Hallo nederlanders

joelblueyes

New member
Hallo nederlanders

שלום לכולם, אני בעל אזרחות הולנדית המעוניין לעבור להתגורר בהולנד. אני מודע לעובדה שצריך להירשם בעירייה במקום מגוריי, אבל מה התהליך הפרודוצורלי? הבנתי שיש מילכוד בשיטה ההולנדית (תקנו אותי אם אני טועה): על מנת להשכיר דירה צריך להיות תושב. על מנת להיות תושב צריך להירשם בעירייה. על מנת להירשם בעירייה צריך כתובת בעיר. כל פרט יועיל, במיוחד מאנשים שעברו את התהליך. תודה (פירסמתי הודעה דומה בפורום עוברים לאירופה. אם מישהו נפגע אני מתנצל מראש)

Fair game

New member
גם אתה עוזב?נמאס לך מישראל?

אם יש לך אזרחות אז מה הבעיה? למה צריך להרשם?

joelblueyes

New member
כדי להיות תושב...

....צריך להירשם בעירייה (ואפילו במשטרה
)

Fair game

New member
אוקי הבנתי

אתה אזרח אבל לא תושב אז זה שונה קצת מישראל כנראה

4 לב אדום

New member
יש לנו אותה בעיה פחות או יותר

בעלי אזרח הולנדי,עברנו לור בהולנדד לפני כשבועיים. נרשמנו בעירייה,ו...לא מוצאים בית להשכיר.

מלפפiן

New member
ההתנצלות מתקבלת,

למרות שלא ברור לי למה אני אמורה להיפגע מההודעה שלך... בכל מקרה, לא ברור לי למה צריך להיות תושב כדי להשכיר דירה, לא מספיק הדרכון? וכמובן חשבון בנק...

joelblueyes

New member
תודה, מסתבר שדרכון...

....לא מספיק, אתה צריך להירשם בעירייה כתושב ואז לקבל residence permit , כדי לעשות זאת אתה צריך כתובת בעיר. כדי לשכור דירה צריך להיות תושב... מרגישים סחרחורת? ....גם אני

Fair game

New member
ואם אתה נותן כתובת זמנית של משפחה

או בית מלון עד שתמצאו דירה זה לא עוזר?

joelblueyes

New member
לא נראה לי....

.....שבעירייה יקבלו כתובת של מלון, אבל אולי....

voyager2005

New member
נשמע מאוד מוזר

בלשון המעטה. מה עושה כל הולנדי אחר שעובר מעיר לעיר? זה לא כל כך נדיר.

ayala26

New member
ברור והגיוני

כמו שכל ישראלי שעובר דירה הולך למשרד הפנים לשנות כתובת בתעודת הזהות. בהולנד אין כזה "משרד-הפנים" ומי שמנפיק תעודות ואצל מי שרשומה הכתובת היא ה gemeente (עיריה או מועצה איזורית לצורך ההשוואה) - לכן, כן, כשעוברים דירה צריך לשנות כתובת ולהרשם בעיריה של מקום המגורים.

voyager2005

New member
לא בדיוק..

יש אנשים שאני מכירה בישראל שעברו לפני שנים ועדיין רשומים בכתובתם הישנה, זה רק משפיע על מיקום הקלפי שבה הם מצביעים. על פי מה שאמרו פה, כדי להשכיר דירה צריך להירשם בעיריה?? מדובר על דיור ציבורי או כל דירה שהיא?

Fair game

New member
בישראל חובה לעדכן כתובת מגורים חדשה בת.ז.

תוך 3 חודשים מיום המעבר (יש חוק כזה) זה שלא מישמים אותו זה משהו אחר :)

totally untrue!

i posted a more detailed answer in another thread on this subject in th seond page of the forum. it is also true. that you can go to the gemeente with a friend/family member and have them register you as residing in their household. this means that you have an address and they will pay higher gemeente taxes for the period until you change an address. this is, however, not necesary. as a dutch citizen - you don't have to do anything of the sort of getting a residence permit. British friends of mine, didn't get their residnece permit and/or registerred in the gemeente until she got pregnant and were required to do this by the midwife for pregnancy control... 2 years after they's moved to holland... it just makes things easier.

למעלה