Happy new year!...

EO117

New member
את יודעת

שהשנה שלנו החלה בתשרי. אז למה לומר לך שנה טובה, החלה השנה החדשה של הגויים לא של היהודים. אנחנו בעיצומה של השנה, עזבי אותך... למה לצאת לחגוג חג שלא שלנו, ובמיוחד שסילבסטר היה אנטישמי...

Salem

New member
אני חוגג את החג שקרוי על שם

סילבסטר החתול.

EO117

New member
בדיחה טובה, אהבתי../images/Emo151.gif

אבל, סילבסטר לא היה חתול (האם סילבסטר החתול נקרא על שמו?), היה אנטישמי מאוד וזה אנו היהודים, צריכים לזכור ולא לחגוג את החג הזה

Salem

New member
וכל הנוצרים הם רעים

אני חוגג את New Year's Eve

Salem

New member
לא

חגגתי ראש השנה בתשרי. עכשיו חגגתי New Year's Eve - ערב שנה אזרחית חדשה. ידוע גם בכינויו הנוצרי של החג "סילבסטר".

EO117

New member
זה לא ערב שנה אזרחית חדשה-

זהו חג נוצרי,"סילבסטר", שבמקרה היה אנטישמי גדול-שהיהודים לא היו אהובים עליו במיוחד. בטח סילבסטר צוחק לו מקברו שהיוהודים חוגגים את חגו...

Salem

New member
זה כן ערב השנה האזרחית

מצטער לספר לך - אני לא יודע איפה אתה חי. אבל הידעת שארה"ב למשל הם מדברים על איפה תחגוג את "New Year's Eve"
לא איפה תחגוג סילבסטר. ככה זה גם באירופה. זה ערב השנה האזרחית. ברוב המקומות בעולם זה נקרא ככה גם ולא סילבסטר כמו שקוראים לזה בארץ. מצדי שסילבסטר לא יאהב יהודים, הנה חדשה קטנה: אף אחד לא אוהב יהודים. וסתם שתדע: ילבסטר ה-1 ("הקדוש", ?-335) אפיפיור בשנים 335-314 לספירה, יליד רומא. מעט פרטים ידועים על חייו של האפיפיור, שכיהן באחת התקופות החשובות בנצרות, ושמו נקשר לחגיגות תחילת השנה האזרחית. כאמור ידועים מעט פרטים על פועלו של סילבסטר ה-1 ולא נמצאו הוכחות מבוססות אם הורה לרדוף את היהודים, אף על פי שמצבם הכללי של היהודים ברחבי האימפריה הרומית הורע במידה מסויימת; החוק האוסר את הגיור נאכף ביתר שאת ונאסר כנראה על היהודים להתיישב בירושלים (335). בזמנו נערכה וועידת ניקיאה ה-1 (325), בה נוסחו עיקרי האמונה הנוצרית ונקבע שהארייניזם (זרם בנצרות שגרס שמעמדו של ישו נחות משל אביו מולידו) הוא בבחינת כפירה. באותה ועידה שונה גם תאריך חג הפסחא כדי להבדילו מהתאריך היהודי של הפסח. שינוי זה היה חלק מתהליך בו ביקשו ראשי הכנסייה לנתק את התלות של הנוצרים במוסדות היהודיים בנושאים מסויימים, ולמעשה לבודד את היהדות והשפעתה. סילבסטר עצמו לא השתתף בוועידה. חג הסילבסטר המציין את יום מותו וקבורתו, חל בתאריך בו מסתיימת השנה האזרחית, ה-31 בדצמבר. האנציקלופדיה של YNET ---------------------------- ההשוואה בין סילבסטר להיטלר שאנשים רבים עושים, נראית לי מגזמת קצת. אם תבדוק במקורות מוסמכים כמו שאני הרגע עשיתי תגלה שלא ידוע כלום על היחס שלו ליהודים - ומה שידוע... זה לא משהו בולט בצורה מיוחדת. אני חוגג את ערב השנה האזרחית החדשה ולא את יום מותו וקבורתו של סילבסטר.

