handling-large-many-to-many-bridge-tables

pitoach

New member
פלנגר לא קראתי לעומק אבל אתה יודע מה זה

קוביות
? עבודה עם קוביות קודם כל מחייבת שרת בגרסת אינטרפרייז (לזכרוני גם בגרסה 2012 לא מכניסים את זה לגרסה הרגילה) קוביות הן לא טבלאות כמו שמכירים רוב הגולשים כאן. קוביה היא מסד נתונים לא רלציוני\טבלאי אלא שמירת הנתונים בצורה רב מימדית, ואם הדיון שם מביא בחשבון שיש לך קוביות הרי שהאפשרויות שיש לך הן הרבה יותר מורכבות ויעילות ממה שיש למי שעובד במסד נתונים מבוסס טבלאי בלבד * אני אציין שאני גם לא שולט בעניין קוביות מפני שלא יצא לי לשחק עם זה יותר מדי, ולדוחות מורכבים ולפילוחים מורכבים של נתונים זה כלי מאוד יעיל * כאמור לא עברתי על הקישור (אולי בהמשך) וזו רק הערה כללית כי ראיתי כבר בהתחלה שהוא מדבר על קוביות

flenger

New member
בטח שאני יודע מה זה קוביות

זה הדבר הזה שיש בבטן :) אחרי שעושים הרבהה זמן כפיפות בטן לגבי המאמר אני זיהיתי בעיה (לפחות מבחינתי) הוא מתייחס לבעיה שהטבלה המקשרת גדולה מאוד ולא שם חשיבות למצב בו הטבלאות האחרות גם גדולות מאוד לצורך העניין אם יש לך טבלה A וטבלה B ובטבלה A יש 100K רשומות ובטבלה B יש 10K רשומות תהיה לך טבלה עם 10K עמודות ולי לפחות זה נראה מאוד עקום במקרים שיש עשרות או אפילו מאות זה נראה קצת יותר סביר. בכל מה שקשור לCUBES אפשר לעשות משהו חביב בשאר הגירסאות של SQL שזה דוווקא שזה רעיון שהיה לי ואני עכשיו משתמש בו 1. אתה יוצר טבלה במבנה שאתה צריך. 2. יוצר שאילתה שמעדכנת את אותה טבלה , נניח את הנתונים העדכנים לשבוע האחרון 3.מוסיף את אותה שאילתה ל JOB בSQL שירוץ כל X זמן ואז יש לך מעין CUBE

למעלה