halp mi ...פליז

מוטרד 19

New member
halp mi ...פליז

אני כבר ארבעה ימים לוקח את הקונצרטה 36 מ"ג וזה הפך אותי לבן אדם רגוע לכל היום (פחות או יותר) אבל כשאני מתיישב ללימודים יותר מחצי שעה-שעה אין לי כוח יותר לשבת וכמובן שאין לי תיאבון וחשק לשינה ככל הנראה אני צריך להעלות את המינון אולם הכסף גובר פה על כל שיקול שאלתי א. מה המחיר של 56 מ"ג בקופ"ח מאוחדת ? האם כדאי לי לנסות את ה sr למרות שהריטלטן הרגיל לא עושה לי טוב ? בתודה מראש

zivadina

New member
SR

אצלי הילדים גדלו על 2SR בבוקר עם תוספת של 1.5 "רגיל" אחה"צ לשעורי בית. את המינון שמתאים לך ספציפית צריך לבדוק מול הרופא המטפל.

מוטרד 19

New member
תודה אבל...?

אני לא הבנתי אם הריטלין הרגיל עשה לי בעיות למה שהSR והLA כן יעזרו לי הרי הם אותה משפחה ???

zivadina

New member
גם הקונצרטה מאותה המשפחה

כולם מכילים את החומר methylphenidate. ה"רגיל" מכיל אותו בצורתו הטבעית, שמתנהגת בהתפרצות למחזור הדם ובתפוגה מהירה כעבור כ-4 שעות. הקונצרטה, SR, LA מכילים אותו ארוז בתוך מנגנוני השהייה שגורמים לו להכנס בהדרגה למחזור הדם, להתפרק בזמנים שונים במשך 8 או 12 שעות, ואז לצאת בהדרגה ממחזור הדם. בדרך כלל תופעות הלוואי נובעות מן הכניסה/ היעלמות מהירה ממחזור הדם, ולכן הכדורים ארוכי הטווח פותרים בעיה זו. כל סוג הוא בעל מנגנון פיזור אחר, ולכן כל אדם מגיב אחרת לכל סוג.

05 מיכל

New member
בהחלט כדאי!

בתיאום עם הרופא כמובן. גם לבת שלי רטלין רגיל עשה הרגשה לא טובה (ריבאונד חזק במיוחד) ועם SR היא מסתדרת היטב. גם אם זה לא מתאים לך, אין שום טעם להסתפק במינון נמוך מסיבות כספיות. אם כבר - עדיף "להתקמצן" על ימי שימוש, כלומר לקחת את המינון המתאים לך, אבל רק בימים שאתה ממש ממש צריך. דרך אגב, יכול להיות שקונצרטה 36 בתוספת יצי כדור רגיל כמה פעמים ביום יעזור לך, וחצי כדור אולי לא יגרום להרגשה רעה. והכול כמובן באישור הרוםא!!!

למעלה