EO117

New member
תבלי

רק זכרי את אחייך היהודים, שנרצחו בדם קר... וסילבסטר עמג ועודד את המעשים, ובעצם שונא אותך... תחגגי, תבלי, רקדי, שמחי, שנה חדשה,תקרעי את רחבת הריקודים!!!! שסילבסטר יצחק בקברו, הרי הוא ממש אהב אותנו היהודים. ואם את נהנת מזה, תהיי מאושרת מכך!!! (ואני ממליץ לך לחזור על החומר בהיסטוריה ולשאול את המורה שלך, על סילבסטר).

AndreaCorr ©

New member
טוב שלא נסחפת

רק בישראל המציאו את הדבר המטופש הזה סילבסטר. לא חוגגים סילבסטר, חוגגים את השנה האזרחית החדשה. אז מי שרוצה לצאת ולבלות ולחגוג את השנה החדשה, שיהיה לו בכיף.

EO117

New member
בוא נעמיד את הדברים על דיוקם...

ישראל לא המציאה את "הסילבסטר", זהו חג נוצרי, בשבילם זהו תחילת השנה שלהם. בישראל, המציאו את הדבר המטופש הזה-ערב השנה האזרחית, כדי למצוא סיבה למסיבה ולהתעלם שמדובר בחג נוצרי ובמיוחד על שמו של אנטישמי גדול... וכאן אני מסיים את הדיון הזה-חבל לי שאנו היהודים חוגגים חג נוצרי ועוד שמדובר לחג לזכר אנטישמי-זוהי דעתי האישית!

Salem

New member
כל מה שאמרת הוא השקפתך האישית

ודעתך שמבוססת על עובדות שגויות.

EO117

New member
שום עובדות שגויות...

זה הכחשה מצד החוגגים שמעדיפים לחגוג במקום להבין שזהו חג נוצר לאנטישמי

Salem

New member
הבאתי לך תגובה מלאת ביסוס

אתה חי בעולם הפארנוידי שלך כנראה... תהנה. אבל אל תביא אל עולמך אלינו.

EO117

New member
אני לא פארנוידי בכלל !!!

אלא רואה (ועצוב) מכך שהיהודים חוגגים את הסילבסטר... תגובתך, איננה מצדיקה כלום... אתה חגגת חג נוצרי, לכבוד אנטישמי, אתה אמרת לי שאף אחד לא אוהבים יהודים, אולי תנצר ותחגוג גם את ליל כל הקדושים, הקריסמס וחג הודיה. תחגוג את השנה האזרחית בכייף-הסילבסטר שמו האמיתי-צא וחגוג לך!!!

shiri_b

New member
אתה מגזים...

לקחת את זה קשה מידי. זה לא רק חג נוצרי. זה סיום השנה האזרחית, עברנו מ2003 ל2004. אתה רוצה להגיד לי שאת התאריך במחברת אתה כותב כתאריך עיברי ולא לועזי? ברור שלועזי, אנחנו משתמשים בתאריך הלועזי (כמו כל העולם) גם זה עכשיו בטח יהפוך אותנו לנוצרים אצלך... אנשים פה חגגו את סיום השנה האזרחית אף אחד לא בא ואמר "סילבבטר שמח!" הם מדברים פה על סיום השנה האזרחית.

EO117

New member
../images/Emo31.gif

את יודעת למה הם (הנוצרים, הכוונה) חוגגים את סיום השנה האזרחית??? תשובה: לזכרו של סילבסטר, אפיופיר אנטישמי-אכן עברנו ל-2004 אבל הם נחזור למקורות אנחנו בשנת תשס"ד. נכון ישראל משתמשת בהרבה דברים מהתחום הלועזי, אבל איך את משווה בין חג לכתיהת תאריך...?! אם הנוצרים חוגגים חג יהודי-אסתום את הפה, אבל התירוץ שזהו "סיום השנה האזרחית"-זאת הכחשה, שאת יודעת בתוך שהנוצרים חוגגים חג דתי... ולא מה שהרבה ישראלים מנסים לצייר..

למעלה