!! Hallo allemaal

VanGalilea

New member
!! Hallo allemaal

היי יש לי שאלה, בימים אלו אני אמור לקבל את הדרכון האירופאי שלי, בעקבות זה שסבתא שלי נולדה ברומניה. הבנתי שניתן לעבוד איתו משנת 2012 בכל מדינה באיחוד האירופי (כלומר הולנד), האם זה מקנה לי זכויות כמו לפתוח חשבון בנק, רשיון נהיגה, לימודים וכיו"ב. כלומר השאלה שלי האם אני יכול לקיים אורח חיים תקין בהולנד רק עם דרכון אירופאי, או האם עליי להגיש מועמדות לאזרחות ? ומה ההבדל בין סתם תושב בהולנד (בעל דרכון אירופאי מארץ רומניה) לאזרח הולנדי ? בתודה מראש. יום טוב !

כמה דברים

אם אני לא טועה: 1. אם את רוצה לקבל עזרה סוציאלית (החזר על שכר דירה, החזר הוצאות ביטו רפואי) כמו כל הולנדי בעל הכנסה נמוכה אז תצטרך להירשם ברשות ההגירה (לקבל אשרת שהייה - כרטיס פלסטי). בשביל לקבל את זה אתה צריך מספר סוציאלי (v-nummer) שמקבלים ברשות ההגירה (IND). 2. חשבון בנק כולם יכולים לפתוח כל עוד יש להם כתובת חוקית בהולנד 3. רשיון נהיגה - יש דיון שלם למטה אבל אתה צריך למסור את הישראלי ולקבל הולנדי. 4. שורה תחתונה - החל מ-2012 (אם וכאשר) לא יהיה לך הבדל משמעותי. אתה לא תהיה זכאי לדמי אבטלה ולא לבחור בבחירות הארציות אבל אלה יהיו ההבדלים היחידים. כיום, כמו שאתה יודע אזרחי רומניה לא זכאים לרשיון עבודה אוטומטי. ב-2012 רומניה אמורה (בדגש על אמורה) להצטרף לאיזור בו יש מעבר עובדים חופשי.

VanGalilea

New member
תודה ו...

כרגע אני יכול עם דרכון רומני פשוט לגור שם בלי צורך לאישור שהייה קבוע ? (כמובן בלי לעבוד עד שיאושר)

יאפ

רומנים כמו כל אזרחי האיחוד זכאים לשהות איפה שהם רוצים ברחבי האיחוד בלי ויזה (אלא אם אתה צועני וסרקוזי ממש שונא אותך). הם לא יכולים לעבוד משרה מלאה בארצות הצפוניות בלי אישור מיוחד שלוקח מספר חודשים.

למעלה