה החלפות! ניחא היית ממשיך ודובק בדעה שזה חג נוצרי ואנחנו יהודים. אבל להגיד שאם הם היו חוגגים חג שלנו אז בסדר!? זה בכלל לא הגיוני. אם אתה בטוח שהם חוגגים אותו לזכרו של הסילבסטר האנטישמי, אז אתה צריך להמשיך ולהגיד שזה מפריע לך! לא "טוב אם הם יחגגו את פסח אני אסתום את הפה וזה בסדר שהם יחגגו חג לזכרו של אנטישמי"... תחליט.

EO117

New member
זאת הפואנטה,יקירתי

הנוצרים לא חוגגים חג שלנו, היהודים, אז למה שהיהודים יחגגו חג נוצרי... כן,כן שמעתי (קראתי ליתר דיוק) שזאת "ערב השנה האזרחית",בולשיט!

shiri_b

New member
וואו.. תראה זו לא הפואנטה

ו..אממ אולי כדי שתקרא את השירשור כמה פעמים כדי שמשהו יכנס. אם כבר הסיבה שאתה לא רוצה שנחגוג היא כי סילבסטר הוא אנטישמי. זה סיפור אחד. אבל התירוץ של "הם לא חוגגים חג שלנו אז אנחנו לא נחגוג חג שלהם" הוא מפגר! זה סיום שנה אנחנו לא חוגגים פה את חג המולד!!! ולהגיד שאם הם היו חוגגים חג שלנו זה בסדר-זה גם מדהים אותי. מה אתה ילד בן 4? אם הוא לא אומר לי שלום אז למה שאני אגיד לו? הם צריכים לחגוג חג שלנו כדי שנחגוג חג שלהם?! ואנחנו גם לא חוגגים חג שלהם ומי שרוצה לחגוג את תחילת השנה האזרחית שיהיה לו בכיף! הוא לא לא יחגוג רק כי הנוצרים לא חוגגים חגים שלנו... אני באמת לא מבינה את הדעה שלך. אם אתה חושב שחגיגית תחילת השנה האזרחית נחשבת כחגיגת חג נוצרי ואנחנו כיהודים לא חוגגים חגים נוצרים אז תעמוד מאחורי זה ואל תגיד שאם הם היו חוגגים חגים שלנו אז זה היה נחשב מצידך בסדר... ואם הדעה שלך היא שחוגגים את הסילבסטר-לזכרו של סילבסטר האנטישמי..אז אני לא מבינה מה אתה מכניס את זה שאם הם היו חוגגים חג שלנו אז זה היה בסדר.

EO117

New member
טוב, תביני

כל החג הזה, כבר לא מעניין. בואי נשים את העובדות על השולחן:
זהו חג נוצרי
זהו לא חג של היהודים
הנוצרים חוגגים אותו לכבוד סילבסטר
סילבסטר היה אנטישמי
הישראלים מצאו סיבה למסיבה-"ערב ראש השנה האזרחית"
אין נוצרי שחוגג חג יהודי-אך יש יהודים שחוגגים חג נוצרי זכרי את העובדות הללו, לכל אלו שכן מעדיפים לבלות, בילוי נעים! אני עם הדיון הפסקתי, אין לי כל כוונה להגיב על הודעה בתחום הזה. שבת שלום!

Salem

New member
תקשיב - זה קצת מעצבן

אתה רץ וצועק צעקות. אני הבאתי לך ציטוטים מאנציקלופדיה: "ולא נמצאו הוכחות מבוססות אם הורה לרדוף את היהודים" "סילבסטר עצמו לא השתתף בוועידה" "חג הסילבסטר המציין את יום מותו וקבורתו, חל בתאריך בו מסתיימת השנה האזרחית, ה-31 בדצמבר." ננסה להדגיש את זה: חל בתאריך בו מסתיימת השנה האזרחית מה לא ברור

דניאל101

New member
למה ברור?

אני רושם במחברת תאריך עברי! השנה הלועזית הינה השנה הנוצרית וההוכחה לכך שתחילת הספירה היא בהולדת ישו. נכון אי אפשר תמיד להשתמש רק בתאריך עברי בגלל שכמו שאמרת כל העולם משתמש בלועזי, אבל אפשר להשתמש הרבה יותר בעברי. למה שלא נדבר בינינו בתאריך עברי?

Salem

New member
יש הבדל בין שפה לתאריכים

שים לב שבכל העולם יש שפות שונות, אבל אותה שיטה של תאריכים.

דניאל101

New member
אני שאלתי...

למה אנחנו מדברים פה עברית? ציפיתי לתשובה: אנחנו מדברים פה עברית כי...

Salem

New member
בסדר

אין לי בעיה לחגוג את קריסמס, ליל כל הקדושים (זה לא חג נוצרי בכלל, זה חג אמריקאי) וחג הודיה (לא חג נוצרי אלא גם אמריקאי). שמח
אני אצא ואחגוג לי. סה"כ חג מסכן, דת זה כזה שטויות.

kush kush

New member
כן. כאשר כולם באו נגדך.

יש לציין שבקריסטמס נפגשתי עם חברים וחגגנו סתם לכיף את קריסטנס והיה מאוד כיף

kush kush

New member
מה? תגיד אתה בסדר? זה שלא היה

לך לאן לצאת לא אומר שאחרים לא יכלו לצאת ולהנות
סילבסטר שונא אותך לא אותי
מה עשית מזה
לא בא לי אנלא צריכה לחזור על החומר בהסטוריה אני דיי מסופקת מהתוצאה שלי בבגרות, ואתה
אני לא יצאתי ורקדתי עשיתי משו אחר. ומה הקשר? סילבסטר יצחק בקברו. האו ליים

למעלה